تغذیه

آیا جگر مرغ بخوریم یا نه؟

آیا تابحال جگر مرغ را به عنوان یگ گزینه غذایی امتحان کرده‌اید؟  بسیاری از افراد از خوردن جگر مرغ خودداری می‌کنند اما این نکته را نمی‌دانند که این ماده غذایی منبع تغذیه‌ای سالم و کم کالری است که اغلب نادیده گرفته می‌شود و اگر درست پخته شود طعم خوشمزه‌ای دارد و غذایی عالی محسوب می‌شود. ناگفته نماند جگر مرغ بخش محبوب و جدایی ناپذیر منوی غذاهای محبوب اروپایی و آسیایی است.

کمی درباره جگر مرغ

جگر مرغ ارزان قیمت است و منبع خوبی از مواد مغذی، سرشار از آهن، فولات و انواع ویتامین‌ها و مواد معدنی است. این ماده غذایی، مشتعل قدرتمندی از فواید سلامتی است. جگر مرغ در قسمت عضو (احشا) حیوانات طبقه بندی می‌شود. قسمت‌های احشا حیوانات فوق العاده مغذی هستند و ارزش غذایی آنها بسیار بیشتر از گوشت ماهیچه است اما با وجود مشخصات تغذیه‌ای چشمگیر، مضرات و خطراتی نیز دارند.

منابع تغذیه‌ای جگر مرغ

جگر مرغ سرشار از اسیدهای چرب ضروری، پروتئین و همچنین حاوی موارد زیر است:

  • ویتامین B12
  • ویتامین C
  • ویتامین A
  • ویتامین E
  • مس
  • کولین
  • فولات
  • نیاسین
  • ریبوفلاوین
  • 26 کالری
  • 2 گرم پروتئین
  • 2 گرم چربی
  • 1 گرم کربوهیدرات
  • 0 گرم فیبر
  • 0 گرم شکر

فواید سلامتی جگر مرغ

1. مدیریت وزن

بسته به نوع پختن، جگر مرغ غذایی سیرکننده و کم کالری است و به کاهش وزن کمک کرده و از چاقی جلوگیری می‌کند.

2. سلامتی خون

گلبول‌های قرمز وظیفهٔ انتقال اکسیژن و جلوگیری از بیماری‌هایی مانند کم خونی را دارند. بنابراین کمبود آنها وضعیت اکسیژن بدن را کاهش و موجب خستگی می‌شود، مصرف جگر مرغ با داشتن آهن این کمبود را جبران می‌کند.

آیا جگر مرغ بخوریم یا نهجگر مرغ خوبه یا نه

3. سلامت قلب

جگر مرغ حاوی سلنیوم ماده معدنی پیشگیری و مدیریت بیماری‌های قلبی عروقی است که از حمله قلبی، سکته مغزی و کلسترول بالا جلوگیری می‌کند.

4. سلامتی بدن

جگر مرغ غالباً به دلیل مملو بودن از مواد مغذی برای حفظ سلامتی بدن مفید است و به دلیل وجود ویتامین A برای محافظت از بینایی و سلامت چشم، تقویت سیستم ایمنی بدن و بهبود کلیه‌ها و قلب “ابرغذا” نامیده می‌شود. ویتامین B2 یا ریبوفلاوین موجود در جگر مرغ به بدن کمک می‌کند تا از طریق غذا انرژی تولید کرده و سلول‌های بدن را قوی نگه دارد و به مغز کمک می‌کند تا بهتر کار کند.

5. سلامت استخوان

جگر مرغ پر از ویتامین K است، که برای سلامت استخوان‌ها حیاتی است و قدرت سیستم اسکلتی بدن را حفظ می‌کند. دریافت کافی ویتامین K در رژیم غذایی شما با کاهش خطر بیماری‌های مزمن مانند پوکی استخوان مرتبط است.

چه افرادی نباید جگر بخورند؟

از آنجا که جگر مرغ از مواد مغذی زیادی برخوردار است، باید قبل از افزایش قابل توجه مصرف آن با پزشک مشورت کنید.

جگر مرغ منبع قابل توجهی از کلسترول است. با این حال برخی از افرادی که از داروهای کلسترول استفاده می‌کنند باید میزان کلسترول غذایی خود را کمتر کنند زیرا که مصرف بیش از حد کلسترول خطر بیماری قلبی را افزایش می دهد.

تراکم مواد مغذی در جگر مضراتی را برای بدن به وجود آورده است که باید میزان و دفعات مصرف آن را به حداقل رساند. یکی از دلایل آن وجود ویتامین A زیاد که زنان باردار باید از مصرف آن در دوران بارداری خودداری کنند زیرا باعث نقایص مادرزادی به ویژه در سه ماهه اول بارداری می‌شود.

همچنین مصرف زیاد ویتامین A برای افراد مسن نیز مضر است بدان معنی که گروه سنی بالا نباید آن را بیش از یک بار در هفته مصرف کنند.

جگر، مانند گوشت‌های دیگر حاوی مقادیر زیادی پورین است که برای افرادی که از نقرس رنج می‌برند توصیه نمی‌شود. علاوه بر این سموم غذایی مرغ در جگر آن ذخیره می شود بنابراین ممکن است سمی باشد. توجه داشته باشید جگر مرغ حتما نباید روزانه مصرف شود و خوردن آن هفته‌ای یکبار کفایت می‌کند.

آیا جگر مرغ بخوریم یا نه

چگونه جگر مرغ طبخ کنیم؟

یکی از ساده‌ترین روش‌های پخت جگر مرغ اینکه در ابتدا جگرها را برش دهید و در تابه‌ای با کمی روغن زیتون، سیر، پیاز، فلفل و نمک تفت دهید و سپس با مقداری آب مرغ به مدت 20 دقیقه بپزید و با سبزیجات، سیب زمینی یا پیاز قرمز سرو کنید.

کتاب الکترونیکی رمان شازده کوچولو اطلاعات بیشتر
کتاب الکترونیکی پنج زبان عشق، گری چاپمن اطلاعات بیشتر
کتاب الکترونیکی ذهن آگاهی برای مدیریت استرس اطلاعات بیشتر
کتاب الکترونیکی چگونه ازدواج را به موفقیت تبدیل کنیم؟ اطلاعات بیشتر
کتاب اکترونیکی مارپیچ رو به بالا (وارونه سازی جریان افسردگی) اطلاعات بیشتر
دانلود کتاب غلبه بر ناتوانی جنسی (اختلال در نعوظ) اطلاعات بیشتر

برنامه جامع کنترل انزال شامل کتاب الکترونیکی (182 صفحه) + فایل صوتی کتاب (132 دقیقه) + کتاب الکترونیکی 14 تمرین مکمل + برنامه تمرینی 4 هفته ای + موسیقی درمانی سابلیمینال

اطلاعات بیشتر
منبع
webmdbbcgoodfoodexpandusceramicsnutritionadvance

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا