تغذیه

خواص و فواید فوق العاده سیب

سیب یکی از محبوب ترین میوه های سبد تغذیه ما انسان هاست.

سیب میوه ای فوق العاده سالم با بسیاری از خواص فوق العاده برای بدن ما است.

در این مطلب به 10 مورد از خواص سیب برای سلامتی بدن می پردازیم. با مثبت 1 همراه باشید.

10 خاصیت فوق العاده سیب برای سلامتی


1- سیب، میوه ای مغذی

برخی از مواد معدنی موجود در سیب:

  • کالری: 95
  • کربوهیدرات: 25 گرم
  • فیبر: 4 گرم
  • ویتامین C موجود: 14٪
  • پتاسیم: 6٪
  • ویتامین K موجود: 5٪
  • منگنز، مس و ویتامین A، E، B1، B2 و B6: زیر 4٪
  • سیب همچنین منبعی غنی از پلی فنل ها است.

سعی کنید همیشه سیب را با پوست مصرف کنید، به این دلیل که نیمی از محتوای فیبر و بسیاری از پلی فنل ها در پوست سیب وجود دارد.

خلاصه: سیب منبع سرشاری از فیبر و ویتامین C است. سیب همچنین حاوی پلی فنول ها است که می تواند مزایای بسیاری برای سلامتی به همراه داشته باشد.

 

2- سیب وزن را کاهش می دهد

سیب دارای فیبر و آب بسیاری است.

در یک مطالعه، شرکت کنندگانی که برش‌های سیب را قبل از غذا مصرف نمودند، نسبت به کسانی که سس سیب، آب سیب یا از محصولات دیگر سیب استفاده نمودند، احساس سیری بیشتری داشتند.

در همان مطالعه، آن‌هایی که غذای خود را با برش‌های سیب آغاز کردند، به طور متوسط ۲۰۰ کالری کمتر نسبت به بقیه، مصرف نمودند.

در مطالعه‌ دیگری، ۵۰ زن دارای اضافه‌وزن، سیب یا کلوچه را به مدت ۱۰ هفته به رژیم غذایی خود اضافه کردند. هر دو مورد مقدار کالری و فیبر مشابهی داشت. آن‌هایی که سیب مصرف نمودند متوسط ۲ پوند (۱ کیلوگرم) وزن کاهش دادند و در کل کالری کمتری مصرف نمودند.

علاوه بر این، برخی ترکیبات طبیعی دیگر موجود در آن ممکن است به کاهش وزن کمک کنند.

مطالعه ای بر روی موش های با وزن بالا نشان داد که آن‌ها با مصرف مکمل های سیب و عصاره سیب، وزن بیشتری را از دست داده‌اند و سطح کلسترول LDL و تری گلیسیرید خونشان کاهش چشم گیری داشته است.

خلاصه: سیب بدلیل داشتن فیبر بالا می تواند به کاهش وزن کمک شایانی کند.

وزن

3- سیب به سلامت قلب کمک می کند

مصرف سیب با کاهش خطرات حملات قلبی رابطه مستقیمی دارد.

سیب حاوی فیبر محلول است که به نوعی می تواند سطح کلسترول خون شما را کاهش دهد.

این میوه همچنین حاوی پلی فنول ها است که اثرات آنتی اکسیدانی دارند. بسیاری از این پلی فنول ها در پوست این میوه متمرکز شده اند.

یکی از این پلی فنولها یک فلاونوئید به نام اپی کاتکین است که کمک بسیاری به کاهش فشار خون می کند.

تجزیه و تحلیل مطالعات نشان داده است که مصرف بالای فلاونوئیدها، 20٪ خطرات سکته مغزی را کاهش می دهد.

فلاونوئیدها می توانند از طریق کاهش فشار خون، کاهش اکسیداسیون LDL و به عنوان آنتی اکسیدان ها به جلوگیری از بیماری های قلبی کمک کنند.

در مطالعه دیگری خوردن یک عدد سیب بصورت روزانه با مصرف استاتین ها(داروهایی جهت کاهش کلسترول خون) مقایسه شده است. تخمین زده شده است که مصرف سیب تقریبا به اندازه استاتین ها در کاهش مرگ و میر ناشی از بیماری های قلبی موثر است.

در مطالعه دیگری نشان داد که مصرف میوه هایی همانند سیب و گلابی باعث کاهش خطر سکته مغزی می شود.

خلاصه: سیب به سلامت قلب کمک بسیاری می کند. سیب دارای فیبر محلول است که به کاهش کلسترول کمک می کند. این میوه همچنین دارای پلی فنولها است که به کاهش فشار خون و خطر سکته مغزی کمک شایانی می کند.

قلب

4- سیب خطر ابتلا به دیابت را کاهش می دهد

مطلعات متعدد انجام شده، مصرف سیب را با کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را مرتبط می دانند.

در یک مطالعه بزرگ، خوردن یک سیب در روز با کاهش 28 درصدی دیابت نوع 2 ارتباط داشت، حتی خوردن فقط چند سیب در هفته اثر محافظتی مشابه داشت.

پلی فنول های موجود در سیب سبب جلوگیری از آسیب بافت سلول های بتای پانکراس می شوند. سلولهای بتا، انسولین را در بدن تولید می کنند و اغلب در افراد مبتلا به دیابت نوع 2 آسیب می بینند.

خلاصه: مصرف سیب خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را کاهش می دهد. این موضوع احتمالا به دلیل وجود محتوای آنتی اکسیدانی پلی فنول است.

