تغذیه

خواص و فواید فوق العاده عسل

فواید شگفت‌انگیز عسل برای سلامتی


از زمان باستان تا بحال از عسل بعنوان دارو و غذا استفاده می شود.
این ماده سرشار از ترکیبات گیاهی سودمند است که می تواند به سلامتی هرچه بیشتر ما کمک کند. از عسل می توان به جای شکر های تصفیه شده استفاده نمود زیرا سرشار از کالری و بسیار سالم است.

در این مطلب قصد داریم 10 خاصیت فوق العاده عسل را برای شما بیان کنیم. با مثبت 1 همراه باشید.

خواص و فواید بی نظیر عسل


1. عسل سرشار از مواد مغذی است

عسل مایعی شیرین و غلیظ، ساخته شده توسط زنبور عسل است. زنبورها از محیط اطراف خود شهد گل ها را جمع می کنند.
هنگامی که زنبورها به کندو باز می گردند، شهد را در سلول های کنده قرار می دهند و در طول شب مکررا این شهد را می مکند و بر میگردانند.

محصول نهایی این عمل، عسل است. بو، رنگ و طعم عسل، بستگی به نوع گل هایی دارد که زنبور شهد آن را می نوشد.
1 قاشق غذاخوری عسل (21 گرم) حاوی 64 کالری و 17 گرم شکر، از جمله فروکتوز، گلوکز، مالتوز و سقز است.
که تقریبا، مقادیر فیبر، چربی و پروتئین زیر 1 درصد هستند.

عسل همچنین حاوی مقادیر کمی ویتامین و مواد معدنی است، اما سرشار از آنتی اکسیدان است، عسل هرچه تیره تر باشد از آنتی اکسیدان بیشتری بهره مند خواهد بود.

خلاصه: عسل مایعی شیرین و غلیظ است که توسط زنبور ساخته می شود. عسل حاوی مقادیر زیادی قند و مقادیر کمی از ویتامین ها و مواد معدنی است.

2. عسل غنی از آنتی اکسیدان است

عسل حاوی مقایدر زیادی از آنتی اکسیدان های مهم است. این شامل اسیدهای آلی و ترکیبات فنلی مانند فلاونوئیدها می شود.

دانشمندان بر این باورند که ترکیبی از این مواد، قدرت عضلانی را افزایش می دهد.

همچنین دو مطالعه نشان داده اند که عسل، مقدار آنتی اکسیدان های خون را افزایش می دهد.

آنتی اکسیدان ها به کاهش خطر ابتلا به حمله قلبی، سکته مغزی و برخی از سرطان ها و همچنین افزایش سلامت چشم کمک می کنند.

خلاصه: عسل حاوی مقادیر بالایی از آنتی اکسیدان هاست، آنتی اکسیدان ها به کاهش بیماری های قلبی، سکته مغزی، برخی از سرطانها و افزایش سلامت چشم کمک می کنند.

عسل

3. عسل بهتر از شکر، برای بیماران دیابتی

شواهد، در مورد عسل و دیابت متفاوت اند.

مصرف عسل می تواند خطر ابتلا به بیماری های قلبی را در افراد مبتلا به دیابت نوع 2 کاهش دهد.

با این حال، برخی مطالعات نشان داده اند که مصرف عسل، سطح قند خون را افزایش می دهد، ولی نه به اندازه ی شکر های تصفیه شده.

اگرچه ممکن است عسل کمی بهتر از شکر تصفیه شده برای افراد مبتلا به دیابت باشد، اما بایستی با احتیاط مصرف شود.

در واقع، بهترین عمل برای افراد مبتلا به دیابت، به حداقل رساندن تمام مواد غذایی غنی از کربوهیدرات است.

خلاصه: برخی از مطالعات نشان می دهد که عسل، خطر ابتلا به بیماری های قلبی را در افراد مبتلا به دیابت، کاهش می دهد. با این حال، سطح قند خون را نیز افزایش می دهد. بنابراین مصرف آن برای افراد مبتلا به دیابت توصیه نمی شود.

4. کاهش فشار خون

فشار خون یک عامل خطرناک برای بیماری های قلبی است و عسل ممکن است به کاهش آن کمک کند.

عسل سرشاز از آنتی اکسیدان های قدرتمند است. ترکیبات آنتی اکسیدانی با کاهش فشار خون رابطه مستقیمی دارند.

مطالعات انجام شده بر روی حیوانات و انسان، نشان دهنده ی این بوده که مصرف عسل می تواند به کاهش فشار خون کمک کند.

خلاصه: یکی از عوامل خطرناک بیماری های قلبی، فشار خون است. مصرف عسل می تواند به کاهش فشار خون کمک کند.

5. بهبود کلسترل

سطح بالای کلسترول LDL، عاملی خطرناک برای بیماری های قلبی است.

این نوع کلسترول نقش مهمی در آترواسکلروز (ایجاد چربی در شریان ها) دارد، که می تواند به حملات قلبی و سکته مغزی منجر شود.

جالب توجه است، مطالعات متعددی نشان می دهد که عسل ممکن است سطح کلسترول را بهبود بخشد.

