روش های از بین بردن جرم و رسوب لوله فاضلاب

در این مطلب از مجله اینترنتی مثبت 1، به بیان روش های از بین بردن جرم و رسوب لوله فاضلاب میپردازیم. ما را تا انتهای این مطلب همراهی کنید.
میزان گرفتگی در لولههای فاضلاب گاهی اوقات جزئی بوده و با راهکارهای خانگی میتوان مشکل را برطرف نمود و در مقابل، ممکن است تنها راه استفاده از تجهیزات حرفهای و خدمات تیمهای لوله بازکنی باشد. در ادامه نگاهی به چند راهکار آسان و مناسب برای رفع این مشکل در کمترین زمان و بدون نیاز به تجهیزات پیشرفته خواهیم داشت.
چگونه جرم و رسوب لوله فاضلاب را از بین ببریم؟
1. رفع رسبوب لوله فاضلاب با آب جوش
یکی از رایجترین مشکلاتی که در لولههای فاضلاب موجود در آشپزخانه و همچنین چاهک حمام با آن روبرو هستیم، انباشته شدن ذرات چربی و روغن و مواد صابونی میباشند که به مرور بر روی دیوارههای لولهها انباشته شده و مسیر عبور فاضلاب را مسدود میکنند.
برای رفع این مشکل راه حلهای متعددی وجود دارد که از بهترین و آسانترین آنها میتوان به استفاده از آب جوش اشاره نمود. در این روش به یک ظرف آب جوش نیاز دارید تا درون چاه فاضلاب بریزید و اجازه دهید تا چربیهای موجود در مسیر را از بین ببرد. البته توجه داشته باشید که قبل از امتحان هر یک از راهکارهای ارائه شده در این مطلب، لازم است به کمک تجهیزات پیشرفته نسبت به تشخیص ترکیدگی لوله یا گرفتگی آن اقدام شود.
2. باز کردن چاه توالت با مواد شوینده
مانند سایر لولههای فاضلاب موجود در ساختمان، لولههای چاه توالت نیز ممکن است به مرور و با استفاده از آنها برای مدت زمان زیاد دچر گرفتگی شوند. این گرفتگی در بسیاری از مواقع به آسانی برطرف شده و نیاز به استفاده از خدمات تخلیه چاه نخواهد بود و یک گرفتگی ساده میباشد. برای این منظور میتوانید کمی مایع ظرف شویی را درون چاه توالت بریزید و پس از چند دقیقه با یک ظرف آب داغ مسیر عبور فاضلاب را به طور کامل شستشو دهید. البته توجه کنید آبی که در چاه فاضلاب میریزید نباید درجه دمای خیلی بالایی داشته باشید، چون باعث ایجاد ترک در سنگ توالت خواهد شد.
گرفتگی لوله فاضلاب آشپزخانه
3. از بین بردن رسوب لوله فاضلاب با محلول سرکه و نمک
با توجه به خطراتی که ممکن است استفاده از محلولهای شیمیایی برای رفع گرفتگی لولههای فاضلاب به همراه دارند، بهتر است از ترکیبات کم خطرتر مانند محلول نمک و سرکه استفاده کنید. استفاده از این ترکیب باعث میشود تا در حین واکنش نمک و سرکه و جوشش آنها با هم، مسیر مسدود شده لوله فاضلاب باز شود. حتماً توجه داشته باشید که این محلول را در شرایطی استفاده کنید که تبادل هوا به آسانی در محیط انجام شود.
4. از بین بردن جرم لوله فاضلاب با محلول نمک و جوش شیرین
در صورت کارساز نبودن روشهای بالا میتوان از محلول نمک و جوش شیرین نیز برای این منظور استفاده نمود. این محلول قدرت پاک کنندگی و چربی زدایی بسیار بالایی داشته و میتواند حجم بالایی از مواد انباشته شده در مسیر عبور فاضلاب را از بین ببرد. پس از چند دقیقه بعد از ریختن این محلول در چاه فاضلاب، یک ظرف آب گرم برای شستشوی بیشتر لولهها بریزید.
5. لوله بازکنی با محلول سرکه و جوش شیرین
ترکیب سرکه و جوش شیرین از دیگر انتخابهای بسیار رایج برای چربی زدایی در لولههای فاضلاب میباشد که نسبت به دو محلول قبل قدرت بیشتری دارد. برای این کار کافیست محلول سرکه و جوش شیرین را در لولههای فاضلاب حمام و آشپزخانه و توالت ریخته و پس از یک ساعت مقدار زیادی آب داغ در لولهها بریزید.
