غذاها

طرز تهیه آش شولی یزدی مجلسی و خوشمزه

آش شولی یکی از آش‌های یزدی است. در اصل چاشنی این آش، سرکه است ولی می‌توانید آن را با رب انار هم میل کنید.

مناسب برای: 4 نفر

مواد لازم آش شولی یزدی:

  • سبزی (نصف آن اسفناج و نصف دیگر شوید، تره، جعفری و چند شاخه شنبلیله): یک و نیم کیلو
  • چغندر: دو عدد بزرگ
  • پیاز: سه عدد
  • نعناع خشک: دو قاشق غذاخوری
  • آرد: یک و نیم لیوان
  • عدس: یک لیوان
  • روغن: به میزان لازم برای پیاز و نعناع داغ
  • نمک: به میزان لازم
  • زردچوبه: دو قاشق مرباخوری
  • سرکه: به میزان دلخواه

طرز تهیه آش شولی یزدی:

  1. ابتدا چغندر را پوست کنده، سپس آن را به صورت خلالی برش داده و با مقداری آب می‌گذاریم روی شعله تا نیم پز شود.
  2. بعد از نیم پز شدن چغندر، عدس و سبزی خرده شده را به آن اضافه می‌کنیم و صبر می‌کنیم تا کاملاً بپزد.
  3. در این فاصله نعناع و پیاز داغ را درست کرده و به آن زردچوبه را اضافه می‌کنیم.
  4. به آرد حدود ۴ تا ۵ لیوان آب اضافه کرده و سپس با دست، کاملاً آن‌ها را با هم مخلوط می‌کنیم.
  5. وقتی سبزی و عدس پخته شد نصف پیاز داغ را به قابلمه اضافه کرده و می‌گذاریم چند قل بخورد.
  6. بعد از آن، ابتدا حدود ۴ لیوان آب جوش به آش اضافه می‌کنیم و سپس آرد آب گرفته را به آرامی به آش اضافه می‌کنیم و همزمان هم، خوب به هم می‌زنیم تا آرد گلوله نشود.

فوت و فن آش شولی یزدی:

اگر آش خیلی غلیظ شد باز هم آب به آن اضافه می‌کنیم و سپس آن را خوب به هم می‌زنیم تا غلظت آن چیزی شبیه سوپ شود.

بعدازاین که نمک و فلفل آش را اندازه کردیم، به آن نعنا داغ و بقیهٔ پیاز داغ و سرکه را اضافه می‌کنیم (البته کمی از آن را برای تزئین نگه می‌داریم) و می‌گذاریم تا چند قل بزند تا بوی تند سرکه کم شود.

اگر سرکه دوست نداشتید می‌توانید آش را با رب انار میل نمایید.

1/5 - (2 امتیاز)
🍽️ نظرت درباره این دستور آشپزی چیه؟
اگر این غذا رو درست کردی یا نظری درباره طعم، زمان پخت یا تجربه‌ات داری، خوشحال می‌شیم پایین همین صفحه برامون بنویسی! 👇
منبع
wikibooksگردآوری، ویرایش و بازنگری، تحریریه مثبت 1

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا