دهان و دندان

چگونه لثه را تقویت کنیم

در این مطلب خواهیم آموخت که چگونه لثه را با روش های گیاهی و غیرگیاهی تقویت کنیم، با ما همراه باشید…

تبلیغات

تحلیل رفتن لثه ها و یا در موارد جدی‌تر از دست دادن دندان برای انسان مشکلاتی غیرمعمول نیستند. هنگامی‌که افراد به بیماری پریودنتال مبتلا می‌شوند با دقت بیشتری به آنچه دندان‌پزشک و متخصص بهداشت می‌گوید توجه کرده و آن‌ها را رعایت می‌کنند، اما ممکن است هرگز وضعیت دهانشان مانند گذشته نشود.

برای برطرف کردن مشکل دردهان، ما باید سلامت کل بدن خود را مدنظر قرار دهیم. مشکلات لثه و دندان ممکن است صرفاً با عدم رعایت بهداشت دهان و مسواک زدن در ارتباط نباشند. بدن به مواد مغذی نیاز دارد و دندان‌ها و لثه‌ها نیز از این مسئله مستثنا نیستند. پروتئین، سیلیس، ویتامین C، مس، روی و دیگر مواد مغذی در شکل‌گیری و حفظ سلامت لثه‌ها نقش دارند.

هنگامی‌که مواد مغذی موردنیاز بدن را فراهم می‌کنید، در حقیقت، توانایی بهبودی آن را افزایش می‌دهید. این شرایط برای لثه‌ها نیز صادق است. بر همین اساس، با ایجاد تغییر در رژیم غذایی خود نه‌تنها می‌توانید به لثه‌های خود کمک کنید، بلکه سلامت کلی بدن را بهبود می‌بخشید.

برای تقویت لثه ها چکار کنیم؟

چگونه لثه های محکمی داشته باشیم

مصرف قند را کاهش دهید

قند می‌تواند آسیب جدی به دندان‌ها وارد کند و پوسیدگی آن‌ها را به همراه داشته باشد. قند pH دهان را تغییر می‌دهد و موجب خروج مواد معدنی از بافت‌هایی مانند لثه‌ها می‌شود تا ثبات pH خون حفظ شود. بر همین اساس، با کاهش مصرف مواد غذایی شیرین و نوشیدنی‌های محتوی قند می‌توانید به بهبود سلامت لثه‌ها کمک کنید.

تبلیغات

پروتئین کافی مصرف کنید

بدن برای این‌که عملکرد درستی داشته باشد به پروتئین نیاز دارد و ازاین‌رو، باید این ماده مغذی را به میزان کافی برای بدن خود تأمین کنید. در صورت مصرف ناکافی، ذخایر پروتئین بدن تخلیه خواهند شد و این می‌تواند به ضعف لثه و افتادن دندان منجر شود.

برای این‌که میزان پروتئین مصرفی روزانه خود را محاسبه کنید می‌توانید وزن خود را تقسیم‌بر 2 کنید که نتیجه حاصله میزان پروتئین موردنیاز به گرم است. این عدد را تقسیم‌بر 3 کنید و میزان پروتئین موردنیاز در هر وعده غذایی روزانه مشخص می‌شود. به‌عنوان‌مثال، اگر 140 پوند (63.5 کیلوگرم) وزن‌دارید، این عدد تقسیم‌بر 2 می‌شود 70 پوند (31.7 کیلوگرم) و بر همین اساس به 70 گرم (31.7 گرم) گوشت در روز نیاز دارید که با تقسیم آن به عدد 3 به 23.33 گرم (10.5 گرم) در هر وعده می‌رسیم.

