غذاها
طرز تهیه آش اوماج؛ غذای محلی کرمان
آش اوماج از غذاهای محلی استان کرمان است.
تبلیغات
مناسب برای: 6 نفر
زمان آماده سازی و پخت: 3 ساعت و نیم
مواد لازم آش اوماج کرمان:
- چغندر: نیم کیلو
- عدس: دو لیوان
- پیاز: دو عدد
- آرد گندم: نیم کیلو
- سیاه دانه، میتخم، کسرک و زیره: یک قاشق سوپخوری
- نعناع داغ، تلف (قرهقروت) یا سرکه: به عنوان چاشنی
- سبزی شامل اسفناج، جعفری و گشنیز: به میزان لازم
- نمک و زردچوبه: به مقدار دلخواه
- نعناع داغ: برای تزیین
طرز تهیه آش اوماج کرمان:
- عدس را بشویید و به مدت 1 ساعت در آب گرم خیس دهید.
- سبزیها را هم تمیز کنید و بشویید و بعد از خشک شدن آبش، آن را خرد کنید.
- چغندر را هم تمیز بشویید و پوست بکنید و با رنده درشت رنده کنید و به همراه عدس خیسخورده و 3 لیتر آب در قابلمهای بریزید و روی حرارت قرار دهید تا بپزند.
- 1 عدد پیاز خرد شده را به همراه سبزی و نمک در حین پخت به عدس و چغندر اضافه کنید.
- بعد از پخته شدن سبزی، زیره ، میتخم، کسرک و سیاه دانه را هم داخل قابلمه بریزید تا با بقیه مواد پخته شوند.
- آرد را هم با یک کاسه آب مخلوط کنید و از صافی رد کنید تا گلولهای نداشته باشد.
- سپس کمکم به بقیه مواد اضافه کرده و خوب هم میزنیم. تا آش رقیق شود.
- در تابهای مقداری روغن میریزیم و 1 عدد از پیازها را خرد میکنیم و به همراه مقداری زردچوبه و فلفل داخل آن تفت میدهیم.
- بعد پیاز سرخ شده را داخل آش میریزیم.
- در این زمان اوماچ را به مدت 15 دقیقه مدام هم بزنید تا سفت نشود و ته نگیرد.
- از مقداری سرکه و یا قره قروت هم میتوانید به عنوان چاشنی آش استفاده کنید.
- بعد آش را از روی حرارت بردارید.
- آش را در ظرف مورد نظرتان بریزید و با نعناع داغ تزیین کنید.
نوش جان 😉
تبلیغات