برای تقویت و افزایش شنوایی چه بخوریم؟

در این مطلب از مجله اینترنتی مثبت 1، به این سوال که “برای تقویت و افزایش شنوایی چه بخوریم؟” پاسخ خواهیم داد. با ما تا انتهای این مطلب همراه باشید.
قابلیت شنوایی، یکی از حیاتیترین عملکردهای بیولوژیک انسانها است. بنابراین از دست دادن شنوایی واقعاً افراد را آزار میدهد و خصوصاً در میان سالمندان شیوع بیشتری دارد. اگر شما هم میخواهید مانع از چنین اتفاق ناخوشایندی شوید، باید ویتامینهای خاصی را در رژیم غذایی تان قرار دهید که نقش موثری در بهبود شنوایی دارند.
مواد غذایی برای تقویت و افزایش شنوایی
1. منگنز مفید برای تقویت شنوایی
مواد غذایی غنی از منگنز به شنیدن بهتر کمک میکنند، زیرا این ماده معدنی در تشکیل بافتهای همبند و استخوانها مؤثر است.
منابع غنی حاوی منگنز شامل سیب، زردآلو ، آووکادو ، لوبیا، آناناس، توت، کشمش، کرفس و حبوبات است.
2. افزایش شنوایی با مصرف غذاهای غنی از ویتامین D
ویتامین D مسئول جذب کلسیم در بدن است که خود این ماده برای داشتن استخوانهای محکم ضروری است.
استخوانچه های گوش و محفظه استخوانی که ساختمان گوش در آن قرار دارد در شنوایی سهیم هستند.
منابع ویتامین D شامل ماهی های روغنی مانند سالمون، قزل آلا، ماهی تن، جگر و زرده تخم مرغ است. قرار گرفتن به مدت چند دقیقه در مجاورت نور خورشید نیز میتواند ویتامین D را تأمین کند.
3. مصرف ویتامین C ، ویتامین E و منیزیم برای تقویت شنوایی
میوهها و سبزیجات تازه مانند کلم بروکلی، فلفل سبز و فلفل قرمز، گل کلم، کلم برگ، کلم بروکلی نیز سرشار از این ویتامینها هستند. همچنین منابع منیزیم شامل فرآوردههای لبنی، گوشت، ماهی، ماکیان، سبزیجات سبز و حبوبات است.
منابع ویتامین B12 شامل گوشتهای قرمز، جگر، مرغ، ماهی، فرآوردههای لبنی و تخم مرغ است.
4. فولات برای افزایش شنوایی
فولات یکی از مهمترین مواد مغذی است که شنوایی را تقویت میکند و خوش بختانه سبزیجات برگ سبز حاوی مقدار زیادی فولات هستند. یکی از مطالعات American Journal of Clinical Nutrition در سال 1999 میلادی نشان داد که دریافت نکردن فولات کافی میتواند با از دست دادن شنوایی ناشی از افزایش سن مرتبط باشد.
5. تقویت شنوایی با مصرف ویتامین B12
ویتامین B12 نیز برای عملکرد مناسب عصب شناختی اهمیت زیادی دارد. در کنار فولات، مصرف مقدار زیادی از ویتامین B12 میتواند از دست دادن شنوایی ناشی از افزایش سن را کنترل کند و حتی باعث بهبود شنوایی در دوران سالمندی شود.
6. ویتامینهای آنتی اکسیدانی
ویتامینهای آنتی اکسیدانی از جمله ویتامین A ، C و E در انواع مختلفی از میوهها و سبزیها یافت میشوند. این مواد مغذی برای عملکرد مطلوب بسیاری از اندامها و دستگاههای بدن از جمله شنوایی مهم و ضروری هستند. مصرف مقدار زیادی از این آنتی اکسیدان ها میتواند شنوایی را بهتر کند.
نکات خواندنی
مصرف مواد غذایی سرشار از ویتامین A همراه با ویتامینهای C و E و منیزیم برای جلوگیری از تشکیل رادیکالهای آزادی که در هنگام تشکیل صدا به وجود میآیند مفید است.
تحقیقات اخیر نشان دادهاند قرار گرفتن در معرض صدای زیاد جریان خون را به سمت گوش داخلی کاهش میدهد و ویتامینها و مواد معدنی ذکر شده، رادیکالهای آزاد را جمع آوری کرده و از بین میبرند.
منابع گیاهی ویتامین A شامل سبزیجات دارای برگهای سبز تیره یا زرد و میوههای زرد رنگ، کلم بروکلی، کدو حلوایی، اسفناج، شلغم، هویج، گل کلم، سیب زمینی، کدو و زرد آلو و منابع حیوانی آن شامل جگر، شیر، کره، پنیر و تخم مرغ کامل است.