غذاها

طرز تهیه بادمجان شکم پر تبریزی (قارنی یاریخ)

بادمجان شکم پر تبریزی یا قارنی یاریخ یکی از غذاهای محلی استان آذربایجان شرقی است.

مواد لازم

  • بادمجان قایقی شکل که زیاد تپل نباشد: ۶ عدد
  • سیر: ۱۰ حبه متوسط
  • پیاز ریزشده: یک عدد
  • گوشت چرخ کرده: ۲۵۰ گرم
  • گوجه فرنگی سفت: ۲ عدد
  • جعفری ساطوری: ۳ قاشق سوپ خوری
  • رب گوجه فرنگی، نمک و روغن مایع: به میزان کافی

طرز تهیه بادمجان شکم پر تبریزی

ابتدا بادمجانها را راه راه پوست کنده، یک برش تو قسمت گود بادمجان میدیم (مثل نون باگت که برا ساندویج برش می‌زنیم) بعد اون هارو ۲ ساعت تو آب نمک می خوابونیم. بعدش شسته، خشک کرده و در روغن مایع سرخ می‌کنیم و کنار می‌گذاریم.

سیرهارو خلال می‌کنیم و یه تفت کوچولو تو روغن مایع میدیم. توجه کنید که رنگش مطلقاً نباید عوض بشه (جلوه سیر تو این غذا مثل خلال بادام میشه)، پوست گوجه فرنگیها رو می‌کنیم، مغزشون رو خالی می‌کنیم و گوشت اونهارو ریز خرد می‌کنیم، تو همون ظرفی که سیر را تفت دادیم پیاز رو تفت میدیم بعد گوشت رو بهش اضافه می‌کنیم بعد از کمی تفت دادن، رب، مغزگوجه فرنگیها و نصف لیوان آب رو اضافه می‌کنیم و در ظرف رو می‌گذاریم تا گوشت کاملاً پخته بشه فقط یه نکته هست و اونم اینه که رنگ این مخلوط باید کاملاً قرمز باشه به عبارتی ربش یه خورده زیادتر از بقیه غذاهاست بعد از رو حرارت برداشته جعفری، گوجه فرنگی ریز شده و سیر رو باهاش مخلوط می‌کنیم.

از مخلوط آماده داخل بادمجانها پرکرده و اونهارو داخل ماهیتابه می‌چینیم از روغن قرمزی که از مایع گوشتی مونده ته ماهی تابه ریخته در ماهیتابه رو میذاریم و روی حرارت خیلی ملایم یه ۲۰ دقیقه‌ای میذاریم تا غذا جابیفته و بعد سروش می‌کنیم البته من این مرحله جاافتادگی رو یه بار تو فر هم انجام دادم اونم خوب در اومد.

اکنون بادمجان شکم پر تبریزی شما آماده است.

3.5/5 - (2 امتیاز)
منبع
wikibooks

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا