طرز تهیه باقالی پلو با گوشت مجلسی و خوشمزه

آنچه در این مقاله میخوانید
مناسب برای: ۶ الی ۸ نفر
مواد لازم باقالی پلو با گوشت:
- گوشت دنده: ۷۵۰ گرم
- برنج: ۱ کیلو
- شوید: نیم کیلو
- باقلا سبز: نیم کیلو
- پیاز: ۲ عدد
- زعفران: به مقدار کافی
- ادویه: به مقدار کافی
- نمک: به مقدار کافی
- دارچین: به مقدار کافی
طرز تهیه باقالی پلو با گوشت:
گوشت را با پیاز و زعفران و ادویه و نمک بگذارید بپزد.
اگر از باقالای خشک استفاده میکنیم از چند ساعت قبل باید آن را در آب بگذاریم تا خوب خیس بخورد و اگر از باقالای تازه استفاده میکنیم به ترتیب زیر عمل میکنیم که:
چند لیتر آب را با نمک کافی (چند قاشق غذاخوری) میگذاریم روی حرارت تا به جوش آید سپس باقالاها را در آب جوش میریزیم؛ با این کار آب از جوش (قُل قُل) میافتد، دوباره صبر میکنیم تا آب جوش آید وقتی باقالا چند دقیقه در آب جوش ماند، حال برنج را اضافه میکنیم و دوباره صبر میکنیم تا آب برنج جوش آید. پس از چند دقیقه که مغز برنج سفت نبود و مطمئن شدیم که برنج آماده است، برای اطمینان از آماده شدن برنج، باید حرارت زیر آب برنج را برای چند ثانیه کم کرد، سپس نگاه میکنیم که آیا برنجها روی آب معلق شدهاند یا نه، اگر معلق بودند یعنی برنج آمادهٔ آبکش کردن است. دیگ را در آبکش خالی میکنیم و روی آن آب نیمه داغ میریزیم و خوب آبکش را تکان میدهیم تا آب به همه جای برنج برسد و نمکهای اضافی روی آن شسته شود تا برنج شور نشود.
دیگ را دوباره روی حرارت میگذاریم و نیم پیمانه آبروغن در ته دیگ میریزیم تا داغ شود. اگر میخواهیم تهدیگ خاصی داشته باشیم اینجا باید آماده کنیم، مانند تهدیگ کاهو تهدیگ کاهو زود میسوزد. (یا نان یا برنج زعفرانی، باید هرکدام از این مواد که در نظرمان است را در تهِ دیگ روی آبروغن بچینیم.
حال همینطور که منتظریم تا آبروغن جوش بیاید، در میانهٔ آن، کمی از مخلوط برنج و باقالا را در دیگ میریزیم، بعد کمی از شوید و دارچین را بر روی برنج میپاشیم و دوباره برنج و باقالا اضافه میکنیم و همینطور لایه لایه و مرحلهبهمرحله این کار را انجام میدهیم تا برنج تمام شود. سپس دمکنی دیگ را میگذاریم و زیر آن که روی حرارت زیاد است، روشن نگه میداریم، هر چند دقیقه یک بار در آن را برمیداریم تا ببینیم که برنج بخار کرده است یا نه وقتی که خوب بخار کرد، درش را محکم میبندیم و زیرش را کم میکنیم تا دم بکشد حدود ۴۵ دقیقه نیاز داریم تا برنج دم بکشد، البته این زمان بسته به حجم برنج به یک ساعت و نیم نیز میرسد.
بعدازاینکه برنج دم کشید و آماده شد؛ در ظرفی کمی روغن جامد یا کره، آب میکنیم و روی برنج میریزیم تا برنج خوشطعمتر شود و یا اگر خواستیم برنج زعفرانی تهیه میکنیم برای آن استفاده میکنیم. در نهایت پلو را در دیس میکشیم، گوشت پخته را روی آن میگذاریم و دوباره روی آن پلو میریزیم تا سطحش با برنج پوشانده شود و سپس پلو زعفرانی را روی آن پخش میکنیم.
فوت و فن باقالی پلو:
- نباید بیشازحد روی برنج شوید داد چون باعث سبز شدن و تیره شدن آن میشود.
- هرگز نباید شوید را در آب برنج ریخت چون هم برنج را سبز میکند و هم چون آن آب را دور میریزیم تمام مواد غذایی، مزه و عطر موجود در شوید به دور ریخته میشود.
- اگر از قبل برنجی در خانه باقی مانده و کهنه شده است، بجای اینکه آن را دور بریزیم، هنگام چیدن مواد برای تهدیگ در کف ظرف، بجای چیدن نان یا کاهو، میتوانیم آن برنج شب مانده و کهنه شده را بریزیم تا اسراف نکرده باشیم.
نکته در تهیهٔ زعفران
معمولاً برای استفاده از زعفران، آن را به صورت دم کرده استفاده میکنیم که اصطلاحاً به آن زعفران دم کرده میگویند. به این ترتیب که زعفران ساییده شده با شکر را در نصف استکان آب جوش (بسته به میزان زعفران مقدار آب متفاوت است.) حل میکنیم و هنگام دم کشیدن برنج آن را در قابلمه میگذاریم تا همراه برنج دم بکشد؛ البته باید مراقب بود تا جایش صاف باشد تا در برنج نریزد. با این کار قوام رنگ زعفران بیشتر میشود و بوی خوش آن بیشتر نمود پیدا میکند و رنگ زیباتری به برنج میدهد.
نوش جان 😉