طرز تهیه حلوای زنجبیلی مجلسی مرحله به مرحله

حلوای زنجبیلی یکی از انواع حلواهای سنتی ایران است. این حلوا در مناطق سردسیری شمالی کشور به ویژه در نواحی آذربایجان درست می شود. در این حلوا برخلاف حلواهای رایج، به جای زعفران، از زنجبیل استفاده میشود. به سبب وجود زنجبیل مقوی بوده و خوردن آن در ماه رمضان مرسوم است. حلوای زنجبیلی سوغات استان گلستان است.
مناسب برای: ۱۰ نفر
مواد لازم حلوای زنجبیلی:
- پودر زنجبیل: ۳ قاشق غذاخوری
- پودر هل سبز: ۱ قاشق غذاخوری
- کره: ۸۰ گرم
- روغن جامد: ۸۰ گرم
- پودر قند نرم و الک شده: ۲۵۰ گرم
- آرد سفید گندم: ۲۵۰ گرم
- گردو آسیاب شده: نصف لیوان
- پودر پسته (برای تزئین) یا پودر نارگیل
- زعفران دم کرده: 2 قاشق غذاخوری
همچنین بخوانید: چگونه زعفران دم کنیم
طرز تهیه حلوای زنجبیلی:
1. آرد را دو بار الک کنید و داخل تابه با حرارت ملایم تفت بدهید، مدام هم بزنید تا نسوزد، وقتی رنگ آرد کمی تغییر پیدا کرد از روی گاز بردارید و کنار بگذارید و کمی که از حرارت افتاد آن را الک کنید. این الک کردنها کیفیت این حلوا و کلاً تمام حلواها رو بالا میبرد. داخل تابه دوباره آرد رو تفت بدهید حدود ۵-۶ دقیقه، بعد کره و روغن را اضافه کنید.
2. بهتر است از ترکیب کره و روغن استفاده کنید. اما میتوانید یکیش رو هم استفاده کنید. میتوانید کره رو آخر کار بهش بزنید تا عطر آن حفظ بشه، البته اگر دوست دارید.
3. حالا از روی حرارت بردارید و کنار بگذارید تا از حرارت بیفتد. این خیلی مهمه اگر داغ داغ پودر قند به حلوا بزنید خراب میشود چون در اثر حرارت آب شده و سفت میشود.
4. پس باید از حرارت بیفتد بعدش میتوانید پودر قند بزنید و نوبت به هل و زنجبیل می رسد. همانطور که گفتم در این مرحله میتوانید با چشیدن مواد میزان شیرینی و میزان هل و زنجبیل را اندازه کنید. پس دقت کنید که همه پودر قند یا هل و زنجبیل رو یکباره اضافه نکنید چون ممکنه میزان کمتر یا بیشتری بخواهید. بعد هم گردو اضافه کنید و باز طعمش را چک کنید.
5. گردو را میتوانید به صورت آسیاب شده و خرد داخل حلوا بریزید. ۲ قاشق غذاخوری زعفران و نصف پیمانه گلاب را اضافه و خوب با دست مخلوط میکنیم در آخر کل مواد را داخل سینی فشرده کرده و با قالب فشاری قالب زده. اما شکل سنتیاش با کفگیر است.
نکته:
آردتان رو الک کنید و بعد اندازهگیری کنید.
پودر قند هم باید الک شده و خیلی نرم باشد.
نوش جان 😉