طرز تهیه تجگی سیستانی (شیرینی جوانه گندم)

تجگی یکی از شیرینیهای منطقه سیستان در استان سیستان و بلوچستان است. تجگی با سمنو یکسان نیست. وقتی دو چیز را یکی میدانیم اول از همه باید شباهتها و تفاوتهایشان را درک کنیم و بعد از آن که از همه لحاظ شبیه هم بود میتوانیم بگوییم این دو یکیاند. حتی با این شباهتها هم نمیتوانیم هر نامی را جایگزین نام قبل کنیم. حال همین اتفاق در مورد تجگی و سمنو اتفاق افتاده. روش تهیه سمنو و تجگی به هیچ وجه شبیه هم نیستند و تنها شباهتشان در مواد اولیهشان است.
زمان آمادهسازی: ۳۰ دقیقه
مواد لازم تجگی سیستانی:
- آب: به میزان لازم
- روغن حیوانی: دو قاشق غذاخوری
- آرد جوانه گندم: یک پیمانه
- آرد گندم (الک شده): یک پیمانه
طرز تهیه شیرینی تجگی محلی سیستان:
ابتدا آرد گندم الک شده را با آرد جوانه گندم خوب مخلوط نمایید و سپس آب را به تدریج اضافه نمایید تا جایی که خمیری دیگر به دستتان نچسبد (اگر خمیر هنوز به دست میچسبد به اندازه مساوی از هر دو آرد اضافه نمایید)
فر را ۲۰ دقیقه قبل روی دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد روشن نمایید، کف ظرف گردی را با یک قاشق غذاخوری روغن یا کره چرب نمایید و خمیر را به قطر ۲ سانتیمتر با دست داخل ظرف پهن نموده و مدت ۳۰ دقیقه در فر قرار دهید البته زمان پخت به دمای فر بستگی دارد دو طرف شیرینی باید زرد کهربایی شود این شیرینی چون از جوانه گندم تهیه میشود سرشار از ویتامین میباشد.
طرز تهیه آرد جوانه گندم:
ابتدا گندم پوست نگرفته را تمیز کرده و خوب بشویید سپس مدت دو روز در آب خیسانده و روزی ۴ تا ۵ مرتبه آبش را عوض نمایید پس از دو روز که نوک گندمها سفید شد پارچهای را داخل آبکش پهن کرده و گندمها را روی ان بریزید و روی گندمها را با گوشههای پارچه بپوشانید و روزی ۳ الی ۴ مرتبه آب بدهید و اجازه دهید تا آب اضافی خارج گردد و جوانه گندم به اندازه یک الی دو سانتیمتر که شد (نقرهای رنگ) جلوی پنکه خشک نموده و بعد آسیاب کنید. این آرد نیاز به الک کردن ندارد.
در پایان ذکر چند نکته نیاز است:
۱: قدیم ترها ظرفی که تجگی در آن بود را زیر آتش میگذاشتند و روی ظرف زغال میریختند تا هر دو طرف تجگی با هم پخته شود.
۲: تجگی هنگامی که پخته شد مواد درون آن چسپندگی زیادی ندارند و برای این امروزه به آرد جوانه گندم کمی آرد گندم اضافه میکنند.
۳: طعم تجگی با قتلمه و چلبک و قلیفی فرق میکند.
نوش جان 😉
دوره دانلودی آموزش مکالمه عربی لهجه اماراتی (خلیجی: کشورهای حاشیه خلیج فارس شامل امارات، عمان، قطر، بحرین و کویت) برای مهاجرت، مسافرت، مترجمی و آموزش
مشاهده آموزش
ولی ما زابلیا توش روغن و شکرم میریزیم
من خرما هم روش می چینم
خیلی هم عالی ممنون از اشتراک گذاری تون
سلام.بنظرم ارد سمنو با ارد جو ارگانیک وشکرقهوای وروغن زیتون ویا کنجد یک تجگی مقوی وپرخاصیت میشه.انجام دادین نتیجه شو میبینین.
با سلام
طمع و مزه اصلی سمنو رو نمیده با همون مواد اصلی خوبه