دسر
بلان مانژ؛ طرز تهیه دسر بلان مانژ فرانسوی
بلان مانژ (فرانسوی: Blancmange) دسری فرانسوی است که با شیر یا خامه و شکر و نشاسته ذرت تهیه میشود.
مواد لازم دسر بلان مانژ:
نام مادهٔ غذایی | مقدار |
خلال بادام | ۱۲۵ گرم |
آب برای مخلوط کردن با بادام | ۲۰۰ میلی لیتر |
شیر | ۲۰۰ میلی لیتر |
شکر | ۵۰ گرم |
پودر ژلاتین | ۶ گرم |
آب برای مخلوط کردن با پودر ژلاتین | ۴۰ میلی لیتر |
خامه معمولی (شکر برای خامه لازم نیست) | ۲۰۰ گرم |
طرز تهیه دسر بلان مانژ:
- خلال بادام را در حرارت ۱۵۰ درجه سانتیگراد به مدت ۱۰ دقیقه قرار میدهیم تا کمی رنگ بگیرد.
- بادام را در ۲۰۰ میلی لیتر آب به مدت نیم ساعت خیس میکنیم.
- بادام را به همراه آب آن به شیر افزوده و با یکدیگر میکسر میکنیم.
- محلول بادام و شیر را الک میکنیم.
- شکر را به محلول افزوده روی حرارت متوسط قرار میدهیم سپس وقتی مایع گرم شد آن را از روی حرارت بر میداریم و پودر ژلاتین خیس شده را به آن اضافه میکنیم تا پودر کاملاً حل شود.
- ظرف را بر روی یخ قرار میدهیم بهم میزنیم تا کمی قوام پیدا کند.
- خامه نیمه سفت شده را به مایع اضافه میکنیم و بهم میزنیم.
- به آرامی مایه را به داخل قالب میریزیم و یک ساعت یا بیشتر تا وقتی که مایه سفت شود در یخچال قرار میدهم.
- در صورتی که از ظروف شیشهای مانند لیوان استفاده شود، بعد از سفت شدن روی آن با انواع میوههای بریده یا قالب زده شده تزیین میشود.
روش فوری و آسان دسر بلان مانژ:
مواد لازم:
- شکر: ۶۰ گرم
- نشاسته ذرت: ۴۰ گرم
- شیر: ۵۴۰ میلی لیتر
- اسانس بادام
طرز تهیه:
درون یک قابلمه شیر و شکر را ریخته، نشاستهٔ ذرت را کم کم اضافه کرده بهم میزنیم.
قابلمه را بر روی حرارت متوسط قرار میدهیم بهم میزنیم تا لعاب بگیرد از این به بعد حرارت را کم میکنیم یکی دو دقیقه بهم میزنیم تا شبیه فرنی شود.
اسانس بادام را افزوده در داخل ظرف دسر یا لیوان برای شش نفر ریخته و در یخچال قرار میدهیم تا سفت شود. این نوع نیازی به ژلاتین ندارد.