غذاها
طرز تهیه آش سماق تویسرکان همدان

آش سوماق یکی از غذاهای محلی استان همدان است.
مناسب برای: 4 نفر
مواد لازم آش سماق تویسرکان:
- بلغور: ۲ پیمانه
- عدس ریز: یکچهارم پیمانه
- لوبیا قرمز: یکچهارم پیمانه
- پیاز: یک عدد درشت
- سیر: ۲ حبه
- سماق: ۱۵۰ گرم
- چغندر معمولی: ۲ عدد متوسط
- گردو (خردشده): یکدوم پیمانه
- روغن مایع: ۳ قاشق غذاخوری
- شکر: ۲ تا ۳ قاشق غذاخوری
- نمک و زردچوبه: به میزان کافی
طرز تهیه آش سماق تویسرکان:
- ابتدا بلغور و لوبیا و عدس و سیر را خوب شسته و با یکونیم لیتر آب میگذاریم تا بپزد.
- پیاز را با زردچوبه سرخ کرده یا تفت میدهیم و همراه با گردو و چغندر بعد از یک ساعت و نیم که مواد آش به حالت نیمپز درآمد، به غذا اضافه میکنیم.
- سماق را یک بار با آب سرد میشوییم و ۵/۲ تا ۳ لیوان آب گرم روی آن ریخته و به مدت ۵ دقیقه میجوشانیم و آب آن را صاف کرده شکر را به آن اضافه میکنیم.
- ۱۰ الی ۱۵ دقیقه قبل از سرو غذا آب صاف شده سماق و شکر را به غذا اضافه میکنیم.