غذاها
طرز تهیه آش رشته نذری برای 20 نفر
آش رشته از معروفترین آشهای ایرانی است. این آش را غالباً با کشک و گاهی با سرکه و حتی ترشی میخورند. بسته به عادتهای خانوادگی از این خوراک به عنوان پیش خوراک یا خوراک اصلی استفاده میشود ( ولی آش غذا نیست 🙂 ). همچنین گاهی در مهمانیها در فصل زمستان یا در روز سیزدهبهدر و یا مراسم افطار در ماه رمضان از آش رشته به عنوان پیش خوراک استفاده میشود. آش رشته در ماه رمضان جایگاه ویژهای بین خانوادههای ایرانی دارد و از جمله خوراکهای مناسب این ماه است.
تبلیغات
در این مطلب از مجله اینترنتی مثبت 1، طرز تهیه آش رشته نذری برای 20 نفر را برای شما آماده نموده ایم.
طرز تهیه آش رشته نذری خوشمزه برای 20 نفر
مواد لازم برای تهیه آش رشته برای 20 نفر:
سبزی آش شامل اسفناج، گشنیز، جعفری، تره و شوید | 5 کیلوگرم |
حبوبات (عدس، لوبیا، نخود) به نسبت مساوی | 2 و نیم کیلوگرم |
رشته آشی | 2 و نیم کیلوگرم |
آرد سفید شیرینی | 10 قاشق غذاخوری |
روغن | 10 الی 12 قاشق غذاخوری |
نمک، زردچوبه، فلفل سیاه و فلفل قرمز | به مقدار لازم |
پیاز داغ | 20 قاشق غذاخوری (یک لیوان بزرگ) |
سیر داغ | 5 قاشق غذاخوری |
نعنا داغ | 6 قاشق غذاخوری |
دستور تهیه آش رشته نذری:
- نخود و لوبیا را شسته و ۶-۵ ساعت در آب خیس کنید تا نفخ آن گرفته شود. سپس نخود و لوبیای خیس خورده را در قابلمهای بزرگ بریزید، 10 لیتر آب به قابلمه اضافه کنید و روی حرارت زیاد قرار دهید تا به جوش آید. همین که آب به جوش آمد حرارت را کم کنید و ۲ الی ۳ ساعت فرصت دهید تا نخود و لوبیا خوب بپزند و نرم شوند. نیم ساعت قبل از اتمام پخت، کمی نمک و زردچوبه به نخود لوبیا اضافه کنید.
- عدس را شسته و در ظرف جداگانهای ۴-۳ ساعت خیس کنید. سپس آب آن را دور بریزید و با 2 لیتر آب، به مدت حدود ۱ ساعت روی حرارت ملایم بپزید. نیم ساعت قبل از اتمام پخت، کمی نمک به عدس اضافه کنید.
- یک قابلمه بزرگ و جادار را تا نیمه آب کنید و روی اجاق گاز قرار دهید تا آب به جوش آید.
- سبزی آش را در آب جوش ریخته و اجازه دهید روی حرارت متوسط در قابلمه با درب باز، حدود ۱ ساعت بپزد.
- نخود، لوبیا و عدس پخته را در 8 قاشق غذاخوری پیاز داغ کمی تفت دهید و سپس به سبزی اضافه کنید.
- 6 الی 8 قاشق غذاخوری روغن را در یک کاسه بریزید، آرد، زردچوبه، نمک، فلفل سیاه، و فلفل قرمز را به آن اضافه کنید. کمی آب سرد به مخلوط فوق اضافه کنید و هم بزنید. حتماً از آب سرد استفاده کنید تا آرد گلوله نشود. دوباره کمی آب اضافه کرده و هم بزنید تا مخلوط رقیقی حاصل شود.
- مخلوط آردی فوق را به قابلمه آش اضافه کنید و هم بزنید.
- حدود ۳۵-۳۰ دقیقه صبر کنید تا آرد بپزد، سپس رشته را کم کم اضافه کنید.
- فرصت دهید تا رشتهها نرم شوند و آش جا بیفتد. نشانه جا افتادن آش رشته این است که لعاب رقیق روی آن پایین میرود و آش کم و بیش یکدست میشود.
- آش را در ظرف سرو بکشید و روی آن را با پیاز داغ، کشک، نعناداغ، سیر داغ، و حبوبات تزئین کنید.
نکات مهم و اصولی در تهیه آش رشته
- ادویهها را مستقیماً در آش نریزید، آنها را با روغن، آرد و آب مخلوط کنید و سپس به آش اضافه کنید تا آش خوشرنگتر شود.
- مقدار سبزی آش رشته دو برابر مقدار حبوبات و رشته است.
- عدس، نخود و لوبیا برای آش رشته را به مقدار مساوی در نظر بگیرید.
- تقریباً ۳۰ دقیقه طول میکشد تا رشته کاملاً پخته و نرم شود. از نشانههای پخته شدن رشته، پهن شدن آن است.
- در افزودن نمک به آش رشته احتیاط کنید، زیرا برخی از رشتهها شورند.
- برای این که نفخ حبوبات از بین برود آب آن را چند بار عوض کنید.
- قابلمهای که قصد دارید در آن آش درست کنید، بزرگ انتخاب کنید تا فضای کافی برای هم زدن آش داشته باشد.
- قبل از اضافه کردن رشته به قابلمه آش اگر آب آن کم بود مقداری آب جوش اضافه کنید تا رشتهها خمیر نشود.
- پس از اضافه کردن رشته به آش، گاهی آن را هم بزنید تا ته نگیرد، اما زیاد هم نزنید، چون رشتهها له میشوند. آش رشته را باید آهسته هم زد تا رشتهها پاره نشود.
- استفاده از پیاز داغ زیادتر باعث خوشمزهتر شدن آش رشته میشود.
- برای تهیه نعنا داغ، 12 قاشق غذاخوری روغن در شیر جوش دسته داری ریخته و روی حرارت ملایم داغ کنید. نصف قاشق چایخوری زردچوبه به روغن اضافه کنید، 6 قاشق غذاخوری پودر نعنا خشک را در روغن بریزید و بلافاصله از روی حرارت بردارید و بچرخانید.