6. از بین بردن جرم و رسوب لوله فاضلاب با جوهر نمک
انجام این کار نیاز به رعایت مسائل ایمنی داشته و حتماً باید قبل از ریختن جوهر نمک در لولههای فاضلاب دستکش بپوشید و درب و پنجرهها را باز بگذارید. برای انجام این کار کافیست 3 پیمانه جوهر نمک را در 4 لیتر مخلوط نموده و در لولههای فاضلاب بریزید و فرصت دهید تا مسیر عبور فاضلاب کاملاً تمیز شود. این محلول بسیار قدرتمند میباشد و در اغلب مواقع گرفتگیها به طور کامل برطرف میشوند. علاوه براین، میتوانید از محلولهای شیمیایی نیز برای این منظور استفاده کنید که البته کمی خطرناک بوده و باید تجربه و مهارت کافی در این زمینه داشته باشید.
7. رسوب زدایی لوله فاضلاب با تلمبه دستی
تیمهای لوله بازکنی برای باز کردن لولهها از پمپهای هوا استفاده میکنند و در مدت زمان کوتاه تمام گرفتگیها برطرف میشود. در صورت عدم دسترسی به این تجهیزات میتوان از تلمبههای دستی استفاده نمود. استفاده از این تلمبهها نیاز به تخصص نداشته و با چند مرتبه تلمبه زدن در اغلب مواقع گرفتگیهای ساده لولههای فاضلاب رفع خواهد شد. پس از انجام این کار اگر مسیر لولهها باز شد، حتماً یک سطل آب داغ در لولهها بریزید تا کاملاً شستشو داده شود. البته توجه داشته باشید که قبل از استفاده از این تلمبهها برای بازکردن لوله فاضلاب آشپزخانه، حتماً سیفون زیر سینک را بررسی کنید. سیفونهای آشپزخانه را باید به صورت مرتب باز نموده و داخل آن را به طور کامل با آب داغ شستشو دهید در غیر این صورت منجر به گرفتگی مسیر عبور آب خواهند شد.
8. رسوب گیری لوله فاضلاب با قلاب
گرفتگیهایی که در فاصله کوتاه با دهانه چاه بوجود آمدهاند را میتوان به کمک وسایل مختلف از قبیل قلابهای فلزی برطرف کرد. وسایلی از قبیل چوب لباسیهای فلزی را باز کنید یا اگر به میلههای بسیار باریک فلزی دسترسی دارید، نوک آنها را کمی خم کنید تا شبیه به قلاب شوند. به آرامی میله را درون لوله ببرید و موانعی که در مسیر به آن برخورد میکنید را با نوک قلاب به بیرون بکشید. توجه داشته باشید که به هیچ عنوان به موانع ضربه نزنید و باعث حرکت آنها به جلو نشوید.
باز كردن لوله فاضلاب
9. رسوب زدایی لوله فاضلاب با فنر دستی
فنرهای دستی از جمله تجهیزات بسیار کاربردی میباشند که وجود آنها در هر خانه کاملاً ضروری است. این فنرها را میتوانید از ابزار فروشیها تهیه کنید. برای استفاده از این فنرها ابتدا آنها را تا حد امکان فشرده کنید و سپس به درون لوله فاضلاب هدایت نمایید. در زمان حرکت فنر حتماً آن را بچرخانید تا تمام مواد انباشته شده در مسیر به آن متصل شده و در نهایت فنر را بیرون بکشید.
10. رفع گرفتگی لوله فاضلاب با جارو برقی
جاروبرقیهای مخصوص مکش و جمع آوری آب از دیگر تجهیزاتی میباشند که میتوان برای باز کردن گرفتگیهای لولههای فاضلاب از آنها استفاده نمود. برای این منظور لوله جاروبرقی را در دهانه چاه فاضلاب قرار دهید و دستگاه را روشن کنید. با انجام این کار و تکرار آن در چند مرحله مواد انباشته شده که فاصله کمی با دهانه چاه دارند براحتی به بیرون منتقل خواهند شد. البته از این تجهیزات میتوان در کنار فنر دستی و قلاب نیز استفاده نمود تا شانس بیرون آمدن مواد انباشته شده در لولهها بیشتر شود.
موارد فوق همیشه نمیتوانند راهکار مناسبی به شمار روند و حتی گرفتگیهای زیاد لولهها در نهایت باعث میشوند تا به خدماتی همچون لایروبی چاه نیاز داشته باشیم که توسط تیمهای حرفهای قابل انجام میباشند. علاوه براین، این تیمها همچنین میتوانند با کمک تجهیزاتی از قبیل فنر برقی و پمپهای هوا نسبت به بازکردن لولههای فاضلاب اقدام کنند.