تغذیه

خواص و فواید فوق العاده سرکه سیب

سرکه سیب رایج‌ترین و مفیدترین نوع سرکه در بین خانواده سرکه هاست.

سرکه سیب دارای خواص بسیاری برای سلامتی بدن است. از جمله این موارد میشود به: کاهش وزن، کاهش کلسترول، کاهش سطح قند خون و بهبود علایم دیابت اشاره کرد.

سرکه سیب هم چنین در طول تاریخ از جهات پزشکی، مصارف خانگی، آشپزی نیز مورد استفاده قرار گرفته است.

در این مطلب قصد داریم 6 خاصیت سرکه سیب برای سلامتی که از لحاظ علمی نیز ثابت شده اند را بیان کنیم. با مثبت1 همراه باشید.

6 خاصیت فوق العاده سرکه سیب برای سلامتی


1- وجود اسید استیک بالا، با اثرات بیولیژیکی قوی

سرکه سیب در یک فرآیند دو مرحله‌ای ساخته می‌شود.

ابتدا سیب‌ها برش داده شده یا خرد می‌شوند سپس با مخمر ترکیب می‌گردند تا شکر آن به الکل تبدیل شود. بدین ترتیب در مرحله دوم باکتری‌ها به الکل اسید استیک اضافه می‌شوند.

در زبان فرانسه کلمه “سرکه” به معنای “شراب ترش” است.

سرکه سیب تنها شامل حدود سه کالری در هر قاشق سوپ خوری است که مقدار بسیار پایینی است.

در سرکه سیب ویتامین‌ها و مواد معدنی زیادی وجود ندارد، اما حاوی مقدار کمی پتاسیم است. سرکه سیب نیز حاوی برخی از آمینو اسیدها و آنتی‌اکسیدان‌ها است.

خلاصه: سرکه سیب با تخمیر شکر سیب بدست می آید. این کار آن را به اسید استیک که جزء تشکیل دهنده سرکه است تبدیل می کند.

سرکه سیب

2- سرکه سیب می تواند باکتری های مضر را بکشد

سرکه سیب می‌تواند به کشتن پاتوژن ها از جمله باکتری ها کمک کند.

سرکه سیب به طور سنتی برای تمیز کردن و ضد عفونی کردن، درمان قارچ ناخن، شپش، زگیل و عفونت‌های گوشی مورد استفاده قرار می‌گرفته‌است.

بقراط، پدر داروهای مدرن، از سرکه برای تمیز کردن زخم‌ها، بیش از دو هزار سال پیش استفاده می کرد.

سرکه همچنین به عنوان نگهدارنده غذا مورد استفاده قرار گرفته‌است، و مطالعات نشان می‌دهند که سرکه سیب از انتشار و رشد باکتری E. coli در غذا، که باعث فاسد شدن غذا می شود جلوگیری می کند.

اگر به دنبال راهی طبیعی برای حفظ غذای خود هستید، سرکه سیب می‌تواند بسیار مفید باشد.

همچنین گزارش‌ها حاکی از این است که رقیق کردن سرکه سیب و اعمال آن بر روی پوست به درمان آکنه کمک می‌کند.

خلاصه: ماده اصلی سرکه، استیک اسید می‌تواند باکتری‌های مضر را بکشد. در تاریخ از سرکه به عنوان داروی ضد عفونی‌کننده و نگهدارنده طبیعی استفاده میشده است.

سرکه سیب

3- کاهش قند خون و مبارزه با دیابت

تاکنون، سرکه موفق ترین درمان برای بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 بوده است.

دیابت نوع 2 به دلیل افزایش سطح قند خون یا به علت مقاومت به انسولین و یا عدم توانایی تولید انسولین بوجود می آید.

با این حال، قند خون بالا نیز در افرادی که دیابت ندارند، مشکل ساز است. اعتقاد بر این است که قند خون بالا، علت پیری زودرس است.

خیلی از افراد باید میزان قند خونشان را در محدوده طبیعی حفظ کنند. موثرترین و سالم ترین راه برای انجام این کار، اجتناب از مصرف کربوهیدرات های تصفیه شده و قند است، سرکه سیب نیز می تواند اثر بسزایی داشته باشد.

اثبات شده است که سرکه سیب فواید متعددی برای قند خون و سطح انسولین دارد. مصرف روزانه 2 قاشق غذاخوری سرکه سیب قبل از خواب می تواند به میزان 4 درصد قند خون را کاهش دهد.
مطالعات متعدد دیگری در انسان، نشان می دهد که سرکه سیب می تواند عملکرد انسولین و کاهش سطح قند خون بعد از غذا را بهبود ببخشد.
به همین دلیل، سرکه می تواند برای افراد مبتلا به دیابت، پیش دیابت یا کسانی که می خواهند سطح قند خون خود را پایین نگه دارند مفید باشد.

اگر شما در حال حاضر داروهای کاهش دهنده قند خون مصرف می کنید، قبل از مصرف هر نوع سرکه ای، ابتدا با پزشک خود مشورت کنید.

