غذاها
دستور پخت آش قوروت قیله جلفا تبریز خوشمزه

آش قوروت قیله، قیله به تکههای گوشت کوچکی که در قدیم در خمرههای پر روغن نگه میداشتند گفته میشود.
مواد لازم
- برنج ترجیحاً نیم دانه: ۲۵ گرم (نصف پیمونه پلوپز)
- بلغور: ۵۰ گرم (یه پیمانه پلوپز)
- پیاز: ۱ دونه متوسط نگینی شده
- گوجه فرنگی خرد شده: ۴۰۰ گرم (۲ تا متوسط)
- لوبیا سبز خرد شده: ۲۰۰ گرم (دو پیمانه پلوپزی تقریباً)
- بادمجان خرد شده: ۲۰۰ گرم (۱ دونه بزرگ)
- لوبیا چشم بلبلی: ۶۰ گرم (یک و نیم پیمانه پلوپز تقریباً)
- تره خرد شده: ۱۰۰ گرم
- جعفری خرد شده: ۱۰۰ گرم
- ریحان خرد شده: ۲۰۰ گرم
- سیر: ۸ حبه متوسط
- نمک، فلفل، زردچوبه: به میزان لازم
- فلفل سبز تند: به میزان دلخواه
- عصاره گوشت، درصورت نبود آب گوشت: به میزان دلخواه
طرز تهیه آش قوروت قیله
- برنج و بلغور را با هم خیس میکنیم. لوبیا چشم بلبلی راه هم جدا خیس میکنیم.
- گوجه و بادمجون رو نگینی خرد میکنیم.
- بادمجون رو نمک زده و میگذاریم تا تلخیش برود.
- پیاز ریز شده رو توی روغن تفت داده تا سبک شود. زردچوبه زده، بعد بادمجون نگینی رو اضافه کرده هم زده تا یکم تفت بخوره. لوبیا سبز خرد شده هم همینطور و گوجه خرد شده را بعد از اضافه کردن هر کدوم یه تفت کوچولو داده. لوبیا چشم بلبلی، برنج و بلغور خیس خورده رو هم اضافه میکنیم. عصاره گوشت یا آب قلم صاف شده را اضافه کرده و با حرارت متوسط گذاشته تا مواد بپزه.
- بلغور و برنج آب زیاد می کشه. پس آب جوش دم دستتون باشه. چیزی حدود ۳ لیتر آب برای مواد بالا نیازه.
- تو این فاصله سبزیها رو خرد کرده. می بینین که نسبت ریحان دو برابر جعفری و تره هست.
- حبوبات که پختن سبزی خرد شده رو توش ریخته. نیم ساعت بعد کشک و فلفل سبز تند رو میریزیم.
- یه جوش ملایم که زد، سیر له شده رو میریزیم توش و میچشیم و کم و کسری رو میزون میکنیم و یه قل زد خاموش میکنیم.
- هم اکنون آش قوروت قیله شما آماده سرو است.
نکات آش قوروت قیله
- اگه از گوشت استفاده می کنین همون اول با پیاز تفت بدین و ادامه ماجرا.
- ریحون خشک هم می تونه جایگزین ریحون تازه باشه.
- جعفری و گشنیز هم می تونه با هم یا به جای هم استفاده بشه.
- سیر رو حذف نکنین.
دوره دانلودی آموزش مکالمه عربی لهجه اماراتی (خلیجی: کشورهای حاشیه خلیج فارس شامل امارات، عمان، قطر، بحرین و کویت) برای مهاجرت، مسافرت، مترجمی و آموزش
مشاهده آموزش