خواص شگفت انگیز مصرف حبوبات برای دیابتی ها

در این مطلب از مجله اینترنتی مثبت 1، به بیان خواص شگفت انگیز مصرف حبوبات برای دیابتی ها میپردازیم. با ما تا انتهای این مطلب همراه باشید.
اثرات مفید حبوبات برای دیابتیها
دیابت بیماری مزمن است که نیاز به مدیریت مداوم سطح قند خون دارد، کنترل سطح قند خون برای افراد دیابتی امری حیاتی و بسیار مهم است. سطح کنترل نشده قند خون خطر ابتلا به مشکلات جدی سلامتی مانند حمله قلبی، سکته مغزی یا نارسایی کلیه را افزایش میدهد. بنابراین افراد دیابتی باید در رژیم غذایی خود بسیار محتاط باشند، رژیم غذایی بیماران دیابتی باید سرشار از مواد مغذی، کم کالری و حبوبات باشد.
رژیم غذایی سالم به مدیریت سطح قند خون سالم کمک میکند. حبوبات یکی از مواد غذایی است که به کنترل سطح قند خون طبیعی کمک میکند. مطالعات متعدد نشان میدهد حبوبات نه تنها به کنترل سطح قند خون کمک میکند بلکه خطر مشکلات قلبی عروقی را نیز کاهش میدهد.
حبوبات دانههایی از خانواده گیاهان غنی از فیبر و ویتامینهای گروه B هستند که معمولاً در سراسر جهان مصرف میشوند. ناگفته نماند حبوبات به عنوان منبع پروتئین گیاهخواری جایگزینی عالی برای گوشت است و با شاخص گلیسمی پایین (GI) به بهبود کنترل قندخون کمک میکند.
اثرات مثبت انواع حبوبات برای دیابتی ها
1. نخود
نخود منبع بسیار خوبی از فیبر غذایی برای بیماران دیابتی است. یک فنجان نخود، 12.5 گرم فیبر دارد و منبع غنی از ویتامینها و مواد معدنی است. شاخص گلیسمی نخود (GI) 28 است.
نخود به ویژه در مقایسه با سایر غذاهای پر کربوهیدرات در کاهش قند خون و بهبود عملکرد روده و کاهش تعداد باکتریهای بد در آن کمک میکند.
2. عدس
عدس یکی از سالمترین حبوبات با شاخص گلیسمی 38 و غنی از پروتئین، منیزیم و فیبر است. آنتی اکسیدان زیاد عدس خطر بیماریهای مزمن را کاهش میدهد و مانند نخود به کاهش قند خون کمک میکند.
مطالعهای که روی بیش از 3000 نفر دیابتی انجام شد نشان داد، کمترین میزان دیابت برای افرادی بود که بیشترین میزان مصرف عدس و سایر حبوبات را داشتند. در حقیقت، عدس با بهبود عملکرد روده به هضم غذا کمک میکند و از افزایش قند خون جلوگیری میکند.
3. لوبیا
افرادی که هر روز یک فنجان لوبیا میخورند قادر به کنترل سطح قند خون خود هستند. یک فنجان لوبیا حاوی 5 گرم فیبر، پروتئین و مواد مغذی با شاخص گلیسمی (GI) نسبتاً پایین است و به کاهش میزان قند خون و دیابت کمک میکند.
4. لپه
لپه مملو از پروتئین و فیبر و دوستدار قلب و دیابت با شاخص گلیسمی 8 است. علاوه بر این لپه حاوی مقدار زیادی پتاسیم و مقدار کمی سدیم است که برای تنظیم فشار خون و تشکیل گلبولهای قرمز خون مفید است.
5. لوبیا چیتی
لوبیا چیتی نیز مانند حبوبات دیگر قند خون را کاهش میدهد، همچنین به کاهش کلسترول خون و حفظ سلامت روده کمک میکند.
6. لوبیا قرمز
لوبیا قرمز با شاخص گلیسمی 19 از حبوبات مورد علاقه افراد مبتلا به دیابت است. لوبیای قرمز به ثبات سطح قند خون، سلامت روده بزرگ و کاهش خطر سرطان روده بزرگ کمک میکند. همچنین منبع بسیار خوبی از ویتامینها و مواد معدنی مانند مولیبدن، فولات، آهن، مس، منگنز و پتاسیم میباشد.
مزیت حبوبات برای دیابتی ها و کنترل سطح قند خون
انواع متنوعی از حبوبات حاوی مواد معدنی و ویتامینهای ضروری هستند. حبوبات سرشار از فیبر میباشند و تأثیر مهمی در مدیریت سطح قند خون دارند. اکثر حبوبات شاخص گلیسمی (شاخص گلیسمی تأثیر غذای مصرفی بر میزان قند خون را تعیین میکند) پایینی دارند. هر چه شاخص گلیسمی پایینتر باشد، برای سطح قند خون بهتر است. انجمن دیابت آمریکا به افراد دیابتی توصیه میکند که لوبیای خشک یا حبوبات را به چندین وعده غذایی در هفته اضافه کنند.
بیماران دیابتی نیز در معرض خطر بیشتری از بیماریهای قلبی هستند که فشار خون بالا نیز وضعیت آنها را بدتر میکند. حبوبات در اینجا نیز خطر ابتلا به بیماری قلبی در بیماران دیابتی را کاهش و به حفظ تعداد فشار خون در آنها کمک میکند.
خلاصه: لوبیا، عدس، نخود و حبوبات دیگر را میتوان به روشهای مختلف به رژیمهای غذایی اضافه کرد. به عنوان نمونه میتوانید سالاد را با حبوبات آب پز به همراه سبزیجات تازه میل کنید.