ویتامین C مصرف کنید

برای پیشگیری از خونریزی و مشکلات لثه مصرف روزانه ویتامین C از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. حداقل مقدار توصیه‌شده مصرف روزانه این ماده مغذی 65 تا 90 میلی‌گرم است و میانگین دوز مصرفی روزانه 1,000 میلی‌گرم است که برای برخی افراد می‌تواند تا 2,000 میلی‌گرم نیز برسد. در حقیقت دوز 2000 میلی‌گرم سقف مصرف روزانه ویتامین C محسوب می‌شود.

تقویت لثه با استفاده از سرکه

اگر برای مقاوم شدن لثه به دنبال یک ماده طبیعی و در دسترس هستید، می‌توانید از سرکه خانگی کمک بگیرید. برای این منظور تنها کافی است هفته‌ای یک‌مرتبه بعد از مسواک زدن به مدت 1 الی 2 دقیقه سرکه را در دهان خود بگردانید و سپس آبکشی کنید.

آب و پراکسید

یکی دیگر از داروهای توصیه‌شده طبیعی برای خونریزی یا سفت شدن لثه که همچنین می‌تواند برای دندان‌های شل هم استفاده شود، این است که از محلول آب با پراکسید استفاده کنید. در این حالت، می‌توانید آب و پراکسید هیدروژن را مخلوط کرده و به مدت 30 ثانیه دهان و لثه‌ها را با آن شستشو دهید.

تبلیغات

ماساژ و برس لثه با مواد صمغی

درمانی بسیار ساده و مؤثر که به طرز شگفت‌آوری سبب بهبود و سفت شدن لثه‌ها می‌شود. این کار همان ماساژ لثه با برس نرم است. به‌این‌ترتیب، این کار باعث پیشگیری از التهاب لثه‌ها و مقاومت آن‌ها می‌شود. درواقع، مسواک زدن دندان با ماساژ دهنده‌های صمغی بسیار راحت است. شما می‌توانید این کار را هرروز انجام دهید.

جوش‌شیرین

جوش‌شیرین یکی دیگر از داروهای بسیار مؤثر طبیعی است که باعث حفظ و سفت شدن لثه‌ها می‌شود و دندان‌های شمارا از آسیب و شل شدن محافظت می‌کند. برای این کار،  کمی جوش‌شیرین را با آب مخلوط کرده و با انگشت خود آن را در امتداد لثه‌ها بزنید. سپس دندان‌ها را طبق عادت همیشگی بشویید.

مسواک بزنید

برای تقویت لثه مسواک بزنید

زمان مسواک زدن افزون بر دندان‌ها، لثه‌های خود را نیز به‌آرامی مسواک بزنید و در صورت مشاهده خونریزی یا درد و تورم با احتمال بروز عفونت لثه به پزشک مراجعه کنید.

هر سه الی چهار ماه مسواک دستی خود را تعویض کنید به‌ویژه اگر مو‌های مسواک خمیده شده باشد، پس از اتمام مسواک آن را به‌خوبی شسته و در فضای باز قرار دهید تا به‌صورت کامل خشک شود.

استفاده از خمیردندان‌های حاوی فلوراید نیز می‌تواند سبب استحکام لثه و دندان‌ها شود.

تبلیغات

دهان‌شویه‌ استفاده کنید

دهان‌شویه‌ها نیز می‌توانند با کاهش تولید پلاک و جلوگیری از رشد آن‌ها سبب افزایش سلامت لثه‌ها شوند؛ استفاده از دهان‌شویه شیمیایی تنها در بازه زمانی استاندارد زیر نظر دندان‌پزشک مجاز است. محلول آب‌نمک رقیق هم می‌تواند سبب تقویت لثه‌ها و رفع خونریزی از آن‌ها شود درصورتی‌که فرد آب‌نمک را نبلعد، زیرا در درازمدت این کار می‌تواند سبب افزایش فشارخون شود.

درمان گیاهی تحلیل رفتگی لثه

استفاده از سبزه و جوانه گندم

آب جوانه گندم حاوی ترکیبات بسیار مفیدی برای از بین بردن میکروب‌ها است که می‌تواند برای مقاوم کردن لثه کمک شایانی برساند. برای این منظور می‌توان از آب سبزه گندم روزانه برای شست‌وشوی دهان استفاده کرد.

