طرز تهیه برشتوک نخودچی ساده خانگی

برشتوک یکی از انواع شیرینیهای سنتی ایرانی است. بر اساس نوع آردی که مصرف میشود به نام برشتوک گندم و برشتوک نخودچی خوانده میشود. مواد آن را آرد نخودچی یا آرد گندم، روغن، شکر یا پودر قند و هل تشکیل میدهد. برای تهیه آن ابتدا آرد نخودچی تفت داده میشود و سپس پودر قند و هل به آن اضافه میشود. مواد در درون قالب شکل داده شده و در داخل یخچال سرد میشود.
مواد لازم برشتوک نخودچی:
- آرد نخودچی: ۲۵۰ گرم
- روغن جامد: ۱۲۵ گرم
- پودر قند: ۱۲۵ گرم
- هل و دارچین: نصف قاشق چایخوری
- پودر کاکائو: ۱ قاشق مرباخوری
- شکلات تختهای: ۵۰ گرم
- پودر پسته: برای تزیین
- آرد سفید: ۵۰ گرم
طرز تهیه برشتوک نخودچی:
1. آرد نخودچی و آرد سفید را تفت دهید تا رنگ آن کمی طلایی شود سپس روغن را به آن افزوده و مرتب هم زده تا رنگ آن قهوهای روشن شود.
2. مخلوط را از حرارت برداشته و پودر قند، هل و دارچین را بیفزایید و مرتباً هم بزنید تا کاملاً مخلوط شود. (در صورت استفاده از پودر کاکائو در این مرحله اضافه کنید)
3. مواد را در سینی لوز ریخته و با پشت قاشق صاف کرده، سپس شکلات تختهای را که روی حرارت غیرمستقیم آب کردهاید روی برشتوک ریخته و مقداری پودر پسته نیز بپاشید.
4. قالب را در یخچال گذاشته حدود نیم ساعت یا بسته به سرمادهی یخچال بیشتر بگذارید و بعد برشتوک را به صورت لوز برش داده و دوباره در یخچال بگذارید تا کاملاً ببندد.
5. برشتوک را که قبلاً برش زدهاید با دقت از هم جدا کرده و در ظرف مورد نظر چیده و سرو نمایید.
نکات:
- پودر قند را داخل مواد الک کنید.
- درصورتیکه مایه خیلی شل بود کمی آرد نخودچی را جداگانه تفت دهید و بعد به مخلوط اضافه کنید.
- برشتوک در مرحله قبل از برش باید حدود نیم ساعت در یخچال باشد و بعد آن را برش داده و دوباره اجازه دهید تا کاملاً ببندد، درصورتیکه در مرحله برش بیش از اندازه سفت شود باعث خرد شدن برشتوک میشود.
- به شکلات آب شده ۱ تا ۲ قاشق روغن مایع اضافه کنید تا روانتر باشد و به راحتی روی برشتوک ریخته شود.
نوش جان 😉
دوره دانلودی آموزش مکالمه عربی لهجه اماراتی (خلیجی: کشورهای حاشیه خلیج فارس شامل امارات، عمان، قطر، بحرین و کویت) برای مهاجرت، مسافرت، مترجمی و آموزش
مشاهده آموزش