غذاها

طرز تهیه خورش لوبیا سفید با گوشت

هر 300 گرم خورش لوبیا سفید با گوشت، دارای 838 کالری، 42 گرم پروتئین، 80 گرم کربوهیدرات و 38 گرم چربی است.

مواد لازم

مواد لازم جهت طبخ خورشت:

لوبیا سفید: 1 لیوان یا 180 گرم ( از 12 ساعت قبل در آب بخوابانید)

گوشت گوسفند با استخوان: 1 کیلوگرم

آب: 4 لیوان یا 1 لیتر

پیاز: 1 عدد متوسط یا 150 گرم (خرد شده)

فلفل سیاه: 1 قاشق چایخوری

دارچین: به میزان لازم

عصاره مرغ: 2 حبه

روغن: 3 قاشق غذاخوری

سیر: 7 حبه (آسیاب شده)

گوجه فرنگی: 3 عدد متوسط یا 450 گرم (خرد شده)

رب گوجه فرنگی: 1.5 قاشق غذاخوری

فلفل قرمز: نصف قاشق چایخوری

مواد لازم برای طبخ برنج:

برنج: 2 لیوان یا 400 گرم

آب: 3 لیوان یا 750 میلی لیتر

روغن نباتی: 2 قاشق غذاخوری

روش آماده سازی و طبخ

طبخ خورشت:

  1. ابتدا لوبیای سفید را در آب جوش ریخته و نیم پز کنید به صورتی که کاملا پخته نشود و در نهایت آن را آبکش کنید.
  2. قابلمه ای را از آب پر کنید و گوشت را در آن آبپز کنید. در طی زمان آبپز شدن، کف های بوجود آمده روی آب را جمع کنید.
  3. پیاز، فلفل سیاه، دارچین و عصاره مرغ را به آب گوشت اضافه کنید و اجاق را به مدت 40 دقیقه روی حرارت ملایم تنظیم کنید. (تا زمانی که گوشت نیم پخت شود)
  4. پس از گذشت 40 دقیقه، گوشت را از قابلمه خارج کرده و کنار بگذارید.
  5. روغن را در قابلمه ای بزرگ داغ کنید و سیر را به مدت 2 الی 3 دقیقه در قابلمه تف بدهید.
  6. گوشت را به سیر اضافه کرده و 3 الی 4 دقیقه زمان دهید تا گوشت طبخ شود. (به آرامی گوشت را جابجا کرده تا به خوبی پخته شود)
  7. گوجه، رب گوجه، فلفل سیاه، فلفل قرمز و کمی دارچین را به گوشت و سیر اضافه کنید و به مدت 5 دقیقه اجازه بدهید تا با مواد تف بخورد.
  8. مخلوط گوشت را به مخلوط اولیه اضافه کنید و به مدت 20 الی 25 دقیقه اجازه دهید که خورشت پخته شود و لعاب بیفتد.

طبخ برنج به صورت کته:

  1. برنج را با آب سرد بشورید و آبکش کنید.
  2. برنج را در کاسه ای بزرگ که حاوی آب سرد است بریزید و به مدت 20 دقیقه آن را رها کنید.
  3. پس از گذشت 20 دقیقه مجددا برنج را آبکش کنید.
  4. 3 لیوان آب را در قابلمه ای بریزید و برنج و روغن را به آن اضافه کنید.
  5. قابلمه را روی حرارت ملایم قرار داده و بگذارید که آب برنج کاملا خشک شود.
  6. پس از خشک شدن آب برنج، دمکش را روی درب قابلمه قرار داده و حرارت اجاق گاز را کم کنید.
  7. 15 الی 20 دقیقه کافیست تا برنج دم بکشد.

برنج و خورشت را جداگانه سرو کرده و میل فرمایید.

به این مطلب چه امتیازی می‌دهید؟

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا
بستن