مصرف عسل، کلسترول LDL(کلسترول بد) را کاهش می دهد، در حالی که کلسترول HDL(کلسترول خوب) را افزایش می دهد.

در مطالعه ای که روی 55 بیمار انجام شد، مشخص شد که مصرف عسل باعث کاهش 5.8٪ کلسترول”بد” و افزایش 3.3٪ کلسترول”خوب” و همچنین کاهش وزن در این افراد شد.

خلاصه: عسل تاثیر مثبتی بر سطح کلسترول خون دارد. مصرف عسل باعث کاهش کلسترول “بد” و افزایش کلسترول “خوب” می شود.

6. کاهش تری گلیسیرید خون

افزایش تری گلیسیرید خون یکی دیگر از عوامل خطرناک بیماری های قلبی است.

تری گلیسیرید همچنین با مقاومت به انسولین، یک از محرک های اصلی دیابت نوع 2 مرتبط است.

سطح تری گلیسیرید با مصرف قند و کربوهیدرات های تصفیه شده افزایش می یابد.

در یک مطالعه انجام شده، دریافتند که مصرف عسل به جای شکر 11 الی 19 درصد میزان تری گلیسیرید خون را کاهش می دهد.

خلاصه: افزایش تری گلیسیرید عامل خطرناکی برای بیماری های قلبی و دیابت نوع 2 است. مطالعات متعدد نشان می دهد که عسل می تواند سطح تری گلیسیرید را کاهش دهد، به ویژه هنگامی که به عنوان جایگزین شکر استفاده می شود.

7. افزایش سلامت قلب

عسل منبع غنی از فنل ها و دیگر ترکیبات آنتی اکسیدانی است. بسیاری از این موارد به کاهش خطر بیماری های قلبی کمک می کنند.

آنها به باز کردن شریان ها در قلب شما، کمک می کنند و جریان خون، به قلب شما را افزایش می دهند. آنها همچنین می توانند از ایجاد لخته شدن خون، که می تواند منجر به حملات قلبی و سکته مغزی شود جلوگیری کنند.

علاوه بر این، یک مطالعه بر روی موش های صحرایی نشان داد که عسل قلب را از استرس اکسیداتی محافظت می کند.

خلاصه: آنتی اکسیدان های موجود در عسل، با کمک به حرکت جریان خون و کاهش لخته شدن خون به سلامت قلب کمک می کنند.

قلب

8. بهبود سوختگی و زخم

درمان سوختگی های موضعی و زخم ها با مرهمی از عسل در مصر باستان انجام می شده و هنوزم رایج است.

عسل نیز در درمان زخم هایی که در پاهای افراد مبتلا به دیابت ایجاد می شود که می تواند عوارض جدی از جمله قطع عضو داشته باشد، موثر است.

در مطالعه ای که جهت تاثیر عسل بر درمان زخم ها انجام شد، مشخص شد که عسل، 43 درصد در ترمیم زخم های عادی و 97 درصد در ترمیم و بهبود زخم های بیماران دیابتی تاثیر گذار است.

محققان معتقدند که توانایی های شفای عسل، بخاطر وجود اثرات ضد باکتری و ضد التهابی و نیز توانایی تغذیه بافت های آن است.

علاوه بر این، عسل می تواند به درمان سایر بیماری های پوستی، از جمله پسوریازیس و ضایعات تبخال کمک کند.

خلاصه: عسل می تواند در درمان سوختگی ها، زخم ها، بیماری های پوستی و به خصوص زخم های ایجاد شده در افراد دیابتی موثر باشد.

بهبود زخم

9. عسل می تواند سرفه در کودکان را سرکوب کند

سرفه، یک بیماری رایج برای کودکان مبتلا به عفونت های تنفسی است.

این عفونت ها می تواند روی خواب و کیفیت زندگی کودکان و والدین تأثیر بگذارد.

با این حال، داروهای ضد سرفه همیشه موثر نیستند و می توانند عوارض جانبی داشته باشند. عسل می تواند جایگزین خوبی برای این دارو ها باشد و شواهد این موضوع را به اثبات رسانده اند.

یک مطالعه نشان داده که تاثیر عسل در درمان سرفه بیشتر از دو داروی معمول ضد سرفه بوده است.

با این وجود، به دلیل خطر بوتولیسم، هرگز نباید عسل به کودکان زیر سن 1 سال داده شود.

خلاصه: مصرف عسل برای کودکان بالای یک سال، می تواند به عنوان یک سرکوب کننده طبیعی سرفه عمل کند. برخی مطالعات نشان می دهد که عسل، حتی از داروهای ضد سرفه نیز موثرتر است.

10. خوشمزه، اما دارای شکر و کالری زیاد

عسل یک جایگزین خوشمزه و مناسب برای شکر است.

از عسلی که خریداری می کنید، اطمینان حاصل کنید که نام تجاری با کیفیتی را انتخاب کنید، زیرا برخی از تولید کنندگان، برای تولید عسل با کیفیت پایین تر، آن را با شربت غلیظی مخلوط می کنند.

در نظر داشته باشید که عسل بایستی در حد اعتدال مصرف شود، زیرا دارای کالری و قند زیادی است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سیزده − یازده =

بستن