خواص و فواید زردآلو

زردآلو میوهای شیرین با طبیعتی سرد و تر است. زردآلو برای پوست و زیبایی مورداستفاده قرار میگیرد و در درمان بیماریهای داخلی بسیار مؤثر است. خواص و فواید میوه و هستهی زردآلو را بهطور کامل برایتان خواهیم گفت.
تمام آنچه باید در مورد خواص و مضرات زردآلو بدانید.
زردآلو میوهای کوهستانی است که در ییلاقات به عمل میآید. میوهی زردآلو دارای طبیعتی سرد و تر است که البته نوع شیرین آن خاصیت گرمتری دارد. زردآلو از ارزش غذایی بالایی برخوردار است. این میوه دارای مقادیر زیادی قند طبیعی است که راحت هضم میشوند و دارای ویتامینهای A ،C، ریبوفلاوین (B2) و نیاسین (B3) است. این میوه مقوی و لذیذ سرشار از ویتامینهای A، C و گروه B است و مواد معدنی مختلفی شامل کلسیم، منیزیم، فسفر، پتاسیم، گوگرد، سدیم و مقدار کمی مس، آهن و روی نیز دارد.
خواص و فواید زردآلو
زردآلو یکی از میوههای خوبی است که ورزشکاران بعد از ورزش میتوانند بخورند. بهشرط آنکه بعد از خوردن، آب ننوشند. در زمستان میتوانند از برگه زردآلو استفاده کنند و در تابستان اگر میخواهند همراه آب باشد از برگه زردآلو خیسانده در آب استفاده شود.
زردآلو بازکننده گرفتگیهای مجاری عروق و نرمکننده سفتیها است. 10 صبح و 5 عصر میل شود.
زردآلو خاصیت آرام بخشی و نشاطآوری دارد؛ در ضمن خوردن آن به آنهایی که ناراحتیهای قلبی دارند نیز توصیه میشود.
زردآلو به علت داشتن مقداری اسید سالسیلیک، برای درد مفاصل و رماتیسم مفید است
خیس شده آن را اگر شخصی که مبتلابه تب است میل کند و پشت سر آن آب گرم و عسل میل کند باعث قطع تب میشود.
در برگه زردآلو مقادیری ویتامین D وجود دارد که در رشد استخوان و دندانها بسیار مؤثر است.
مصرف برگه زردآلو سبب هضم غذا میشود و از یبوست جلوگیری میکند. بدین منظور، ابتدا آن را با آب بشویید. سپس آن را در آب خیس کنید و بگذارید یکشب بماند. سپس یکدانه لیموترش در آن بیندازید و صبح ناشتا، برگه خیسخورده را همراه با آب آن میل کنید که برای رفع یبوستبسیار مفید است.
فواید فوقالعاده مصرف زردآلو برای بدن
وجود فلوئور در زردآلو از پوسیدگی دندان جلوگیری میکند.
زردآلو، باعث رفع تشنگی و عطش میشود.
هیچگاه بعد از غذا زردآلو نخورید؛ و بعد از خوردن زردآلو حمام سرد ننمایید.
برای درمان اسهال 10 گرم برگ خشک آن را با آب سرد میل نمایید
برای از بین بردن کرم معده 5 گرم از روغن مغز تلخ زردآلو بااحتیاط مصرف شود.
زردآلو حاوی آنتیاکسیدان بالایی است. بیشترین میزان آنتیاکسیدان آن متعلق به فلاونوئید پلی فنولیک مانند لوتئین، زآگزانتین و بتاکریپتو گزانتین ها است؛ مجموعهی اینها موجب حفاظت بیشتر سلولها در برابر رادیکالهای آزاد اکسیژن که دلیل پیری، سرطانها و بیماریهای مختلف میباشند، میشود.
برای خرد کردن سنگ مثانه 5 گرم از روغن مغز تلخ زردآلو بااحتیاط مصرف شود. سپس هر 4 ساعت یک لیوان عرق خارشتری.
شکوفههای خشکشده زردآلو خونریزی داخلی و بیرونی را بند میآورد.
زردآلو ضد سرطان است (مخصوصاً سرطان ریه و لوزالمعده).
زردآلوی رسیده به علت دارا بودن ویتامینهای گروه B برای درمان بیماریهای عصبی و روحی، بی خوابی، خستگی شدید، گیجی، فراموشی و … مفید است.
کسانی که کارهای فکری زیاد دارند خوردن زردآلو را فراموش نکنند.
برای کسانی که لاغر هستند خوردن زردآلو در فواصل غذا مفید است.
زردآلو برای خانمهای حامله بهعنوان عصرانه بسیار مفید است.
زردآلو سرشار از ویتامین A است که به رشد اطفال کمک کرده و باعث تقویت بینایی در آنها میشود.
در بین سبزیجات، هویج و در بین میوهها، زردآلو بیشترین مقدار بتاکاروتن رادارند و هیچ میوه دیگری به این اندازه دارای بتاکاروتن نیست. بتاکارتوتن از پوست در برابر اشعه ماواری بنفش محافظت میکند.
بتاکاروتن موجود در زردآلو مانع پینه بستن و خشک شدن پوست میشود. وقتی پوست بدن پوستهپوستهشده و سفید یا خاکستریرنگ میشود، نشانه کمبود بتاکاروتن است.
خواص زردآلو برای پوست
پوستهایی که خیلی خشک هستند چند برگه خشک زردآلو را در روغن زیتون خیس نموده سپس کوبیده بهصورت ماسک روی پوست صورت بگذارید.
برای ترک دستوپا از ترکیب برگه زردآلو که در روغن بادام زمینی خیسانده استفاده شود.
برای رفع چروک صورت آب زردآلوی تازه را باکمی شیر و عسل مخلوط نموده ابتدا پوست را با صابون گیاهی شسته سپس با این محلول ماساژ دهید.
ماسک زردآلو لطیف کننده پوست صورت و گردن است.
ماسک زردآلو و عسل
برای رفع چروک صورت آب زردآلوی تازه را باکمی شیر و عسل مخلوط نموده ابتدا پوست را با صابون گیاهی شسته سپس با این محلول ماساژ دهید.
فواید و مضرات هسته زردآلو
برای جلوگیری از نفخ خوب است که هسته زردآلو را هم بخوریم.
هسته تلخ زردآلو مواد سمی به نام اسید سیانیدریک و اسید پروسیک دارد. لذا خوردن هسته تلخ زردآلو خطرناک است.
مغز هسته ازنظر طب قدیم ایران گرم و خشک و برگ و گل آن سرد و خشک است.
مغز زردآلو تقویتکننده قوای جنسی است.
خواص روغن زردآلو
روغن مغز هسته زردآلو را اگر در گوش بچکانید صداهای گوش را از بین برده و سنگینی گوش را درمان میکند.
روغن مغز هسته برای نرم کردن پوست مفید است
روغن مغز هسته اگر تلخ باشد کشنده کرم معده و روده است
روغن تلخ هسته ورم مقعد را از بین برده و سنگ مثانه را خرد میکند.
دمکرده برگ زردآلو برای قطع اسهال مفید است
مضرات زردآلو
اشخاص سالخورده و کودکان باید از زیاد خوردن آن احتراز کنند. همیشه باید زردآلو را قبل از غذا خورد و همراه با آن هسته آن را نیز تناول نمود زیرا هسته زردآلو ضد نفخ بوده و هضم آن را آن آسان میسازد
افرادی که ناراحتی کبدی دارند، باید از زیاد خوردن زردآلو پرهیز کنند.
مصرف زیاد زردآلو باعث ایجاد لکهای سفیدپوستی میشود.
زردآلو ازنظر طب قدیم ایران سرد و تر است، لذا برای سردمزاجان مضر است.
این میوه را هنگام ناشتا و با معده خالی نخورید، زیرا سبب دلپیچه میشود.
هرگز زردآلو را بعد از غذاهای سنگین نخورید.
بعد از خوردن زردآلو آب سرد ننوشید یا با آب سرد استحمام نکنید، زیرا باعث ایجاد گاز و نفخ در معده میشود.
اگر بعد از خوردن زردآلو دچار سنگینی و نفخ معده شدید، فوراً مقداری زیره را دمکرده و میل نمایید یا مقداری عرق زیره یا عرق نعنا بخورید.
زردآلوهای خشکشده اغلب با سولفیتها عملآوری میشوند تا عمر طولانیتری داشته باشند و در برابر اکسیداسیون و بیرنگ شدن در طی خشک شدن مقاومت بیشتری داشته باشند مانند آنچه برای دیگر میوههای خشک مانند انجیر نیز اتفاق میافتد.
سولفیت که رنگ نارنجی روشن زردآلو را در طی فرایند خشک شدن تثبیت میکند موجب ایجاد حالتهای حاد تنفسی در برخی افراد حساس مبتلابه آسم میشود؛ بنابراین افراد حساس به سولفیت میتوانند در عوض از میوههای خشک بدون سولفور که قهوهایرنگ هستند استفاده نمایند.
دوره دانلودی آموزش مکالمه عربی لهجه اماراتی (خلیجی: کشورهای حاشیه خلیج فارس شامل امارات، عمان، قطر، بحرین و کویت) برای مهاجرت، مسافرت، مترجمی و آموزش
مشاهده آموزش