نکات آشپزی

استفاده از جوش شیرین به جای بکینگ پودر در کیک و نان

جوش شیرین چیست؟

پودر سفیدی که همه ما به عنوان جوش شیرین آن را می شناسیم، در واقع بی کربنات سدیم است، یک نوع خمیر مایه قلیایی و سریع الاثر که در پخت و پز استفاده می شود. ترکیب یک ماده بازی با یک ماده اسیدی حباب تولید می کند و به اصلاح دچار پُف یا ور آمدن می شود. هنگامی که جوش شیرین با رطوبت و مواد اسیدی مانند شکلات، کاکائو، ملاس، آب مرکبات، شکر قهوه‌ای (که ملاس در آن وجود دارد)، دوغ یا ماست تماس پیدا می‌کند، حباب‌های دی اکسید کربن تولید می‌کند که باعث بالا آمدن محصولات پخته شده می‌شود.

تبلیغات

بکینگ پودر چیست؟

بیکینگ پودر در واقع همان جوش شیرین است بعلاوه برخی مواد دیگر مانند کرم تارتار و شاید نشاسته ذرت. بیکینگ پودر به اندازه جوش شیرین قوی نیست؛ و حدود 1/3 قدرت آن را دارد.

روش استفاده از جوش شیرین به جای بکینگ پودر

حالا اگر به بکینگ پودر نیاز داشته باشید اما فقط در خانه جوش شیرین داشته باشید چه اتفاقی می افتد؟ خوشبختانه، این پایان دنیا نیست. اگر دستور پخت نان یا کیکی دارید که به یک قاشق چای‌خوری بکینگ پودر نیاز دارد، می‌توانید به جای آن از ⅓ (یک سوم) قاشق چای‌خوری جوش شیرین و یک قاشق چای‌خوری چیزی اسیدی مانند سرکه یا آب لیمو استفاده کنید. 1 فنجان شکر قهوه ای یا دوغ نیز خوب عمل می کند.

یا اگر در خانه کرم تارتار دارید، می توانید 2 قاشق چایخوری جوش شیرین را با یک قاشق چایخوری کرم تارتار مخلوط کنید تا یک قاشق غذاخوری بیکینگ پودر به دست آید.

4.2/5 - (13 امتیاز)

تبلیغات

منبع
themom100cooksdream

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا