علت گنبدی شدن کیک
چکار کنیم روی کیک گنبدی نشود؟
در ادامه روش هایی جهت رفع جلوگیری از گنبدی شدن کیک را بیان خواهیم نمود…
روش اول جهت رفع گنبدی شدن کیک:
اول از همه باید بدانیم دلیل گنبدی شدن کیک این است که معمولاً دور کیک زود تر از وسط آن پخته میشود، یعنی سطح دور کیک زود تر سخت و خشک میشود و جایی برای پف کردن ندارد و در نتیجه تنها وسط آن پف میکند. بنابراین یکنواخت بودن دمای فر و سرعت کمتر پخت به این روند کمک میکند. مثلاً اگر دستور کیک دمای فر را ۱۸۰ درجه سانتیگراد تعیین کرده میتوانیم از دمای ۱۵۰ درجه استفاده کنیم و در عوض زمان پخت را بیشتر کنیم. البته حتماً باید مراقب باشیم بیش ازحد کیک را در فر نگه نداریم.
روش دوم رفع گنبدی شدن کیک:
روش دیگری که میتوانیم از آن برای دست یافتن به کیک مسطح استفاده کنیم، این است که از نوارهای حوله ای استفاده کنیم. برای این کار تنها احتیاج به یک حوله تمیز داریم. حتی میتوانید از حولههای آشپزخانه قدیمی استفاده کنید. به این ترتیب که حوله را به شکل نوارهایی به عرض قالب کیک ببرید، یکی از نوارها را مرطوب کنید و دور قالب کیک ببندید. برای محکم کردن آن میتوانید از سنجاق قفلی استفاده کنید. خنکی و رطوبت حوله مانع از پخت سریع دور کیک و برآمده شدن وسط آن میشود.
نکته: برای زیبایی بیشتر سطح کیک، قبل از قرار دادن خمیر کیک در فر، یکی دو بار قالب را به آرامی روی سطح صافی بکوبید تا حبابهای روی خمیر از بین برود.