بیماری مروارید مو و علت بروز آن
در این مطلب از مجله اینترنتی مثبت 1، به بیماری مروارید مو و علت بروز آن میپردازیم. با ما تا انتهای این مطلب همراه باشید.
تحقیقات نشان میدهد که تغییرات حاصله در ظاهر، بافت و پرپشتی مو نشان دهنده مشکلات سلامتی همچون بیماری تیروئید هستند. برای تغییرات حاصله بر روی مو دلایل بی شماری را میتوان برشمرد، اما همه این عوامل یا مربوط به عوامل ژنتیکی یا عوامل ناشی از مشکلات سلامت هستند. با توجه به این موضوع، در زیر به سرنخهایی اشاره خواهیم کرد که با استفاده از آن میتوانید تشخیص دهید که آیا تغییرات موی شما به دلیل مشکلات سلامت یا عوامل ژنتیکی است. تغییرات ناگهانی مو مانند ریزش زیاد مو بیشتر به دلیل مشکلات سلامت است و تغییرات تدریجی مو مانند کم پشت شدن بیشتر مربوط به عوامل ژنتیکی است. به طورکلی، با توجه به مطالب مطرح شده در بالا میتوان گفت که موی هر فرد میتواند نشان دهنده وضعیت سلامتی او باشد.
بیماری مروارید مو
این بیماری به این حالت است که مو در یک یا چند نقطه از بدن متورم شده و به علت شباهت آن به دانههای مرواوید به این نام، نام گذاری شده است. نقاط متورم شده دچار ضعف، شکنندگی و پاره شدن مو میشوند.
علت به وجود آمدن این بیماری استفاده بیش از حد از ابزار گرمایی برای فر کردن، خشک کردن، صاف کردن و حالت دادن به موها میباشد.
علت اصلی ریزش مو در بیماری مروارید مو
کمبود ویتامین و مواد معدنی
اولین راهی که همه ما برای متوقف کردن ریزش مو امتحان میکنیم، مصرف مکملهای ویتامین و مواد معدنی است. البته این راه در بسیاری موارد نتیجه دلخواه را به دنبال میآورد، چراکه بسیاری از افراد به خاطر کمبودهای بدنشان دچار ریزش مو میشوند. در اغلب موارد با تأمین نیاز بدن به پروتئین، آهن، و منیزیم میتوان به مشکل ریزش مو پایان داد.
افسردگی و اضطراب
اختلالات روانی تار موهای شما را از جا میکنند. اگر تعداد اتفاقهای استرس زای اطرافتان این روزها زیاد شده یا روانتان آنقدر ضعیف شده که بی دلیل و بادلیل دچار استرس میشوید، بعید نیست به زودی موهایتان را هم از دست بدهید. گذشته از اضطراب، مزمن شدن غم و اندوه و افسرده شدن هم میتواند به موهایتان آسیب بزند و موهای شما را کم پشت یا ناحیهای از سرتان را کاملاً خالی کند. در این شرایط، احتمالاً توصیههای متخصص پوست گره چندانی از مشکلتان باز نمیکند و برای برگرداندن موهای ازدست رفته یا متوقف کردن ریزششان، باید سراغ روان پزشک بروید.
سندرم تخمدان پلی کیستیک
دچار بودن به سندرم تخمدان پلی کیستیک، تنها با جوش های روی صورت و اختلالات قاعدگی خود را نشان نمیدهد. افرادی که به این مشکل مبتلا هستند، گاهی از ریزش مو هم رنج میبرند. اختلالاتی که به دلیل این مشکل در سطح هورمونهای بدن اتفاق می افتد، اصلیترین دلیل ریزش مو در افراد مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک است.
بدکاری غده تیروئید
کسانی که تیروئید کم کار یا پرکار دارند، یا کسانی که به اختلالات دیگری مثل گره غده تیروئید دچار هستند، گاهی با ریزش مو یا نازک شدن تارهای مو مواجه میشوند. این افراد در اولین فرصت باید سراغ متخصصان غدد بروند تا علاوه بر از دست دادن موهایشان به مشکلات متعدد دیگری که به دلیل بدکاری غده تیروئید اتفاق می افتد دچار نشوند.
افراد زیادی در سطح جامعه هستند که با بیماری مروارید مو درگیر هستند ولی تمایلی ندارند تا کم مویی خود را پنهان کنند و درمانی نیز برای آن اتخاذ نمیکنند. و برخی دیگر ممکن است کم مویی خود را با آرایش، موی مصنوعی یا کلاه و… بپوشانند، و گروهی دیگر از داروها و یا عملهای جراحی برای درمان ریزش موی خود استفاده مینمایند.
اما باید توجه داشته باشید، قبل از هرگونه اقدام برای درمان ریزش مو، با پزشک متخصص در مورد علت ریزش مو و بهترین روش درمان پیشنهادی صحبت نمایید. برای درمان بیماری مروارید مو روشهای بسیار زیادی وجود دارد که پزشکان میتوانند از آن استفاده کنند.
اگر میخواهید به درمان بیماری مروارید مو بپردازید در ابتدا باید به یک پزشک متخصص مراجعه کنید دقت داشته باشید که نقش پزشک در درمان بیماری مروارید مو تأثیر زیادی دارد در واقع آگاهی او نسبت به این بیماری و همچنین راه حلهایی که در نظر میگیرد نقض اساسی در روند بهبود دارد. از همین رو سعی کنید کلینیکها و پزشکان متخصص و معتبر را پیدا کنید و درمان را به آنها بسپارید.