تغذیه

خواص و فواید میوه ستاره ای یا استار فروت

همه ی ما علاقه مندیم گهگاهی میوه هایی با طعم هایی متفاوت رو بچشیم. یکی از میوه های غیر معمول با شکل و طعمی متفاوت، میوه ستاره ای(استار فروت یا کارامبولا) نام دارد.

میوه ستاره ای هم‌اکنون در کاستاریکا، پرو، کلمبیا، جامائیکا، ترینیداد، اکوادور، جمهوری دومینیکن، پورتوریکو، هاییتی، برزیل، ایالات متحده، جنوب فلوریدا و هاوایی کشت می‌شود. در ایران نیز میتوانید این میوه را در شهرهای جنوبی مانند زاهدان بیابید.

میوه ستاره ای یا کارامبولا میوه ای شیرین و ترش است و همانطور که از نامش پیداست، دارای شکلی ستاره ای است. طعم این میوه ترکیبی از مزه‌های آناناس، گلابی، سیب و مرکبات است و در ضمن پوست این میوه هم خوراکی میباشد.

این میوه زمانی که کاملا رسیده می شود به رنگ زرد در می آید.

خلاصه: میوه ستاره ای، میوه ای شیرین و ترش با شباهتی به ستاره است.

مواد مغذی میوه ستاره ای

میوه ستاره ای منبعی غنی از مواد مغذی مختلف، به ویژه فیبر و ویتامین C است.

ارزش غذایی: 1 عدد میوه ستاره ای – 95 گرم

مواد مغذی میزان
فیبر 3 گرم
پروتئین 1 گرم
ویتامین C 52% RDI
ویتامین B5 4% RDI
فولات 3% RDI
مس 6% RDI
پتاسیم 3% RDI
منیزیم 2% RDI

باید خاطرنشان کرد که 95 گرم از این میوه تنها 28 کالری و 6 گرم کربوهیدرات را داراست، به این معنی که این میوه بسیار مغذی است.

خلاصه: میوه ستاره ای از کالری پایین بعلاوه فیبر و ویتامین C بالایی برخوردار است. با توجه به کالری پایین، این میوه بسیار مغذی است.

میوه‎ی ستاره ای

سرشار از ترکیبات گیاهی مغذی

این میوه منبعی عالی از ترکیبات گیاهی مغذی و سالم از قبیل: کوئرستین، اسید گالیک و اپی کاتچین است.

این ترکیبات دارای خواص آنتی اکسیدانی قدرتمند و مزایای بسیاری برای سلامتی هستند.

تحقیقات بر روی موش های آزمایشگاهی نشان داده، ترکیبات گیاهی موجود در میوه ستاره ای خطر ابتلا به کبد چرب و کلسترول را کاهش می دهد و همچنین به جلوگیری از سرطان کبد کمک می کند.

علاوه بر این، بعضی شواهد از مطالعات حیوانی نشان می دهد که قندهای موجود در این میوه می تواند به کاهش التهاب کمک کند.

خلاصه: میوه ستاره ای حاوی بسیاری از ترکیبات گیاهی مفید است. مطالعات حیوانی نشان می دهد که این ترکیبات به کاهش التهاب و کلسترول کمک میکنند و خطر ابتلا به کبد چرب را کاهش می دهند.

اثرات جانبی

به دلیل محتوای بالای اگزالات موجود در میوه ستاره ای، مصرف این میوه ممکن است در برخی از افراد اثرات نامطلوبی به همراه داشته باشد.

بنابراین، افراد مبتلا به مشکلات کلیوی باید از مصرف این میوه اجتناب کنند یا قبل از مصرف با پزشک مشورت کنند.

مصرف مرتب میوه ستاره ای در افراد مبتلا به مشکلات کلیوی، ممکن است منجر به آسیب کلیه و همچنین مسمومیت شود که در نهایت میتواند منجر به مشکلات عصبی مانند سردرد، تشنج و حتی مرگ شود.

همچنین افرادی که داروهای تجویزی مصرف می کنند باید با احتیاط و مشورت پزشک این میوه را مصرف نمایند.

خلاصه: افرادی که مشکلات کلیوی دارند یا داروهای تجویزی مصرف می کنند باید قبل از مصرف میوه ستاره ای با پزشک خود مشورت کنند.

میوه‎ی ستاره ای

چگونه مصرف میشود؟

قبل از خرید استار فروت اطمینان حاصل کنید که رسیده است. میوه ستاره ای رسیده، زردرنگ است.

برای مصرف:
  • ابتدا میوه را شست و شو دهید.
  • انتهای میوه را ببرید و دور بیندازید.
  • قسمت های سبز لبه ها را ببرید و دور بیندازید.
  • میوه را تیکه تیکه کرده، دانه های آن را جدا کنید و میل کنید.
شما می توانید این میوه را به روش های مختلف به رژیم غذایی خود اضافه کنید، از جمله:
  • استفاده در سالادها
  • استفاده در کیک و کلوچه
  • اضافه نمودن به غذاها
  • تهیه مربا، ژله، ترشی و چاشنی
  • تهیه آب میوه

سخن آخر

میوه ستاره ای، استار فروت یا کارامبولا، میوه ای خوشمزه است که دارای کالری پایینی است اما از ویتامین C، فیبر و آنتی اکسیدان ها به میزان بالایی برخوردار است.

با این حال، افراد مبتلا به مشکلات کلیوی و یا کسانی که داروهای تجویزی مصرف می کنند قبل از خوردن این میوه باید با پزشک مشورت کنند.

به این مطلب چه امتیازی میدهید؟

طراحی سایت حرفه ای

نوشته های مشابه

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا
بستن