خلاصه: مصرف سرکه سیب پس از وعده های غذایی، حساسیت به انسولین را بهبود می بخشد و کمک بسیاری به کاهش قند خون می کند.

قند خون

4- سرکه سیب به کاهش وزن و چربی شکم کمک می کند

مطالعات همچنین نشان می دهد که سرکه به طور شگفت انگیزی می تواند به کاهش وزن کمک کند.

چندین مطالعه انسانی نشان می دهد که سرکه می تواند سدیم را افزایش دهد، و این به شما کمک می کند کالری کمتری مصرف کنید و باعث کاهش وزن واقعی در شما شود.

مطالعه در 175 فرد مبتلا به چاقی نشان داد مصرف روزانه سرکه سیب به کاهش چربی شکم و کاهش وزن کمک می کند:

  • ۱۵ میلی‌لیتر (۱ قاشق سوپ خوری): کاهش ۲.۶ پوند یا ۱.۲ کیلوگرم.
  • ۳۰ میلی‌لیتر (۲ قاشق سوپ خوری): کاهش ۳.۷ پوند یا ۱.۷ کیلوگرم.

به طور کلی، به نظر می‌رسد که سرکه سیب به عنوان یک کاهنده وزن، عمدتا با احساس سیری و کاهش قند خون و سطح انسولین مفید است.

اما این را بیاد داشته باشید که سرکه سیب به تنهایی معجزه نخواهد کرد.

خلاصه: مطالعات نشان می دهد که سرکه می تواند احساس سیری را افزایش دهد و به افراد کمک کند که کالری کمتری مصرف کنند که منجر به کاهش وزن می شود.

کاهش وزن

5- کاهش کلسترول و بهبود سلامت قلب

بیماری های قلبی در حال حاضر شایع ترین علت مرگ زودرس در جهان است.

ثابت شده است که چندین عامل بیولوژیکی به کاهش یا افزایش خطر بیماری های قلبی در ارتباط است.

تعدادی از این عوامل خطرناک را می توان با مصرف سرکه بهبود بخشید.

مطالعات حیوانی نشان می دهد که سرکه سیب می تواند سطح کلسترول و تری گلیسیرید را کاهش دهد.

همچنین برخی مطالعات نشان می دهد که سرکه سیب، فشار خون را که یک عامل مهم برای بیماری های قلبی و مشکلات کلیوی است را کاهش می دهد.

همانطور که در بالا ذکر شد، مطالعات نشان می دهد که سرکه سیب می تواند سطح قند خون را کاهش دهد، حساسیت انسولین را بهبود بخشد و به مبارزه با دیابت کمک کند. این عوامل همچنین باید به کاهش خطر بیماری قلبی منجر شود.

خلاصه: مطالعات متعدد حیوانی نشان داده است که سرکه می تواند تری گلیسیرید خون، کلسترول و فشار خون را کاهش دهد. این موارد می توانند منجر به کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی شوند.

قلب

6- سرکه سیب می تواند اثر محافظتی در برابر سرطان داشته باشد

سرطان یک بیماری وحشتناک است که با رشد غیرقابل کنترل سلول ها شناخته می شود.

در واقع مطالعات متعدد بر روی موش های آزمایشگاهی نشان داده است که سرکه های مختلف می توانند سلول های سرطانی را کاهش دهند و تومورهای سرطانی کوچک را از بین ببرند.

به گفته برخی از مطالعات مشاهده شده، مصرف سرکه سیب در کشور چین با کاهش سرطان مری به همراه بوده است.

خلاصه:برخی مطالعات بر روی موش های آموزشگاهی نشان می دهد که سرکه سیب می تواند رشد سلول های سرطانی را کاهش دهد و تومورهای کوچک را از بین ببرد.

سرطان

میزان و نحوه استفاده سرکه سیب

بهترین راه برای افزودن سرکه سیب به رژیم غذاییتان این است که از آن در آشپزی استفاده کنید، می توانید از آن در سس سالاد، سس مایونز خانگی و غیره استفاده کنید.

بعضی از مردم نیز دوست دارند آن را در آب رقیق کنند و آن را به عنوان یک نوشیدنی بنوشند. دوزهای رایج از 1-2 قاشق چای خوری (5-10 میلی لیتر) الی 1-2 قاشق غذاخوری (15-30 میلی لیتر) در روز، در یک لیوان آب مخلوط کنید و میل کنید.

بهتر این است که ابتدا با دوزهای پایین شروع کنید، زیرا مصرف بیش از حد سرکه می تواند عوارض جانبی به همراه داشته باشد.

خلاصه: دوز معمول مصرف سرکه سیب، از 1 قاشق چای خوری الی 2 قاشق غذا خوری بصورت روزانه است، شما میتوانید از آن در آشپزی استفاده کنید یا با آب مخلوط کنید و میل کنید.

 

به این مطلب چه امتیازی میدهید؟

طراحی سایت حرفه ای

نوشته های مشابه

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا
بستن