بهداشت کودکان

چگونه و چه زمانی کودکان را از پوشک بگیریم؟

در این مطلب خواهیم گفت که چگونه و چه زمانی میتوان کودک را از پوشک گرفت، باما همراه باشید 🙂

تبلیغات

یکی از دغدغه‌های همیشگی والدین در مورد کودکانشان، موضوع توالت رفتن و از پوشک گرفتن آن‌هاست. اینکه چه سن و سالی برای این کار مناسب است و چگونه به کودک آموزش دهند که در این مورد به استقلال برسد، سؤالاتی است که در این مطلب به آن پاسخ‌خواهیم داد.

زمان از پوشک گرفتن کودک

دوسالگی، معمولاً اولین زمان برای گرفتن کودک از پوشک است؛ اما این‌یک قانون نیست. شما می‌توانید هرگاه که کودک برای این کار آماده بود، شروع کنید. بهترین سن برای این پایان سه‌سالگی است. معمولاً کودکان از ۱۸ ماهگی می‌توانند ادرار خود را کنترل کنند، البته این سن تقریبی است و در همه کودکان یکسان نیست. اگر کودک شما دارای این علائم بود یعنی به لحاظ جسمی آماده است:

چگونه و چه زمانی کودکان را از پوشک بگیریم؟چه زمانی کودک را از پوشک بگیریم؟

۱. از پوشیدن پوشک فرار کند یا هنگام پوشیدن پوشک گریه و مقاومت کند

۲. نسبت به دستشویی رفتن والدین کنجکاوی نشان دهد

تبلیغات

۳. توانایی فهمیدن دو کار را به‌صورت همزمان داشته باشد

۴. بتواند پنج دقیقه بنشیند

۵. بتواند شلوارش را خودش دربیاورد

۶. وقتی شما سرپایش می‌گیرید بدون اینکه به او بگویید دستشویی کند.

نکات مهم در زمان از پوشک گرفتن کودک

قبل از شروع آموزش دقت داشته باشید که کودک نباید اسهال یا یبوست داشته باشد، این باعث می‌شود که دوره آموزش برای او طاقت‌فرسا شود. دخترها زودتر از پسرها می‌توانند این دوره را بگذرانند. در دوره آموزش کودک، می‌توانید شب‌ها او را پوشک کنید. انجام این کار تا سن سه سال و نیم بدون اشکال است.

تبلیغات

خودتان را آماده کنید

برای این دوره آموزشی نه‌تنها کودک که شما نیز باید آماده‌باشید. برنامه‌ریزی کنید که دوران آموزش مصادف با سفر یا آمدن مهمانی که قرار است چند روز در منزلتان بماند، نباشد. بهترین فصل برای آموزش کودک فصل تابستان است. نباید در این دوران چند آموزش را باهم به کودک تحمیل کنید. جدا کردن محل خواب کودک یا گرفتن او از شیر را برای زمان‌های دیگر بگذارید.

امکانات لازم

چگونه و چه زمانی کودکان را از پوشک بگیریم؟وسایل لازم برای از پوشک گرفتن بچه

برای کودکتان لگن خوب بخرید. می‌توانید چند لگن و در رنگ‌های متنوع تهیه کنید. بگذارید خودش انتخاب کند و اولین لگنی را که آن را برداشت و با آن شروع به بازی کرد را بخرید. لگن باید برای چند روز به‌وسیله بازی کودک تبدیل شود. لگن را در این چند روز مقابل تلویزیون یا در اتاق‌خواب کودک قرار دهید تا به آن عادت کند. سپس لگن را به دستشویی برده و در محل ثابتی قرار دهید. اگر به خانه مادرتان زیاد رفت‌وآمد می‌کنید، لگنی هم‌شکل و هم‌رنگ لگن در منزل برای فرزندتان تهیه کنید و در دستشویی آنجا هم قرار دهید.

عجله نداشته باشید

برای این کار به‌هیچ‌وجه عجله نداشته باشید. در غیر این صورت زحمت خودتان برای شست‌وشوی خرابکاری‌های فرزندتان بیشتر خواهد شد. کودک در این مورد باید به آمادگی جسمی و روحی برسد. برای کسب آمادگی کودک باید او را تشویق کنید. این تشویق حتماً باید به‌صورت مادی باشد. به‌عنوان‌مثال برایش خوراکی‌هایی را که دوست دارد تهیه کنید. بستنی و لواشک‌های دست‌ساز خودتان می‌تواند گزینه‌های مناسبی باشد. تشویق‌ها باید در ابتدا پررنگ و به‌مرور کمرنگ و حذف شود.

یک محیط شاد و رنگارنگ

چگونه و چه زمانی کودکان را از پوشک بگیریم؟چگونه بچه را از پوشک بگیریم؟

برای اینکه کودک به دستشویی رفتن بیشتر ترغیب شود آنجا را کاملاً تمیز کنید. عکس‌های زیبا روی دیوارش بچسبانید و چند اسباب‌بازی مخصوص برای بازی در آنجا برای کودکتان تهیه کند. همچنین روی لگن او را هم می‌توانید با برچسب‌های شخصیت‌های موردعلاقه‌اش تزئین کنید.

یا می‌توانید آنجا برایش کتابی که دوست دارد را بخوانید تا زمان برایش راحت‌تر بگذرد.

تبلیغات

قدم اول

همین‌که کودک از خواب بیدار شد او را سر لگن بنشانید و از او بخواهید کارش را انجام دهد. اسباب‌بازی‌هایی که برایش تهیه کردید را به او بدهید تا با آن‌ها بازی کند. بعد از تمام شدن کارش او را ببوسید و برای بیست دقیقه او را باز بگذارید. بعد دوباره او را پوشک کنید. بعد از دو ساعت پوشکش را بازکنید، اگر خشک بود دوباره او را روی لگن بنشانید و اگر خیس بود یعنی کودک زودتر از دو ساعت ادرار می‌کند. به‌این‌ترتیب فواصل زمانی نیاز کودک به دستشویی رفتن را محاسبه کرده و از این به بعد در زمان مناسب او را به دستشویی ببرید. در این دوره حتماً کودک باید در فاصله دو ادرار پوشک شده باشد. به این صورت عادت می‌کند درزمانی که او را باز می‌کنید ادرار کند. عادت کردن کودک به این وضعیت یک هفته تا سه هفته زمان می‌برد. بعدازاینکه کودک به این وضعیت عادت کرد دیگر بین زمان دستشویی رفتن او را پوشک نکنید. بهتر است اگر کودکتان مایل است که خودش را بشورد این کار را با نظارت خودتان به او بسپارید.

فقط ده دقیقه

اگر کودکتان بیشتر از ده دقیقه روی لگن نشست و هیچ کاری نکرد، به‌اجبار از او نخواهید که ادرار کند. او را از دستشویی بیرون بیاورید و یک ساعت بعد دوباره او را به دستشویی برگردانید. اگر کودکتان از دستشویی کردن می‌ترسد برای او توضیح دهید که این کار نه‌تنها برایش هیچ ضرری ندارد بلکه بسیار هم مفید است.

شب‌ادراری

چگونه و چه زمانی کودکان را از پوشک بگیریم؟بچه را چگونه از پوشک بگیریم

برای گرفتن کودک از پوشک در شب، باید ببینید که کودک شما جزو کدام است. دسته‌ای که همیشه شب‌ها پوشکش خشک است و نزدیک صبح خیس می‌شود یا دسته‌ای که تمام شب پوشکش خیس است. کودکانی که صبح پوشکشان را خیس می‌کنند، باید صبح زود بیدارشان کنید و روی لگن بنشانید. این در مورد کودکان زیر دو سال توصیه نمی‌شود؛ اما کودکی که شب تا صبح پوشکش خیس است یعنی به‌هیچ‌وجه برای گرفتن پوشک آماده نیست و باید فعلاً صبر کنید. اگر از این مرحله هم به‌خوبی عبور کردید ولی پس از مدتی فرزندتان دچار شب‌ادراری شد این یعنی شرایط روحی او تغییر کرده، خسته است یا اینکه شب مایعات زیادی خورده است.

وسواسی نباشید

توجه داشته باشید که در این دوره شما باید وسواس را کنار بگذارید. هراندازه که کودک شما برای این کار آماده باشد به‌هرحال مشکلاتی ازنظر تمیزی و بهداشت خواهید داشت. اگر بسیار وسواسی هستید می‌توانید برای یک تا دو ماه فرش‌هایتان را لوله‌کرده و گوشه اتاق بگذارید یا برای مدتی بی‌خیال دکور خانه شوید. همچنین برای تمیز ماندن خانه‌تان لازم نیست به کودک مایعات کمتر بدهید. این کار باعث ایجاد یبوست و درد در کودک خواهد شد و او را از لگن بیزار خواهد کرد. چراکه تصور می‌کند به خاطر نشستن روی لگن دچار چنین دردی شده است.

عصبانیت ممنوع

چگونه و چه زمانی کودکان را از پوشک بگیریم؟کودک خود را چگونه از پوشک بگیریم؟

در دوره آموزش کودک، باید بر اعصابتان مسلط باشید و کودک را تنبیه نکنید. فریاد کشیدن سر کودک مسئله را پیچیده‌تر خواهد کرد. علاوه بر این دعوا کردن باعث می‌شود که کودک تصور کند دستشویی کردن یک اشتباه بزرگ است و دچار سرخوردگی شود. این احتمال وجود دارد که کودک در سه، چهار روز یا هفته اول به‌خوبی با شما همکاری کند اما بعد خسته شود و دوباره به‌روزهای قبل از آموزش برگردد. در این حالت به او فرصت دهید و چند روزی را برای استراحت او در نظر بگیرید.

تبلیغات

آموزش‌های یکسان

برای به‌خوبی سپری شدن این دوره، کودک باید تحت آموزش‌های یکسان قرار بگیرد. اگر او را به خانه مادرتان می‌برید، به مادرتان بسپارید که دقیقاً مثل شما او را آموزش بدهد تا کودک دچار سردرگمی نشود. حتماً بعد از تمام شدن کار کودک حتی درصورتی‌که دست‌های او به هیچ‌چیز آلوده‌ای برخورد نکرد، دست‌هایش را بشویید. کودک باید یاد بگیرد که بعد از هر بار دستشویی رفتن باید دستان خود را بشوید.

5/5 - (1 امتیاز)

منبع
fardanewsگردآوری و بازنگری، تحریریه مثبت 1

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا