قرص ایروکاست | موارد مصرف، نحوه مصرف و عوارض جانبی
در این مطلب به موارد مصرف، نحوه مصرف و عوارض جانبی قرص ایروکاست خواهیم پرداخت، با ما همراه باشید 😉
اگر درگیر حساسیتهای فصلی و یا آسم شدهاید حتماً با نام قرص ایروکاست آشنا هستید. در این مقاله بخوانید قرص ایروکاست برای چیست.
موارد مصرف قرص ایروکاست
اگر درگیر حساسیتهای فصلی و یا آسم شدهاید حتماً با نام قرص ایروکاست آشنا هستید. کسانی که با آسم یا حساسیت فصلی و تنگی نفس آشنایی دارند، حتماً میدانند که این نوع از بیماری به دلیل سرفههای پیدرپی بسیار کلافه کننده ست، برای درمان و پیشگیری از این سرفههای بیامان قرص ایروکاست تجویز میشود. در این مقاله بهطور کامل به شما میگوییم که قرص ایروکاست برای چیست.
قرص ایروکاست برای چیست
قرص ایروکاست برای درمان آسم مورداستفاده قرار میگیرد. مصرف منظم این قرص به پیشگیری از تنگی قفسه سینه، خسخس سینه و تنگی نفس که در آسم رایج هستند کمک میکند.
همچنین ممکن است برای پیشگیری از تنگی نفس که توسط انجام فعالیتها و حرکات ورزشی ایجاد میشود مورداستفاده قرار گیرد. این قرص برای طولانیمدت باید مورداستفاده قرار گیرد. همچنین برای تسکین سریع در طول حملات آسم مورداستفاده قرار میگیرد.
مقدار و نحوه مصرف
میزان دقیق مصرف این قرص ایروکاست حتماً باید توسط پزشک متخصص تعیین گردد. بهطورمعمول بهمنظور درمان آسم و حساسیت فصلی در بزرگسالان مقدار 10 میلیگرم از دارو بهصورت خوراکی یکبار در روز و در هنگام غروب مصرف میشود. میزان مصرف در کودکان با توجه به سن آنها تعیین میشود.
توجه: اگر از این دارو برای آسم یا برای آسم و حساسیتها هر دو باهم استفاده میکنید دوز معمول را در بعدازظهر مصرف کنید و اگر از این قرص تنها برای پیشگیری از حساسیتها استفاده میکنید میتوانید دوز معمول را در عصر یا صبح مصرف کنید.
اثر ضد آسم
مونته لوکاست به دلیل تمایل زیاد و انتخابی نسبت به رسپتور سیستینیل لکوترین (CysLT1) باعث مهار فعالیت فیزیولوژیک LTD4 در گیرنده CysLT1 میشود. بنابراین، این دارو قادر خواهد بود برونکواسپاسم ناشی از حضور آنتیژن در فاز سریع و تأخیری را مهار نماید.
جذب: دارو سریعاً از دستگاه گوارش جذبشده. فراهمیزیستی دارو 64 درصد و برای قرصهای جویدنی 73 درصد میباشد. در هنگام ناشتا فراهمیزیستی قرصهای جویدنی و اشکال گرانول دارو یکسان است.
پخش: 99 درصد دارو به پروتئینهای پلاسما اتصال یافته و در حالت سطح خونی ثابت حجم پخش آن در حدود 8 تا 11 لیتر میباشد.
متابولیسم: بهطور وسیعی دارو متابولیزه شده، ولی در دوز درمانی غلظت متابولیتهای این دارو غیرقابلشناسایی میباشد. در مطالعات آزمایشگاهی مشخصشده این دارو توسط دو سیستم سیتوکروم 3A4 و 2C9 متابولیزه میگردد.
دفع: 86 درصد از دوز خوراکی دارو، متابولیزه شده و در مدفوع دفع میشود. نیمهعمر دارو در حدود 5/5-5/2 ساعت میباشد.
عوارض جانبی و احتمالی قرص ایروکاست
به خاطر داشته باشید که پزشک شما مصرف این دارو را تجویز کرده است زیرا او تشخیص داده است که مزایای این دارو نسبت به عوارض جانبی آن بیشتر میباشد. افراد زیادی که از این دارو استفاده کردهاند با عوارض جانبی جدی مواجه نشدهاند. اگر هر یک از این عوارض جانبی خطرناک و نادر را احساس کردید بلافاصله پزشک خود را در جریان قرار دهید:
تغییرات رفتاری و ذهنی (اضطراب، پرخاشگری، مشکل در خواب، راه رفتن در خواب، مشکلات حافظه، افسردگی، توهم، افکار خودکشی)، بیحسی و سوزن سوزن شدن پاها یا دستها، درد یا ورم سینوس، ضعف ماهیچه.
یک واکنش حساسیتی جدی به این دارو خیلی نادر است. اگر متوجه علائم واکنش حساسیتی جدی مثل خارش یا ورم گلو، سر گیجه شدید و مشکل در تنفس شدید بلافاصله پزشک خود را در حریان قرار دهید. این لیست کاملی از عوارض جانبی نمیباشد اگر متوجه علائم لیست نشده در بالا شدید با پزشک و یا متخصص خود تماس بگیرید.
قبل از مصرف قرص ایروکاست نکات زیر را در نظر بگیرید:
برخی از شرایط پزشکی ممکن است با ایروکاست واکنش نشان دهند. اگر هر یک از شرایط پزشکی زیر را دارید پزشک خود را در جریان قرار دهید، بهویژه اگر از هر یک از داروهای زیر استفاده میکنید:
- اگر حامله هستید و یا قصد باردارشدن دارید و یا کودک خود را شیر میدهید.
- اگر از هر یک از داروهای با تجویز و بدون تجویز پزشک، داروهای گیاهی یا مکملهای لبنی استفاده میکنید.
- اگر به دارو، غذا یا دیگر مواد حساسیت دارید.
- اگر مبتلابه ناراحتیهای کبدی هستید یا الکل مینوشید.
- اگر کورتیکوستروئید مصرف میکنید و قصد دارید مصرف آن را متوقف کنید و یا دوز آن را کاهش دهید.
- اگر به لاکتوز حساسیت دارید.
برخی از داروها ممکن است با این قرص واکنش نشان دهند. اگر از هر یک از داروهای دیگر استفاده میکنید پزشک خود را در جریان قرار دهید. در مورد واکنش قرص ایروکاست با دیگر داروهایی که مصرف میکنید از پزشک خود سؤالاتی بپرسید. قبل از اینکه مصرف هر یک از داروها را متوقف سازید، مصرف دارویی را آغاز کنید یا دوز مصرفی را تغییر دهید با پزشک خود مشورت کنید.