گیاهان دارویی

خواص فوق العاده فلفل دلمه ای

فلفل دلمه‌ای یا پلپل دلمه‌ای نوعی فلفل از خانواده بادنجانیان است که به رنگهای قرمز، زرد، سبز و نارنجی یافت می‌شود. از ویژگی‌های آن این است که به تندی دیگر گونه‌های فلفل نیست. به همین دلیل در انگلستان و ایرلند «فلفل شیرین» نیز نامیده می‌شود. این گیاه بومی مکزیک، آمریکای مرکزی و شمال آمریکای جنوبی است. دانهٔ این گیاه در سال ۱۴۹۳ به اسپانیا حمل شد و از آنجا به سراسر اروپا، آسیا و آفریقا گسترش یافت. امروزه چین و پس از آن مکزیک و اندونزی بزرگترین تولیدکنندهٔ فلفل در جهان هستند.

فلفل دلمه ای دارای کالری کم و غنی از ویتامین C و دیگر آنتی اکسیدان های ضروری است. فلفل دلمه ای کال و نابالغ، طعم کمی تلخ دارد.

ارزش غذایی

فلفل دلمه ای تازه، عمدتا از آب (92٪) و دیگر مواد همچون: کربوهیدرات ها، مقادیر کمی پروتئین و چربی تشکیل شده است.

جدول زیر تمام مواد مغذی اصلی فلفل را نشان می دهد.

ارزش غذایی: فلفل دلمه ای خام – 100 گرم

مواد مغذی میزان
کالری 23
آب 91 %
پروتئین 1 گرم
کربوهیدرات 6 گرم
شکر 4.2 گرم
فیبر 2.1 گرم
چربی 0.3 گرم
چربی اشباع 0.03 گرم
اسیدهای چرب امگا 3 0.03 گرم
اسیدهای چرب امگا 6 0.05 گرم

کربوهیدرات ها

فلفل دلمه ای، عمدتا از کربوهیدرات تشکیل شده است، که اکثریت کالری را نیز تشکیل می دهد.

یک فنجان (149 گرم) فلفل دلمه ای خرد شده حاوی 9 گرم کربوهیدرات است.

کربوهیدراتهای موجود در فلفل دامه ای عمدتا قند هستند، مانند گلوکز و فروکتوز، که مسئولیت طعم شیرین فلفل دلمه ای را دارند.

فلفل دلمه ای حاوی مقادیر کمی فیبر است، یعنی حدودا 2٪ از وزن یک فلفل دلمه ای تازه را فیبر تشکیل میدهد. بر این اساس فلفل دلمه ای منبع خوبی از فیبر محسوب میشود.

ویتامین ها و مواد معدنی

فلفل دلمه ای با ویتامین ها و مواد معدنی مختلفی بارگذاری شده و منبع غنی از ویتامین C است.

ویتامین C:

فلفل دلمه ای قرمز، به طور متوسط حاوی ​169 درصد ویتامین C مورد نیاز روانه بدن است، که این میوه از ثروتمندترین منابع غذایی این ماده مغذی و  ضروری محسوب میشود.

ویتامین B6:

پیریدوکسین شایع ترین نوع ویتامین B6 است که برای تشکیل گلبول های قرمز نقشی با اهمیت را ایفا میکند.

ویتامین K1:

ویتامین k1 فرمی از ویتامین K و همچنین به عنوان فیلوکینون شناخته شده است. این ویتامین برای لخته شدن خون و سلامت استخوان اهمیت دارد.

پتاسیم:

یک ماده معدنی ضروری است که در صورت مصرف، سلامت قلب را بهبود میبخشد.

فولات:

همچنین به عنوان اسید فولیک، فولاسین و ویتامین B9 شناخته شده است، فولات عملکردهای متنوعی در بدن دارد. مصرف فولات در طول دوران بارداری بسیار حائض اهمیت است.

ویتامین E:

ویتامین E، آنتی اکسیدانی قوی است که برای سلامت اعصاب و عضلات ضروری است. بهترین منابع غذایی این ویتامین محلول در چربی، آجیل ها، دانه های روغنی و سبزیجات است.

ویتامین A:

فلفل قرمز حاوی بتا کاروتن است که این ماده در بدن به ویتامین A تبدیل می شود.

سایر ترکیبات گیاهی

فلفل دلمه ای دارای غلظت بالایی از آنتی اکسیدان ها به ویژه کاروتنوئید ها است.

کپسانتین:

کپسانتین آنتی اکسیدانی قدرتمند است که مسئول رنگ قرمز در فلفل دلمه ای است. مطالعات نشان می دهد که این کاروتنوئید می تواند از بدن در برابر سرطان محافظت کند.

Violaxanthin:

شایع ترین آنتی اکسیدان کاروتنوئیدی موجود در فلفل دلمه ای زردرنگ.

لوتئین:

این ترکیب در فلفل دلمه ای سبز و فلفل سیاه یافت میشود. مصرف لوتئین، سلامت چشم را بهبود میبخشد.

کوئرستین:

آنتی اکسیدانی است که در گیاهان و سبزیجات مختلف یافت می شود. مطالعات نشان می دهد که این آنتی اکسیدان به جلوگیری از بیماری های مزمن، مانند بیماری قلبی و سرطان کمک میکند.

لوتئولین:

شباهت بسیاری به کوئرستین و لوتئین دارد و دارای اثرات مفیدی برای سلامتی است.

خواص فلفل دلمه ای برای سلامتی


فلفل دلمه ای همانند بسیاری از غذاهان گیاهی، سالم و مغذی است که به سلامت عمومی بدن کمک میکند.

مصرف مناسب میوه ها و سبزیجات با کاهش خطر بسیاری از بیماری های مزمن مانند سرطان و بیماری قلبی ارتباط مستقیمی دارد.

سلامت چشم

از شایع ترین اختلالات بینایی، میتوان دژنراسیون ماکولا و آب مروارید را نام برد که علل اصلی آن پیری و عفونت ها است.

با این حال، تغذیه نیز ممکن است نقش مهمی در توسعه و پیشرفت این بیماری ها ایفا کند.

لوتئین و زاکسنتین، کاروتنوئید هایی که در مقادیر نسبتا زیاد در فلفل دلمه ای یافت میشود، سلامت چشم را بهبود میبخشند.

در واقع، آنها شبکیه چشم انسان و دیواره داخلی چشم که حساس به نور است را از آسیب اکسیداتیو محافظت می کنند.

تعدادی از مطالعات نشان می دهد که مصرف منظم غذاهای غنی از این کاروتنوئید ها ممکن است خطر ابتلا به آب مروارید و دژنراسیون ماکولا را کاهش دهد.

اضافه کردن فلفل دلمه ای به رژیم غذاییتان، ممکن است راهی عالی برای کاهش خطر آسیب های وارده به چشم شما باشد.

چشم

پیشگیری از کم خونی

کم خونی یک بیماری شایع است که با کاهش توانایی خون برای حمل اکسیژن همراه است.

یکی از شایعترین علل کم خونی، کمبود آهن است که علائم اصلی آن ضعف و خستگی است.

فلفل قرمز نه تنها یک منبع مناسب از آهن است، بلکه غنی از ویتامین C است که جذب آهن از روده را افزایش می دهد.

در واقع، یک فلفل دلمه ای قرمزرنگ متوسط ​​می تواند حاوی 169 درصد از میزان توصیه شده ویتامین C برای بدن باشد.

مصرف میوه ها یا سبزیجات دارای ویتامین C بالا، جذب آهن را به میزان قابل توجهی افزایش میدهد. به همین دلیل، خوردن فلفل دلمه ای با غذاهای غنی از آهن، مانند گوشت یا اسفناج، ممکن است به افزایش ذخایر آهن بدن شما کمک کند و خطر ابتلا به کم خونی را کاهش دهد.

خون

به این مطلب چه امتیازی می‌دهید؟

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا
بستن