قند خون

5- سیب به افزایش باکتری های مفید کمک می کند

سیب حاوی پکتین (یک نوع فیبر) است که به عنوان یک پیش بیوتیک عمل می کند. این بدان معنی است که باکتری های خوب در روده شما تغذیه می شود.

روده کوچک شما در طول هضم فیبر را جذب نمی کند. در عوض، آن را به روده بزرگ می رود، جایی که می تواند رشد باکتری های خوب را ارتقا دهد. این نیز به ترکیبات مفید دیگر تبدیل می شود که در سراسر بدن شما گردش می کنند.

تحقیقات جدید نشان می دهد این ممکن است دلیل برخی از اثرات محافظتی سیب علیه چاقی، دیابت نوع 2 و بیماری های قلبی باشد.

خلاصه: نوعی فیبر در سیب وجود دارد که باکتری های مفید را تغذیه می کند و ممکن است دلیل محافظتی سیب علیه چاقی، بیماری های قلبی و دیابت نوع 2 باشد.

 

6- سیب به مبارزه با سرطان کمک می کند

مطالعات متعددی ارتباط بین مصرف سیب و کاهش خطر ابتلا به سرطان را نشان داده اند.

در مطالعه ای بر روی زنان، گزارش شده است که خوردن سیب با کاهش مرگ و میر ناشی از سرطان ارتباط دارد.

این میوه ممکن است از چند طریق، خطر ابتلا به سرطان را کاهش دهد، از جمله آنتی اکسیدان و اثرات ضد التهابی.

خلاصه: سیب دارای چندین ترکیب طبیعی است که ممکن است به مبارزه با سرطانکمک کند.

سرطان

7- سیب حاوی ترکیباتی است که می تواند به مبارزه با آسم کمک کند

سیب غنی از آنتی اکسیدان است که می تواند به محافظت از ریه های شما از آسیب های اکسیداتیو کمک کنند.

مطالعات گسترده ای از بیش از 68000 زن نشان داد که کسانی که بیشتر سیب می خورند، پایین ترین خطر ابتلا به آسم را داشته اند. خوردن حدود 15 درصد یک سیب معمولی بصورت روزانه، 10 درصد خطر ابتلا به آسم را کاهش می دهد.

پوست سیب حاوی فلاونوئیدی به نام کورستین است که می تواند سیستم ایمنی را تنظیم و التهاب را کاهش دهد. این دو مورد، آسم و واکنش های آلرژیک را تحت تاثیر قرار می دهد.

خلاصه: سیب حاوی ترکیبات آنتی اکسیدان و ضد التهابی است که می تواند به سیستم ایمنی بدن و محافظت در برابر آسم کمک کند.

آسم

8- سیب ممکن است برای سلامت استخوان مفید باشد

خوردن سیب تراکم اسستخوانی را بالا میبرد که باعث سلامت بیشتر استخوان ها می شود.

محققان بر این باورند که ترکیبات آنتی اکسیدان و ضد التهاب در میوه ها باعث افزایش تراکم و قدرت استخوان می شود.

برخی مطالعات نشان می دهند که سیب ها به طور خاص بر روی سلامتی استخوان تاثیر می گذارد.

در مطالعه ای که با مصرف سیب روی زنان صورت گرفت، این نتیجه روشن شد که مصرف سیب میتواند باعث افزایش کلسیم در بدن و درنتیجه افزایش سلامت استخوان ها شود.

خلاصه:ترکیبات آنتی اکسیدان و ضد التهاب ممکن است سلامت استخوان را ارتقاء دهند و خوردن سیب می تواند در حفظ وزن توده استخوانی به شما کمک کند.

استخوان

9- مصرف سیب می تواند آسیب های معده از دارو های ضد التهابی را کاهش دهد

دسته‌ای از داروهای مسکن که به عنوان داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی (NSAIDs) شناخته می‌شوند می‌توانند به معده شما آسیب جدی بزنند.

مطالعه‌ای بر روی موش‌های آزمایشگاهی نشان داد که عصاره سیب خشک به محافظت از سلول‌های شکم از آسیب ناشی از NSAIDs کمک می کند.

اسید کلروژنیک و کاتچین دو ترکیب هستند که در سیب وجود دارند و از این جهت مفید هستند.

خلاصه: سیب حاوی ترکیباتی است که ممکن است به حفاظت از تخریب معده ،از آسیب ناشی از داروهای ضد التهاب کمک کند.

 

10. مصرف سیب در کهنسالی قدرت مغز را افزایش می دهد

عصاره موجود در سیب ممکن است به طور بالقوه مزایایی برای کاهش قدرت ذهنی با توجه به افزایش سن داشته باشد.

در مطالعات حیوانی، مصرف سیب نشان داد که تاثیر بسزایی در کاهش اکسیژن واکنش پذیر مضر (ROS) در بافت مغز داشته و کاهش قدرت ذهنی را به حداقل رسانده است.

آب سیب می‌تواند به حفظ استیل کولین (یک انتقال‌دهنده عصبی) که می‌تواند با افزایش سن کاهش یابد، کمک کند. پایین آمدن سطح استیل کولین با بیماری آلزایمر مرتبط است.

 خلاصه:براساس مطالعات حیوانی، عصاره سیب می‌تواند به جلوگیری از کاهش انتقال‌دهنده‌های عصبی که با حافظه رابطه مستقیمی دارند، کمک شایانی کند.

فکر کردن

سخن آخر

سیب برای سلامتی شما بسیار مفید است و خوردن این میوه می تواند خطر ابتلا به بسیاری از بیماری ها را کاهش دهد.

برای دریافت تمام مواد معدنی موجود در سیب، پوست آن را هم مصرف کنید.

به این مطلب چه امتیازی می‌دهید؟

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا
بستن