بررسی فنی و امکانات خودروهای جدید ایرانی
طی دو دهه گذشته تنوع کم خودروهای میانرده و اقتصادی موجود در بازار و کیفیت نسبتاً پایین آنها نارضایتی اغلب خریداران را به دنبال داشت؛ از همینرو شرکتهای خودروسازی داخلی، در جهت رفع این مشکل سعی کردند تا محصولاتی جدید و مطابق با استانداردهای جهانی را راهی بازار کنند تا بتوانند پاسخگوی نیازهای مختلف مشتریان باشند. در این میان شرکت خودروسازی سایپا با معرفی محصولات جدید و متنوع، نقش مهمی در بهبود صنعت خودروسازی ایفا کرد. در ادامه با ما همراه باشید تا شما مخاطبین عزیز را با مشخصات فنی و امکانات برخی از جدیدترین محصولات سایپا آشنا کنیم.
بررسی خودروهای جدید بازار
در ادامه این بخش قصد داریم برخی از خودروهای جدید شرکت سایپا را خدمت شما معرفی کنیم، اما در نظر داشته باشید که قیمت محصولات سایپا که به تازگی معرفی شدهاند همچنان نامشخص بوده و تنها هنگام عرضه قطعی به بازار تعیین خواهد شد؛ به همین دلیل ما تنها به معرفی مشخصات فنی و امکانات رفاهی این خودروها بسنده کردهایم:
سایپا پاژ
خودرو پاژ یک هاچبک اقتصادی بوده که حاصل همکاری سایپا و ایران خودرو است. این خودرو بر روی پلتفرم رنو کوئید تولید شده که قلب 3 سیلندر ساخت ایران خودرو را در سینه دارد. حجم این موتور حدود 1 لیتر است و قابلیت تولید 70 اسب بخار قدرت و حدود 100 نیوتنمتر گشتاور را دارد. گیربکس 5 دنده دستی آن نیز نقش کلیدی را در انتقال قدرت موتور به چرخهای جلو ایفا میکند. با وجود مصرف سوخت تقریباً 5 لیتر در هر 100 کیلومتر، میتوان این خودرو را کاملا کممصرف و بهینه دانست. از جمله امکانات پاژ میتوان به سیستم کنترل پایداری، دیلایت، سنسور عقب، سیستم EBD و ABS اشاره کرد.
سایپا آریا
خودرو آریا به عنوان یک هاچبک کراس، یکی دیگری از محصولات سایپا بوده که بر پایه پلتفرم SP100 تولید شده است. موتور 2 لیتری میتسوبیشی این خودرو با استفاده از فناوریهای پیشرفتهای مانند زمانبندی متغیر سوپاپها و تزریق مستقیم سوخت (GDi)، قادر به تولید 143 اسب بخار قدرت و 220 نیوتنمتر گشتاور خواهد بود.
اگرچه سایپا آریا از لحاظ ظاهری شبیه به نسخه هاچبک شاهین است، اما از نظر فنی و کیفی در سطح بالاتری قرار دارد. این خودرو احتمالاً در چند تیپ مختلف عرضه میشود که نسخه فول آپشن آن شامل تجهیزاتی مانند دوربین عقب، فرمان برقی، تهویه اتومات، مانیتور لمسی، نویگیشین و … است.
سایپا اطلس
از دیگر محصولات سایپا میتوان به اطلس اشاره کرد؛ این خودرو که درواقع نسخه فیسلیفت کوییک محسوب میشود، در 2 تیپ (4 مدل مختلف) و با دو نوع گیربکس دستی و اتوماتیک عرضه شده است. اطلس بر روی پلتفرم X200 بناشده و از پیشرانه M15 یورو 5 با دریچه گاز برقی استفاده میکند که حجم آن 1.5 لیتر است؛ در نتیجه این موتور قابلیت تولید 90 اسب بخار قدرت و 137 نیوتنمتر گشتاور را دارد. تیپ فول آپشن اطلس امکاناتی نظیر اتولایت و دیلایت، مانیتور 7 اینچی، دوربین و سنسور عقب، کنترل ایستایی در سربالایی، دکمههای کنترلی فرمان، چراغ بدرقه، سنسور باران، سانروف و … را ارائه میدهد.
کادیلا
کادیلا (P90) محصولی از پارس خودرو (زیرمجموعه سایپا) بوده که با نام تندر 90 ایرانی نیز شناخته میشود. موتور این خودرو ME16 است که قادر به تولید 115 اسب بخار قدرت و 147 نیوتنمتر گشتاور خواهد بود. این پیشرانه از نظر کیفیت و عملکرد در سطح بالایی قرار داشته و به فناوریهای جدید کاهش آلایندگی مجهز شده است؛ لذا جزو کممصرفترین و پرقدرتترین پیشرانههای تولیدی ایران به شمار میرود. از جمله امکانات این خودرو میتوان سنسور نور، دیلایت و پوزیشن لایت، تهویه اتوماتیک، دوربین عقب، کنترل کشش و پایداری، نمایشگر لمسی و … را نام برد.
قیمت محصولات شرکت سایپا
یکی از دغدغههای اصلی افراد در هنگام بررسی محصولات جدید سایپا، تغییرات قیمتی آنها محسوب میشود.”درست است که قیمت کارخانه محصولات سایپا گران شده است، اما این موضوع شامل تمام خودروهای این مجموعه نمیشود. با بررسی قیمت روز خودرو سایپا میتوان متوجه شد که خودروهایی نظیر اطلس (G)، ساینا (S) و شاهین (G) اتوماتیک گران نشدهاند و با قیمت قبلی به فروش میرسند. با توجه به این که هنوز قیمت سهند (S) اعلام نشده میتوان این طور برداشت کرد که سایپا هنوز برای تولید و عرضه آن نیاز به زمان بیشتری دارد.”
در مجموع به دلیل افزایش قیمت محصولات سایپا و نوسانات بازار، برای اطلاع از قیمت روز محصولات سایپا میتوانید به وبسایتهای معتبر همچون خودرو45 مراجعه کنید؛ همچنین این شرکت مرجعی مطمئن برای فروش خودروهای کارکرده نیز محسوب میشود.
صنعت خودرو ایران
با دستور توقف تولید خودروهای قدیمی و غیراستاندارد، شرکتهای خودروسازی داخلی در تلاش برای تولید محصولات جدید و کارآمد هستند. در حال حاضر گروه خودروسازی سایپا یکی از شرکتهای داخلی پیشرو در این زمینه بوده که با عرضه محصولات جدید و ارتقا کیفیت آنها، سهم مهمی از بازار را به خود اختصاص داده است.
در این بین همکاری با سایر خودروسازان داخلی نیز در ارتقا سطح کیفی محصولات این کمپانی نقش چشمگیری داشته است. در مجموع با وجود چالشهایی مانند تحریمها و کمبود قطعات، به دلیل تلاشهای بیوقفه مهندسان داخلی میتوان به آینده صنعت خودروسازی ایران امیدوار بود و انتظار داشت که طی سالهای آینده خودروهای بهمراتب بهروزتر و جذابتر راهی بازار داخلی شوند.