تغذیه

خواص و فواید فوق العاده اسفناج

اسفناج، عضوی از خانواده سبزیجات، که دارای برگ های سبز تیره و پهن است.

اسفناج بومی ایران است و از ایران سرچشمه گرفته است، اما در حال حاضر بزرگترین تولید کنندگان این سبزی ایالات متحده و چین هستند.

اسفناج سرشار از مواد مغذی و آنتی اکسیدان هاست که سلامتی را برای بدن به ارمغان می آورند.

مصرف اسفناج می تواند به سلامت چشم، کاهش استرس اکسیداتیو، جلوگیری از سرطان و کاهش فشار خون کمک کند.

راه های زیادی برای مصرف اسفناج وجود دارد. شما می توانید این سبزی را بصورت تازه تهیه کنید و سپس آن را پخته یا خام مصرف نمایید.

ارزش غذایی

اسفناج از 91.4٪ آب، 3.6٪ کربوهیدرات و 2.9٪ پروتئین تشکیل شده است. 23 کالری در 100 گرم اسفناج وجود دارد.

جدول زیر حاوی اطلاعاتی درباره مواد مغذی موجود در اسفناج است:

ارزش غذایی: اسفناج خام – 100 گرم

مواد مغذیمیزان
کالری23
آب91 %
پروتئین2.9 گرم
کربوهیدرات3.6 گرم
شکر0.4 گرم
فیبر2.2 گرم
چربی0.4 گرم
چربی اشباع0.06 گرم
چربی ترانس0.01 گرم
چربی های گیاهی اشباع نشده0.17 گرم
اسیدهای چرب امگا 30.14 گرم
اسیدهای چرب امگا 60.03 گرم

خواص و فواید اسفناج برای سلامتی


کربوهیدرات ها

اکثر کربوهیدرات های موجود در اسفناج شامل فیبرها هستند.

اسفناج همچنین شامل 0.4٪ شکر و مقادیر بیشتری گلوکز و فروکتوز است.

فیبر

اسفناج دارای مقادیر بالایی فیبر نامحلول است که از راه های مختلف می تواند به سلامتی بدن کمک کند.

فیبر، سلامت دستگاه گوارش را افزایش می دهد و میتواند به درمان یبوست کمک کند.

خلاصه: اسفناج دارای فیبر است که میتواند به سلامت دستگاه گوارش و هضم غذا کمک کند.

ویتامین ها و مواد معدنی

اسفناج منبع عالی از ویتامین ها و مواد معدنی است:

ویتامین A: اسفناج دارای کاروتنوئید بالایی است که بدن می تواند آن را به ویتامین A تبدیل کند.
ویتامین C: ویتامین C یک آنتی اکسیدان های قوی است که باعث افزایش سلامت پوست و عملکرد سیستم ایمنی بدن می شود.
ویتامین K1: ویتامین K برای لخته شدن خون ضروری است. یک برگ اسفناج، حاوی بیش از نیمی از نیاز روزانه بدن شما به ویتامین K است.
اسید فولیک: اسید فولیک همچنین به عنوان فولات یا ویتامین B9 شناخته می شود. اسید فولیک برای عملکرد طبیعی سلول ها و رشد بافت های بدن ضروری است. مصرف اسید فولیک برای زنان باردار بسیار مهم و ضروری است.
آهن: اسفناج منبع عالی از این ماده معدنی است. آهن کمک می کند تا هموگلوبین که وظیفه ی اکسیژن رسانی به بافت های بدن دارد تولید شود.
کلسیم: کلسیم برای سلامت استخوان ها ضروری است. این ماده معدنی همچنین یک مولکول سیگنال دهنده برای سیستم عصبی، قلب و عضلات است.
اسفناج همچنین حاوی چندین ویتامین و ماده معدنی مانند پتاسیم، منیزیم و ویتامین B6، B9 و E است.

خلاصه: اسفناج سرشار از مواد معدنی و مغذی است که شامل کاروتنوئیدها، ویتامین C، ویتامین K، فولیک اسید، آهن و کلسیم می شوند.

ترکیبات گیاهی

اسفناج حاوی ترکیبات گیاهی مهم است. از جمله:

لوتئین: لوتئین با بهبود سلامت چشم ارتباط مستقیم دارد.
کامپفرول: این آنتی اکسیدان با کاهش خطر ابتلا به سرطان ها و بیماری های مزمن ارتباط مستقیمی دارد.
نیترات: اسفناج حاوی مقادیر زیادی نیترات است که به بهبود سلامت قلب کمک میکند.
کوئرستین: این آنتی اکسیدان میتواند از عفونت و التهاب جلوگیری کند. اسفناج یکی از سرشارترین منابع غذایی کوئرستین است.
زاکسنتین: زاکسنتین همانند لوتئین می تواند سلامت چشم را بهبود بخشد.

خلاصه: اسفناج دارای بسیاری از ترکیبات گیاهی است که می تواند سلامت را بهبود بخشد. این ترکیبات عبارتند از: لوتئین، کامپفرول، نیترات، کوئرستین و زاکسنتین.

اسفناج

مزایای بهداشتی اسفناج

اسفناج از مزایای بهداشتی بسیاری برخوردار است.

تحقیقات نشان داده اند که مصرف اسفناج می تواند به کاهش استرس اکسیداتیو، بهبود سلامت چشم، پیشگیری از سرطان و تنظیم فشار خون کمک کند.

استرس اکسیداتیو

رادیکال های آزاد موجود در بدن می توانند باعث ایجاد استرس اکسیداتیو شوند که باعث می شود روند پیری سریع تر شود و همچنین خطر ابتلا به سرطان و دیابت را نیز افزایش میدهد.

با این حال، اسفناج حاوی آنتی اکسیدان هایی است که با استرس اکسیداتیو مبارزه می کنند و باعث کاهش آسیب می شوند.

یک آزمایش کنترل شده بر روی 8 فرد سالم دریافت که اسفناج باعث جلوگیری از آسیب اکسیداتیو می شود.

خلاصه: نشان داده شده است که اسفناج استرس اکسیداتیو را کاهش می دهد. آنتی اکسیدان های موجود در اسفناج ممکن است به مبارزه با پیری کمک کنند و خطر ابتلا به سرطان و دیابت را کاهش دهند.

سلامت چشم

اسفناج حاوی مقادیر زیادی زاکسنتین و لوتئین است. زاکسنتین و لوتئین، کاروتنوئیدهایی هستند که به سبزیجات رنگ میدهند.

چشم های انسان نیز حاوی مقادیر زیادی از این رنگدانه هاست. این رنگ دانه ها از چشم در برابر آسیب های نور خورشید محافظت می کنند.

علاوه بر این، مطالعات متعددی نشان داده است که زاکسنتین و لوتئین به جلوگیری از ابتلا به دژنراسیون ماکولا و آب مروارید، که از مهمترین بیماری هایی هستند که باعث نابینایی می شوند کمک کند.

خلاصه: اسفناج حاوی لوتئین و زاکسنتین است که برای سلامت چشم مفید هستند. این ترکیبات می توانند از آسیب های ناشی از نور خورشید جلوگیری کنند.

پیشگیری از سرطان

اسفناج حاوی دو جزء MGDG و SQDG است که ممکن است باعث کاهش رشد سرطان شوند.

در یک مطالعه نشان داد که این ترکیبات به کاهش رشد تومور در سرطان دهانه رحم و همچنین کاهش اندازه تومور کمک بسیاری کرده اند.

همچنین مطالعات نشان داده است که مصرف اسفناج خطر ابتلا به سرطان پروستات و سرطان پستان را نیز کاهش میدهد.

علاوه بر این، اسفناج حاوی مقادیر بسیاری از آنتی اکسیدان هاست که می توانند در پیشگیری از ابتلا به سرطان نقش مثبتی داشته باشند.

خلاصه: اسفناج حاوی مقادیر بالایی از آنتی اکسیدان ها و ترکیبات مفید دیگر است که می تواند رشد سلول های سرطانی در انسان را مهار کند.

سرطان
فشار خون

اسفناج حاوی مقادیر زیادی نیترات است که نشان داده شده است، نیترات می تواند به کاهش سطح فشار خون و ابتلا به بیماری های قلبی کمک می کند.

در مطالعه ای که بر روی 27 نفر انجام شد، نشان داد که مصرف اسفناج به طور موثر سطح فشار خون را کاهش می دهد.

چندین مطالعه دیگر نیز نشان می دهد که اسفناج ممکن است به کاهش سطح فشار خون کمک کند، که منجر به بهبود سلامت قلب می شود.

خلاصه: اسفناج حاوی مقادیر زیادی نیترات است که ممکن است به تنظیم فشار خون کمک کند. کاهش فشار خون منجر به بهبود سلامت قلب و کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی می شود.

اثرات جانبی مصرف اسفناج


اسفناج به طور کلی بسیار سالم است. با این حال، ممکن است برخی از افراد به دلیل مشکلاتی که دارند مصرف اسفناج برای آن ها مشکل ساز باشد.

سنگ کلیه

سنگ های کوچک در کلیه به علت وجود مواد معدنی تشکیل می شود. شایع ترین سنگ های کلیه، تجمع مولکول های اگزالات کلسیم هستند.

اسفناج دارای کلسیم و اگزالات بالایی است، بنابراین افرادی که زود دچار سنگ کلیه می شوند، نبایست اسفناج مصرف نمایند.

لخته شدن خون

اسفناج حاوی مقادیر بالایی از ویتامین K1 است.

ویتامین K1 وظایف متعددی در بدن انجام می‌دهد اما به خاطر نقش مهمی که در لخته شدن خون دارد مشهور است.

افرادی که از داروهای جلوگیری از انعقاد خون مانند وارفارین مصرف می کنند میبایست از مصرف اسفناج پرهیز کنند.

خلاصه: افرادی که مستعد ابتلا به سنگ کلیه هستند میبایست از مصرف اسفناج خودداری کنند. همچنین ویتامین K1 موجود در اسفناج برای کسانی که داروهای ضدانعقاد خون مصرف می کنند مناسب نیست و نباید اسفناج مصرف کنند.

سخن آخر

اسفناج عضوی از خانواده ی سبزیجات است که دارای مواد مغذی بسیاری است.

ثابت شده است که مصرف اسفناج، سلامتی را به روش های مختلف به ارمغان می آورد. اسفناج حاوی مقادیر زیادی از انواع مواد مغذی قدرتمند است.

اسفناج می تواند باعث کاهش استرس اکسیداتیو، بهبود سلامت چشم و کمک به پیشگیری از بیماری قلبی و سرطان شود.

بدون شک، اسفناج یک غذای فوق العاده سالم است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

1 + سه =

بستن