آویشن

آویشن، یک درمان طبیعی بسیار معروف برای جلوگیری از شل شدن و همچنین سفت شدن لثه‌ها است. از قدیم اعتقاد داشتند که آویشن برای تقویت دندان‌ها و لثه‌ها بسیار مؤثر است، به همین دلیل توصیه می‌شود که با مخلوطی از آب و ریشه آویشن هرروز لثه‌ها را بشویید.

روغن‌های مفید برای مصرف خوراکی و شست‌وشوی لثه

در این میان برخی از روغن‌ها هستند که برای داشتن لثه‌های سالم تأثیرات به سزایی خواهند داشت. برای این منظور می‌توان از این لیست که تهیه‌کرده‌ایم یکی را انتخاب کرده و روزانه لثه را به کمک آن‌ها به مدت 15 دقیقه آغشته کرد (برای این منظور می‌توانی از ماساژ دادن لثه با گوش پاک‌کن و یا گرداندن روغن در دهان کمک گرفت).

  • روغن درخت چای (خاصیت ضد میکروبی دارد و می‌توان دندان را به کمک آن مسواک کرد)
  • روغن نارگیل
  • روغن کنجد (حتی خوردن این روغن نیز به دلیل وجود مواد معدنی مفید می‌تواند بسیار مؤثر در تقویت لثه باشد)
  • روغن اکالیپتوس (در از بین بردن باکتری‌های دهان بسیار مؤثر خواهد بود)

چگونه لثه های سالم داشته باشیم

خوراکی‌های مفید برای تقویت لثه

  • جویدن پیاز و سیر به دلیل داشتن خاصیت آنتی اکسیدانی
  • انواع لبنیات کم‌چرب ازجمله کره، پنیر، ماست و شیر
  • نوشیدن چای سبز
  • سبزی‌ها برگ سبز پهن مانند اسفناج

دارو برای سفت شدن لثه

با مراجعه به دندان‌پزشک می‌توانید برای سفت شدن لثه‌ها از درمان دارویی استفاده کنید. این داروها می‌توانند در درمان‌های اولیه بسیار تأثیرگذار باشند.

تبلیغات

با توجه به پیشرفت بیماری، دندان‌پزشک یا پریودنتیست ممکن است درمان‌های جدی‌تری پیشنهاد کند. البته تحقیقات بیشتری لازم است تا روشن شود که آیا استفاده از داروها نیاز به عمل جراحی را کاهش می‌دهد یا خیر. برخی از داروهای مؤثر برای سفت شدن لثه عبارت‌اند از:

  • Anti-microbial mouthrinse
  • ژل آنتی‌بیوتیک

این داروها برای جلوگیری از افزایش باکتری و تقویت لثه‌ها مصرف می‌شوند.

نکات مهم در رابطه با پیشگیری از آسیب به لثه

  • برای حفظ سلامتی لثه می‌توان از رژیم غذایی متعادل و مناسب که حاوی کلسیم و پروتئین متعادل باشد و از نوشیدنی‌های گازدار شیرین و غیرطبیعی در کنار غذاهای پر کربوهیدرات پرهیز شود.
  • پرهیز از استعمال دخانیات مانند سیگار می‌تواند سلامت لثه‌ها را تضمین کند.
  • مصرف قند، شیرینی، شکلات، کیک‌های خامه‌ای را بهتر است به حداقل رساند.
5/5 - (1 امتیاز)

دوره دانلودی آموزش مکالمه عربی لهجه اماراتی (خلیجی: کشورهای حاشیه خلیج فارس شامل امارات، عمان، قطر، بحرین و کویت) برای مهاجرت، مسافرت، مترجمی و آموزش

مشاهده آموزش
منبع
asriranquickfitnabzemayjc

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا