طرز تهیه بورک شیرینی خانگی و خوشمزه
مناسب برای تهیه: ۱۵ عدد بورگ شیرین
مواد لازم بورک شیرینی:
مواد خمیر بورک شیرینی:
- آرد سفید: ۲ پیمانه
- روغن مایع: ۱/۲ پیمانه
- دوغ: ۱/۲ پیمانه
- بیکینگ پودر: ۱ قاشق چایخوری
مواد میانی بورک شیرینی:
- پودر پسته: ۱ قاشق غذاخوری
- پودر گردو: ۱ قاشق غذاخوری
- دارچین: ۱ قاشق مرباخوری
- پودر نارگیل: ۳ قاشق غذاخوری
- شکر: ۲ قاشق غذاخوری
مواد شهد:
- شکر: ۲ پیمانه
- آب: ۱ پیمانه
- آب لیمو: ۱ قاشق غذاخوری
طرز تهیه بورک شیرینی:
طرز تهیه خمیر:
روغن را ابتدا به آرد اضافه میکنیم و هم میزنیم. سپس دوغ و بکینگ پودر را افزوده و خوب ورز میدهیم تا خمیر نچسب و یکدستی حاصل شود. روی خمیر را پوشانده و به مدت ۱ ساعت استراحت میدهیم.
طرز تهیه مواد میانی:
تمامی مواد را آسیاب کرده با هم مخلوط میکنیم.
طرز تهیه شهد:
شکر را حتیالامکان در آب حل میکنیم و روی حرارت میگذاریم با اولین قُل کمی زعفران اضافه میکنیم ۲-۳ قُل که زد حرارت را خاموش میکنیم. (قُل زدن زیاد باعث غلظت بیش از حد شهد میشود.)
پس از استراحت دادن خمیر آن را روی تخته با وردنه باز کرده با قالب گرد یا کاسه کوچک به صورت گرد قالب میزنیم. در هر کدام از دایرهها یک قاشق مرباخوری از مواد میانی را میگذاریم و در انتها هم میتوانیم با چنگال انتهای آن را پرس کنیم هم میتوانیم با دست چین بدهیم. سپس در سینی فر که از قبل چرب کردهایم گذاشته به مدت ۳۵ دقیقه با دمای ۱۶۰ درجه در فر قرار میدهیم. (البته این شیرینی را میتوانیم سرخ کنیم که در آن صورت در خمیر از بیکینگ پودر استفاده نمیکنیم). درهرصورت پس از آماده شدن به صورت داغ در شهد قرار داده کمی بعد روی توری را در صافی گذاشته تا شهد اضافه آن گرفته شود. (بنا به سلیقه خودتان میتوانید به جای شهد از پودر قند استفاده کنید.)
نوش جان 😉