دستور پخت خورش تره کردی کردستان خوشمزه و مجلسی
دستور پخت خورش تره کردی به دو روش
خورش تره یکی از غذاهای محلی کردستان است. این خورش در سایر مناطق کشور هم استفاده میشود که دستور پخت کمی متفاوت دارد. در زیر دستور اصلی پخت این خورش ارائه شده است.
دستور شماره یک
مناسب برای: ۴ نفر
مواد لازم برای تهیه خورش تره کردی:
- گوشت گوسفندی (از گوشت گوساله هم میتوان استفاده کرد): ۴۰۰ گرم
- تره ساطوری شده: ۵۰۰ گرم
- لوبیا سفید (میتونید از لوبیا قرمز هم استفاده کنید): نصف پیمانه
- پیاز متوسط و خرد شده: ۱ عدد
- گرد لیمو: به میزان لازم
- نمک: به میزان لازم
- فلفل قرمز: به میزان لازم
- زردچوبه: به میزان لازم
- روغن: به میزان لازم
- زعفران: (دلخواه) به میزان لازم
- سیب زمینی (برای سرخ کردن و تزیین): ۳ عدد
- گوجه فرنگی: ۲ عدد
طرز تهیه خورش تره کردی:
در ظرفی مناسب کمی روغن ریخته و پیاز خرد شده را در آن کمی تفت میدهیم بهطوریکه نیمه طلایی شود. گوشت را به پیاز اضافه میکنیم. بعد از حدود ۵ دقیقه زردچوبه و لوبیا سفید را به آن اضافه میکنیم (دقت کنید لوبیا را از شب قبل خیس کنید و آب آن را دو بار عوض کنید). پس از کمی تفت دادن حدود نیم لیتر آب به آن اضافه میکنیم و اجازه میدهیم آب جوش بیاید. زیر شعله را کم کرده و اجازه میدهیم خوب بپزد.
در تابهای جداگانه کمی روغن میریزیم و تره و جعفری ساطوری شده را به آن اضافه میکنیم و حدود ۱۰ دقیقه تفت میدهیم. وقتی گوشت پخت تره سرخ شده رو به اون اضافه میکنیم و نمک میزنیم. در ۵ دقیقه آخر گرد لیمو یا ۴ عدد لیمو عمانی رو به خورش اضافه میکنیم؛ و بعد از یک ربع زیر خورش رو خاموش میکنیم. سیب زمینی رو خلالی کرده و سرخ میکنیم و گوجه فرنگی رو هم خرد کرده و سرخ میکنیم و به عنوان تزیین روی غذا میریزیم میتونید زعفران آب کرده هم به خورش اضافه کنید و اگر ترشیش مناسب نبود کمی ابغوره یا ابلیمو بهش اضافه کنید.
دستور شماره دو
مناسب برای: 4 نفر
مواد لازم برای پخت خورش تره:
- گوشت چرخکرده: نیم کیلو
- تره خرد شده: یک کیلو
- پیاز متوسط: یک عدد
- رب گوجه فرنگی: یک قاشق چایخوری
- زرشک: نیم پیمانه
- روغن مایع: به مقدار لازم
- ادویه: به میزان لازم
- ادویه شامل: زردچوبه، نمک، فلفل سیاه و پودر لیمو است.
طرز تهیه خورش تره کردی:
- پیاز را پوست بکنید بشویید و ریز خرد کنید.
- ترهها را هم که قبلاً خوب پاک کرده و شستهاید خرد کنید.
- بعدازآن، پیازها را داخل یک قابلمه ریخته و با روغن روی حرارت ملایم بگذارید تا خوب طلایی شوند.
- بعدازآن که پیازها نیمه سرخ شدند. نوبت اضافه کردن گوشت است.
- گوشت چرخکرده را به پیازها اضافه کنید و هم بزنید تا تکههای گوشت از هم جداشده و به ظرف نچسبد.
- حدود هفت، هشت دقیقه که آندورا با هم تفت دادید، ادویه که شامل زردچوبه، فلفل سیاه و پودر لیمو میشود را اضافه کنید و کمی تفت دهید.
- بعدازآن که این مواد کاملاً با هم مخلوط شد، تره را به آنها اضافه کنید و تقریباً ۵ دقیقه تفت دهید.
- سپس رب را اضافه کرده و باز هم تفت بدهید.
- بعدازآن، حدود یک لیوان آب به مواد اضافه کنید و آخر از همه نمک غذا را اضافه کنید و بگذارید تا غذا جوش بیاید.
- خورش که به جوش آمد، درش را بگذارید تا در کمتر از یک ساعت خورش شما آماده شود، فقط اینکه حدود ۶، ۵ دقیقه قبل از آن که شعله را خاموش کنید، زرشکهای شسته شده را اضافه کنید تا بپزد و جا بیفتد.
- این خورش معمولاً نیازی به تزئین ندارد؛ چون زرشکها نمای زیبایی به آن میدهند اما میتوانید پلو را با زعفران و زرشک هم تزئین کنید.