نان، کیک و شیرینی

طرز تهیه کیک اسفنجی برای 4 نفر بدون شیر

کیک اسفنجی (به انگلیسی: Sponge cake) نوعی کیک است که مواد اصلی آن را آرد، شکر، تخم‌مرغ تشکیل می‌دهد. در این نوع کیک با استفاده از خاصیت کف‌کنندگی تخم مرغ، خمیر تهیه شده و پخت می‌شود. منشأ نام این کیک اسفنج دریایی است و علت نامگذاری آن اینست که هنگامیکه کیک بریده شود، مانند اسفنج دریایی بافت این کیک نیز از تعداد بی‌شماری حباب‌های هوایی تشکیل شده‌است. معمولاً این کیک پس از پخت به تنهایی صرف نمی‌شود بلکه با خامه، کرم کره، باواروا، موس یا انواع میوه ترکیب می‌شود. این کیک یکی از غنی‌ترین کیک‌ها از نظر داشتن انواع است و همچنین یکی از کیک‌های اصلی و پایه در شیرینی‌پزی آمریکایی-اروپایی به‌شمار می‌آید.

تبلیغات

پودر کیک اسفنجی را می‌توانید به صورت آماده هم از فروشگاه‌ها تهیه کنید، البته اگر می‌خواهید طعم بهتری را تجربه کنید توصیه می‌کنیم کیک را به صورت خانگی خودتان درست کنید. این کیک خوشمزه را می توانید مانند انواع پنکیک ها به عنوان صبحانه هم استفاده کنید.

با مقدار موادی که در این دستور شیرینی پزی قرار گرفته است می‌توانید برای 4 نفر کیک اسفنجی تهیه کنید. در صورتی که می‌خواهید مقدار کمتر یا بیشتری کیک اسفنجی تهیه کنید کافیست مقدار مواد را ضرب یا تقسیم کنید.

طرز تهیه کیک اسفنجی بدون شیر

مواد لازم برای 4 نفر:

  • تخم مرغ: 3 عدد
  • شکر (65گرم): ⅓ پیمانه
  • آرد (65گرم): ⅔ پیمانه
  • بیکینگ پودر: ⅔ قاشق چای خوری
  • آب جوش: 2 قاشق سوپ خوری
  • وانیل‏: ⅙ قاشق چای خوری (نوک قاشق)

طرز تهیه کیک اسفنجی برای 4 نفر بدون شیر:

ابتدا زرده و سفیده تخم مرغ رو جدا می‌کنیم. زرده‌ها رو همراه با شکر و وانیل با دور تند همزن ۲‌ دقیقه می‌زنیم سپس آب جوش را افزوده و باز ۱۰ تا‌ ۱۵دقیقه بزنید تا کشدار و غلیظ و کرم رنگ شود.

سفیده رو با همزن داخل یه ظرف دیگه می‌زنیم تا فرم بگیره و از ظرف نریزه. وقتی سفیده فرم گرفت آن را به زرده اضافه می‌کنیم و با لیسک به صورت دورانی فولد می‌کنیم.

تبلیغات

آرد و بکینگ پودر را با هم مخلوط می‌کنیم و با الک به موادمون اضافه می‌کنیم و دوباره با لیسک فولد کنیم. کف قالب ۱۸‌ یا ۲۰‌ سانتی با ارتفاع ۱۰ را با مقدار کمی روغن چرب و کاغذ روغنی می‌اندازیم.

فر را از ۲۰ دقیقه قبل با دمای ۱۸۰درجه روشن و گرم کنید. قالب را داخل فر به مدت ۴۵ دقیقه بگذارید. زمان پخت که تمام شد کیک را با سیخ چوبی امتحان کنید، اگر چیزی به سیخ نچسبید، کیک پخته است.

کیک را از قالب جدا می‌کنیم روی توری می‌گذاریم. اگه خواستید کیک را خامه کشی کنید، کیک را به ۲ قسمت برش میدیم و با قهوه فوری یا نسکافه لایه‌های کیک رو مرطوب می‌کنیم و یه لایه خامه موز و گردو، بعد لایه بعدی کیک رو میذاریم روی لایه‌ای که خامه کشیدیم و کل کیک رو خامه کشی می‌کنیم و روش رو گاناش می‌ریزم و به دلخواه تزئین می‌کنیم.

نکات کلیدی در تهیه کیک اسفنجی

  • می‌توانید برای تزئین از کمی گاناش شکلاتی استفاده کنید.
  • می توانید با این دستور کیک انواع کیک های میوه ای را با جایگزین کردن اسانس میوه به جای وانیل تهیه کنید.
  • برای تست پخت کیک باید با خلال دندان از مرکز کیک آن را چک کنید.
  • برای فرهای برقی و توستر ۲۰ درجه دما را کمتر تنظیم کنید.
  • بعد از پخت کیک آن را روی توری برگردانده تا خنک شود.
  • آرد را بین 3 تا 5 بار الک کنید.
3.9/5 - (25 امتیاز)

تبلیغات

منبع
sarashpazpapionparsidaysalamdonyawikipedia

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا