نان، کیک و شیرینی
طرز تهیه بامیه خانگی ساده و خوشمزه مرحله به مرحله
بامیه یکی از شیرینیهای ایرانی است. در ماه رمضان، از زولبیا و بامیه برای افطار استفاده میشود.
تبلیغات
این شیرینی جزو شیرینیهایی است که نیاز به فر ندارد و به روش سرخ کردن تهیه میشود البته روغن فراوانی به خود نمیکشد ولی بایستی هنگام سرخ کردن در روغن شناور باشد تا یکدست سرخ شود. نوع شیرینیهای بامیهای که در بازار تهیه میشود به علت استفاده از روغن جامد و هم چنین استفاده مکرر از این روغن بخصوص در دمای بالا مناسب نمیباشد. این شیرینی به علت داشتن شهد فراوان هر چه کمتر مصرف شود بهتر است.
مواد لازم بامیه خانگی:
- آرد: ۱پیمانه
- آب: ۱ و یک سوم پیمانه
- زعفران دم کرده: ۲ قاشق غذاخوری
- روغن مایع: ۱ قاشق غذاخوری
- بیکینگ پودر: ۱ قاشق مرباخوری
- تخم مرغ: ۴ عدد
- روغن مخصوص سرخ کردن: به میزان لازم
مواد لازم برای شربت بامیه:
- شکر: دو و نیم پیمانه
- آب: یک پیمانه
- گلاب: یک چهارم پیمانه
- آب لیمو: یک الی دو قاشق غذاخوری
- زعفران دم کرده: ۱ قاشق غذاخوری
طرز تهیه بامیه خانگی:
طرز تهیه شربت بار:
- ظرفی که برای تهیهی سسها و شربت ها استفاده میکنید تا جای ممکن ضخیم باشد. سعی کنید از ظروف چدنی ضخیم یا تفلون سنگین استفاده کنید. ظروف ظریف حرارت را خیلی سریع منتقل میکنند، زمان عمل آمدن شربت را کم کرده و کیفیت شربت را پایین میآورند.
- ابتدا شکر و آب و گلاب را در قابلمه ریخته و روی حرارت متوسط (حتماً حرارت زیاد نباشد که قلقل بجوشد) قرار دهید. تا زمانی که شکر کاملاً حل شود، تقریباً ۱۰ دقیقه.
- برای تمیز نگه داشتن دیواره ظرف، همیشه اول شکر بریزید بعد آب را به آن اضافه کنید.
- در تمام طول درست کردن شربت حرارت باید متوسط رو به زیاد باشد. حرارت کم باعث میشود دانههای شکر حرکت نکنند و ته ظرف بمانند و فقط آب بخار شود. در نتیجه نسبت مواد بهم میریزد و شربت مناسبی به دست نمیآید.
- در تهیه تمام سسهای شکری از زمانی که شربت شروع به قل زدن میکند تا زمانی که به غلظت دلخواه میرسد هم زدن اکیداً ممنوع!!!!!! زمانی که شربت اولین قل را می زند روند شربتی شکل شدن مواد شروع میشود، وقتی مواد را هم میزنید کریستالهای شکر را به سرعت به سمت هم سوق میدهید، نتیجه این کار این است که دانههای شکر با هم پیوند میخورند و شربت به محض خنک شدن شکرک می زند.
- بعد زعفران دم کرده را اضافه کنید و اجازه دهید ۴ – ۳ دقیقه دیگر روی حرارت بماند.
- برای هم زدن شربت از قاشق غیر فلزی (چوبی، سیلیکونی، تفلون….) استفاده کنید. قاشق فلزی رسانای حرارت بوده و در شربت تغییر دما ایجاد میکند و این شوک باعث میشود شربت شکرک بزند.
- اگر شکر حل نشد با یه قاشق چوبی (نه قاشق فلزی!) آن را هم بزنید.
- با یه قلم مو که به کمی آب آغشته کردید دور قابلمه را تمیز کنید چون اگر همین شکرها بعداً داخل شربت بریزند باعث شکرک زدن شربت بار میشوند.
- آب لیمو را بریزید و بعد از یکی دو دقیقه از روی حرارت بردارید. شربت بار آماده است.
طرز تهیه بامیه:
- آرد و بیکینگ پودر را با هم مخلوط کنید.
- آب را در ظرفی روی شعله بگذارید زعفران و روغن را در آن بریزید.
- وقتی آب جوش آمد آرد را یکباره در آن بریزید و خوب مخلوط کنید و شعله را خاموش کنید و آنقدر بهم بزنید تا یک خمیر سفت و یکنواختی درست شود.
- وقتی خمیر سرد شد یک تخم مرغ اضافه کنید و خوب به هم بزنید در این حالت خمیر ابتدا تکهتکه میشود ولی با هم زدن به مرور خمیر یکنواخت میشود سپس تخم مرغ بعدی را اضافه کنید و باز هم خوب مخلوط کنید و تخممرغهای بعدی را هم همین روش اضافه کنید.
- در این مرحله خمیر آماده است. به ارتفاع دو سانتیمتر از ماهیتابه کوچکی را روغن بریزید ظرف کوچک موجب میشود تا روغن کمتری هدر میرود و متوجه میشوید که بعد از اتمام پخت شیرینی روغن زیادی مصرف نشده، که معمولاً دور ریخته میشود ولی این مقدار برای شناور شدن بامیه در هنگام سرخ کردن لازم است. خمیر را در قیف مخصوص بریزید و از ماسوره کنگرهدار استفاده کنید؛ و بامیهها را پس از سرخ شدن در شربت بیندازید و صبر کنید تا شهد را به خود بکشد. هر بیشتر شهد جذب بامیه شود ظاهر شفافتر و شیشهای تری به خود میگیرد.
بامیهها را از شهد خارج کنید و در دیس بچینید و با پسته یا نارگیل تزئین کنید.
نوش جان 😉
تبلیغات