تغذیه

سرخالو یا لایچی | ارزش غذایی لایچی | خواص لایچی

سُرخالو یا لایچی میوهٔ گیاهی است با نام علمی سرخالوی چینی متعلق به تیرهٔ ناترکیان و راستهٔ ناترک‌سانان.

پوست آن سرخ و چرم‌مانند و تیغ‌تیغی و شبیه به توت فرنگی است؛ قسمت خوراکی آن سفید و شفاف و سفت و آبدار است و شکل آن از گرد و گاه بیضی و قطر آن از یک تا یک ونیم سانتیمتر متغیر است؛ شیرین و معطر و بومی جنوب چین و مناطق مجاور آن است.

از میان تولیدکنندگان این محصول در آسیای جنوب شرقی، شبه قاره ی هند و آفریقای جنوبی، چین، تولیدکنندهٔ اصلی سرخالو است و پس از آن هند(۷۱ درصد محصول سالانهٔ هند در ایالت بهار تولید می‌شود.) قرار دارد.

ارزش غذایی: لایچی – 100 گرم

انرژی۲۷۶ کیلوژول (۶۶ کیلوکالری)
کربوهیدرات‌ها۱۶٫۵۳ گرم
قندها۱۵٫۲۳ گرم
فیبر۱٫۳ گرم
چربی۰٫۴۴ گرم
پروتئین۰٫۸۳ گرم
ویتامین ب۱ (تیامین)۰٫۰۱۱ میلی‌گرم (۱٪)
ویتامین ب۲ (ریبوفلاوین)۰٫۰۶۵ میلی‌گرم (۴٪)
ویتامین ب۳ (نیاسین)۰٫۶۰۳ میلی‌گرم (۴٪)
ویتامین ب۶۰٫۱ میلی‌گرم (۸٪)
اسید فولیک (ویتامین ب۹)۱۴ میکروگرم (۴٪)
ویتامین C۷۱٫۵ میلی‌گرم (۱۱۹٪)
کلسیم۵ میلی‌گرم (۱٪)
آهن۰٫۱۳ میلی‌گرم (۱٪)
منیزیم۱۰ میلی‌گرم (۳٪)
منگنز۰٫۰۵۵ میلی‌گرم (۳٪)
فسفر۳۱ میلی‌گرم (۴٪)
پتاسیم۱۷۱ میلی‌گرم (۴٪)
سدیم۱ میلی‌گرم (۰٪)
روی۰٫۰۷ میلی‌گرم (۱٪)

سرخالو

خواص سرخالو

اگر این میوه را میل بفرمایید:
  • مغذی و مقوی معده است و به هضم غذا کمک می‌کند.
  • در موارد بزرگ شدن غده‌ها و تومورها تجویز می‌شود.
  • برای معالجه گزش جانوران سمی مصرف می‌شود.
حال اگر میوه را همراه با دانه اش دم کنید و آب آن را بنوشید:
  • سرفه را تسکین می‌دهد.
  • برای کاهش قند خون مفید است.
  • اختلالات عصبی و دردهای عصبی را برطرف می‌کند.
هستهٔ سرخالو هم خالی از فواید نیست و خواص هستهٔ این میوه عبارتند از:
  • تشنگی را تسکین می‌دهد.
  • خنک‌کننده و قابض است.
  • مسکن درد می‌باشد.
  • برای معالجه  آماس بیضه مفید است.
  • آن را دم کنید و آبش را بنوشید. سرفه را تسکین می‌دهد.
  • در موارد اختلالات عصبی و تسکین دردهای عصبی فتق تجویر می‌شود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

5 × پنج =

بستن