انشا در مورد عید غدیر خم

در این مطلب از مجله اینترنتی مثبت 1، انشا در مورد عید غدیر خم برای شما آماده نموده ایم. امیدواریم که موردتوجه شما قرار گیرد.
⭐⭐انشا اول در مورد عید غدیر⭐⭐
من داستان عید غدیر را بارها از خانواده ام شنیده ام. حالا می خواهم این داستان را در این انشاء برای شما بازگو کنم. عید غدیر بزرگترین رویداد جهان اسلام است که مسلمانان سراسر جهان هر ساله آن را جشن می گیرند. در عید غدیر علی بن ابی طالب (ع) پسر عموی حضرت محمد (ص) به عنوان مرجع دینی و پیشوا بعد از پیامبر از سوی خداوند منصوب شد.
در روز غدیر مردم از نقاط مختلف پس از پایان دادن مناسک حج به دعوت پیامبر در شهر امروزی الجحفه عربستان یا وادی معروف به غدیر خم جمع شدند، سپس پیامبر (ص) و همراهانش نیز از مدینه و شهرهای اطراف خود را به آنجا رساندند، در این هنگام جبرئیل (علیه السلام) نزد پیامبر (ص) آمد و این آیه از قرآن را بر او نازل کرد:
ای رسول آنچه از جانب پروردگارت بر تو نازل شده است بر همگان برسان و اگر چنین نکنی، گویی رسالت خود را نرسانده ای که خداوند تو را از شر مردم حفظ می کند (سوره مائده، آیه 67). از آنجا که این آیه به پیامبر (ص) در وادی غدیر نازل شد، پیامبر دستور داد همه همراهانش در همان جا توقف کنند.
ظهر بود و هوا به شدت گرم بود، پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله بعد از آنکه نماز ظهر را به جماعت به جای آورد، از بلندی بالا رفت تا با صدای بلند سخنرانی کند و خطاب به مردم گفت: ای مردم به زودی دعوت خدا را اجابت خواهم کرد و دیگر در میان شما نخواهم بود، من (در برابر خدا) مسئولیت دارم و شما نیز (در برابر او) مسئول هستید.
سپس پیامبر اکرم (ص) فرمود: «من دو چیز گرانبها را برای شما به امانت می گذارم یکی کتاب خدا و دیگری اهل بیت من. این دو هرگز از یکدیگر جدا نمی شوند. ای مردم، مبادا بر قرآن و اهل بیت کوتاهی کنید که اگر چنین شود هلاک خواهید شد».
پس از بیان این مطلب، دست امام علی (علیه السلام) را بلند کرند و او را به انبوه مردم معرفی کردند و پرسیدند: چه کسی بر مؤمنان از خود آنان حق دارند؟ همه حاضران گفتند: خدا و پیامبرش داناترند سپس پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم فرمود: «خدا مولای من است و من مولای همه مؤمنان هستم و بر مؤمنان حق و اختیار بیشتری از آنان بر نفس خود دارم».
سپس ادامه داد هر که من مولای او هستم، علی هم مولای اوست. خدایا با کسی که با او دوستی می کند، دوستی کن و با کسی که با او مخالفت می کند، مخالفت کن». فرشته وحی، جبرئیل علیه السلام بار دیگر به امر خداوند متعال نازل شد و این بار این آیه را نازل کرد: «این روز دین شما را تمام و دین خود را کامل کردم. درود بر شما و از اینکه اسلام دین شماست و من خشنود هستم».
سپس این روز در تاریخ به عنوان یک روز مهم و بزرگ ثبت شد. روز غدیر، روز حماسی تاریخ شد روزی که به ولایت، امامت (رهبری)، وصیّت، برادری، شجاعت و دلاوری، پاسداری (ایمان) و خشنودی مؤمنان و صراحت معروف شد.
در این روز مسلمانان به یکدیگر تبریک می گویند و برای بزرگداشت این واقعه جشن برگزار می کنند. در این روز باید با خانواده خود مهربان و به برادران خود نیکی کنید و خدا را به خاطر نعمت هایی که به شما عطا کرده شکر کنید. همچنین با یکدیگر متحد شوید تا از این طریق خداوند به شما کمک کند.
خداوند روزه این روز را مستحب فرموده و برای هر کس که آن را به جا آورد وعده پاداش بزرگی داده است. برآورده کردن نیازهای دیگران و کمک به آنها ثوابی معادل روزه گرفتن و عبادت شب تا صبح دارد. امیدوارم آن روزی برسد که همه مسلمانان جهان روز عید غدیر خم را آنگونه که شایسته است درک کنند و جشن بگیرند.
⭐⭐انشا دوم در مورد عید غدیر خم⭐⭐
همه ما در قرن بیست و یکم زندگی می کنیم با این وجود هنوز کسانی هستند که از عید غدیر خبر ندارند؟ چون ما در عصر مدرن زندگی می کنیم عید غدیر خم را سنتی قدیمی می دانیم و فکر می کنیم اهمیت چندانی ندارد. در حالی که مدرنیته یعنی نگاه و تفکر در تاریخ و حال و آینده زیرا ملت هایی که از تاریخ خود درس نمی گیرند، ناچارند آن را تکرار کنند.
عید غدیر خم تنها واقعه ای است که جمعیت زیادی شاهد آن بودند و روز شادی، کمال و تکمیل اسلام است. عید غدیر سالروز بزرگداشت خطبه حضرت محمد صلی الله علیه و آله است که در آن حضرت جانشین خود حضرت علی را اعلام کردند. این واقعه در 18 ذیحجه سال 10 هجری قمری در مکانی واقع در غدیر خم رخ داد و نام آن نیز از همین مکان برگرفته شده است.
حضرت محمد صلی الله علیه و آله بعد از بازگشت از اولین و آخرین زیارت خود به نام حجه الویدا به مردم دستور داد در حوضی به نام غدیر خم توقف کنند و به سخنان او گوش فرا دهند، دراین سخنرانی رسول الله صلی الله علیه وسلم از مؤمنان پرسید:
“آیا من برای شما ارزشمندتر از خود شما نیستم”
مؤمنان پاسخ دادند:
آری تو نزد ما عزیزتر از جان خودمان هستی، آنگاه پیامبر فرمود: «خداوندا بر پذیرش آنها شاهد باش”. سپس محمد (صلی الله علیه و آله و سلم) دست امام علی را گرفت و آن را بلند کرد و فرمود:
“هر که من مولای او هستم، علی هم مولای اوست. خدایا با کسی که با او دوستی می کند، دوستی کن و با کسی که با او مخالفت می کند، مخالفت کن”
این اعلامیه از آنجایی که اعلام خلیفه بودن امام علی (ع) را نشان می داد از اهمیت زیادی برخوردار بود. پس از این اعلام بزرگ، خداوند این آیه را نازل کرد. در این روز رسول خدا (ص) فرمود:
به نظر می رسد زمان فراخوانده شدن من از سوی خداوند فرا رسیده است و آن دعوت را اجابت خواهم کرد. من دو چیز گرانبها را برای شما می گذارم که اگر به آن دو پایبند باشید، هرگز گمراه نخواهید شد. آنها کتاب خدا و اهل بیت من هستند این دو هرگز از یکدیگر جدا نمی شوند تا اینکه در کنار حوض (کوثر بهشت) نزد من بیایند. رسول خدا پس از سخنان خود از همه خواست که با حضرت علی بیعت کنند و به او تبریک بگویند.