تارت میوه؛ طرز تهیه تارت میوه ای با کرم، مجلسی و خوشمزه
مواد لازم برای خمیر تارت میوه ای:
مقدار مواد برای درست کردن ۵۵۰ گرم خمیر شیرین تارت
نام مادهٔ غذایی | مقدار |
آرد الک شده | ۲۵۰ گرم |
کره | ۱۲۵ گرم |
شکر | ۱۰۰ گرم |
نمک | دو و نیم گرم |
زرده تخم مرغ | یک عدد |
تخم مرغ | یک عدد |
طرز تهیه:
۱. کره به دمای محیط رسیده و نمک را با همزن خوب بهم میزنیم تا کرم مانند شود.
۲. شکر را دو قسمت کرده یک قسمت را به کره اضافه کرده خوب بهم میزنیم وقتی مایه سفید شد قسمت باقیمانده را هم اضافه کرده خوب بهم میزنیم. زرده و تخم مرغ کامل و به دمای محیط رسیده را مخلوط کرده به مایه اضافه میکنیم با همزن بهم میزنیم تا با مایه بخوبی مخلوط شود.
۳. آرد را با مایه مخلوط کرده با لیسک خمیر مخلوط میکنیم تا سفیدی آرد ناپدید شود.
۴. خمیر را درون نایلکس گذاشته و به ضخامت یک سانتیمتر باز کرده و در درون یخچال به مدت حداقل یک ساعت یا یک شب استراحت میدهیم.
۵. خمیر را در درون قالب پای پهن کرده و با چنگال سوراخهای بسیاری در روی خمیر ایجاد میکنیم.
۶. روی خمیر را با کاغذ روغنی پوشانده و روی آن را حبوباتی مانند لوبیا و نخود ریخته تا خمیر باد نکند. در صورت امکان خمیر را در همین حالت در یخچال گذاشته و مدتی استراحت میدهیم.
۷. خمیر در فری که با دمای ۱۸۰ درجه گرم شده به مدت ۱۵ دقیقه میپزیم. سپس قالب را یک بار از فر بیرون آورده کاغذ روغنی حاوی مواد سنگین را از روی آن برداشته و دوباره در فر با دمای ۱۷۰ درجه به مدت ۱۵-۱۰ دقیقه میپزیم تا سطح خمیر قهوهای روشن شود.
کرم کاستارد برای روی تارت میوه ای:
نام مادهٔ غذایی | مقدار |
شیر | ۲۵۰ میلیلیتر |
شکر | ۷۰ گرم |
زرده تخم مرغ | ۳ عدد |
آرد گندم | ۲۵ گرم |
وانیل شاخهای | یک سوم یک شاخه |
طرز تهیه:
۱. شیر را در داخل یک قابلمه کوچک ریخته و نصف شکر را به آن اضافه میکنیم. با کارد بر روی شاخه وانیل کشیده، وانیل را به شیر اضافه میکنیم. قابلمه را بر روی حرارت تند گذاشته تا حرارت شیر به ۹۰–۸۰ درجه برسد. سپس آن را از روی حرارت برمیداریم.
۲. نصف دیگر شکر را به زرده اضافه میکنیم بهم میزنیم تا زرده و شکر مخلوط شود و مایه کمی سفید شود. آرد الک شده را به زرده اضافه میکنیم و تا ذرات آرد ناپدید شود بهم میزنیم.
۳. شیر داغ را کمکم به زرده اضافه میکنیم و با تمام مواد مخلوط میکنیم.
۴. شیر را از الک گذرانده و صاف میکنیم.
۵. مایه را به قابلمه برگردانده بر روی حرارت تند قرار میدهیم. با کف گیر چوبی یا لیسک سیلیکونی مرتب بهم میزنیم تا وقتی که جای بهم زدن کفگیر بر کف قابلمه پر نشود و مایه تا حدی سفت شود.
۶. مایه را توسط لیسک سیلیکونی بطوریکه چیزی از آن باقی نماند از قابلمه به یک ظرف تمیز میریزیم. روی ظرف را پوشانده و در یخچال نگهداری میکنیم.
مواد روی تارت میوه ای:
نام مادهٔ غذایی | مقدار |
کرم کاستارد | به مقدار ذکر شده در دستور کرم کاستارد |
خامه | ۵۰ گرم، با لیکور زده و سفت شود، سپس با کرم کاستارد مخلوط شده بر روی تارت قرار داده میشود |
لیکور | نصف قاشق غذاخوری |
انواع مختلف میوه بریده شد | به اندازه پر شدن تارت |
طرز تهیه:
1. ۵۰ گرم خامه را با لیکور بزنید تا سفت شود، سپس با کرم کاستارد مخلوط کنید و روی تارت بریزید.
2. روی مایع پخش شده میوه ها را به سبک دلخواه بچینید.
نوش جان 😉