تغذیه

نگاهی به تاریخچه و ابداع شکلات در جهان

شکلات خوشمزه ترین و پر مصرف ترین خوراکی دنیا است. همه ما خوردن شکلات را دوست داریم و از خوردن آن خسته نمی شویم اما این خوراکی محبوب تاریخچه ای 4000 ساله دارد که دانستن آن برای دوستداران شکلات جالب است.

شکلات از میوه درختان کاکائو تهیه می شود که بومی آمریکای مرکزی و جنوبی است. دقیقاً مشخص نیست چه موقع کاکائو کشف یا چه کسی آن را اختراع کرده است. اما باستان شناسان در ظروف باستانی 1500 سال قبل از میلاد آثار تئوبرومین نوعی ماده محرک در شکلات و چای را کشف کردند. در طول جنگ جهانی دوم، شکلات به عنوان جیره غذایی در اختیار ارتش قرار می گرفت و گاهی به عنوان پول به سربازان داده می شد. شکلات امروزی در اشکال متنوع، رنگ ها و قالب های مختلفی تولید می شود و تقریباً در هر کجای دنیا به راحتی قابل خرید است. امروزه شکلات تلخ جایگاه خود را به عنوان یک غذای سالم و غنی از آنتی اکسیدان برای قلب به دست آورده است.

تاریخ اولیه پیدایش شکلات

گیاه کاکائو بیش از 3000-4000 سال پیش در جنوب مکزیک کشف شد. در آن زمان دانه های کاکائو (شکلات اولیه) ابتدا بو داده و سپس با استفاده از هاون پودر و آسیاب می شدند. در این زمان شکلات فقط به صورت نوشیدنی تلخ مصرف می شد.

کریستوفر کلمبوس، در سفر چهارم خود اولین اروپایی بود که با گیاه کاکائو آشنا شد. با ورود کاکائو در اروپا به دلیل اینکه سلیقه های اروپایی به مزه تلخ آن عادت نداشت، به دنبال اصلاح طعم و مزه کاکائو شدند و در دهه 1590، شکلات با عسل، وانیل و شکر مخلوط شد و طعم بسیار شیرین و مطلوبتری پیدا کرد. به این ترتیب در اوایل قرن هفدهم مصرف شکر به موازات واردات شکلات شروع به افزایش کرد.

در نیمه دوم قرن هجدهم، با صنعتی شدن انگلستان، اولین کارخانه های شکلات سازی ساخته شد. در دهه های بعدی، کارآفرینان شروع به ایجاد شکلات هایی با طعم های جدید کردند. به تدریج، آفریقا به تولید کننده اصلی کاکائو تبدیل شد و با مستعمره ایالات متحده در سال 1765، اولین کارخانه شکلات سازی در آمریکا ساخته شد.

در سال 1820، ماشین های جدیدی اختراع شد که مواد جامد کاکائو را از هم جدا می کرد و به این ترتیب، پودر کاکائو تولید شد. در اواخر قرن نوزدهم همچنان شاهد پیشرفتهایی در ماشین آلات بودیم که طعم و کیفیت شکلات را بهتر می کرد.

در دهه 1910 بسیاری از مارک های معروف اروپایی از جمله Godiva، La Maison du Chocolat، Fauchon در فرانسه تاسیس شدند. در اوایل قرن نوزدهم بود که تولید شکلات آسان شد و در اواخر قرن نوزدهم، شکلات به یک ماده مصرف انبوه تبدیل شد.

چرا همه شکلات دوست دارند؟

مطالعات اخیر نشان داده میل به شکلات موضوعی کاملاً واقعی است و حداقل از قرن هجدهم میلادی وجود داشته است. هنگام خوردن شکلات، با ترشح دوپامین در مغز سطح استرس کاهش می یابد. به همین دلیل است افراد در شرایط استرس زا هوس شکلات می کنند.

شکلات حاوی منیزیم است، یک ماده مغذی ریز که بسیاری از افراد به ویژه زنان، دچار کمبود آن می شوند. شکلات تنها ماده غذایی است که به دلیل توانایی تولید دوپامین در مغز شناخته شده است. غذاهای دیگر مانند سبزیجات برگ دار، انجیر، آووکادو و آجیل نیز دارای منیزیم هستند، اما شکلات، با حدود 176 میلی گرم بیشترین میزان را دارد.

با توجه به اینکه حدود 80٪ از زنان دچار کمبود منیزیم هستند، خوردن شکلات تلخ روشی عالی و خوشمزه برای بالا بردن سطح منیزیم در آنها است.

کتاب الکترونیکی رمان شازده کوچولو اطلاعات بیشتر
کتاب الکترونیکی پنج زبان عشق، گری چاپمن اطلاعات بیشتر
کتاب الکترونیکی ذهن آگاهی برای مدیریت استرس اطلاعات بیشتر
کتاب الکترونیکی چگونه ازدواج را به موفقیت تبدیل کنیم؟ اطلاعات بیشتر
کتاب اکترونیکی مارپیچ رو به بالا (وارونه سازی جریان افسردگی) اطلاعات بیشتر
دانلود کتاب غلبه بر ناتوانی جنسی (اختلال در نعوظ) اطلاعات بیشتر

برنامه جامع کنترل انزال شامل کتاب الکترونیکی (182 صفحه) + فایل صوتی کتاب (132 دقیقه) + کتاب الکترونیکی 14 تمرین مکمل + برنامه تمرینی 4 هفته ای + موسیقی درمانی سابلیمینال

اطلاعات بیشتر
منبع
historydailyhistorymagnumicecreamtrulyexperiences

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا