خاصیت شیر سرد بیشتر است یا گرم

در این مطلب بیان خواهیم نمود که خاصیت شیر سرد بیشتر است یا گرم، با ما همراه باشید…
شیر گرم یا شیر سرد؟
شیر حاوی ویتامینهایی چون امگا 3 و کلسیم استو به عنوان یک نوشیدنی در وعده صبحانه به تقویت حافظه و انرژی بدن کمک شایانی میکند.
افرادی که از مشکلات گوارشی رنج میبرند، بهتر است شیر را ولرم در وعده صبحانه مصرف کنند و از آنجایی که شیر مزاج سردی دارد بهتر است آن را ابتدا گرم و سپس میل کرد. همچنین، برای از بین بردن باکتریهای موجود در شیر (تب مالت) پزشکان توصیه میکنند آن را به مدت 20 دقیقه بجوشانید.
شیر سرد چه برتری به شیر گرم دارد؟
البته شیر سرد فواید بیشتری نسبت به شیر گرم دارد. چون شیر سرد خواص خود را به صورت طبیعی حفظ کرده و کمتر به بافتهای گلو آسیب می زند. از این رو شیر سرد سالم، کامل و خنک کننده است.
شیر را سرد بنوشیم یا گرم
شیر پاستوریزه باید سرد بنوشیم یا گرم؟
کارشناسان تغذیه می گویند شیر پاستوریزه را نباید جوشاند و فقط به صورت ولرم باید آن را مصرف کرد. جوشاندن شیر پاستوریزه شده باعث از بین رفتن کیفیت آن میشود. در پاستوریزه شدن شیر کلیه میکروبهای بیماری زای این ماه از بین میرود، بنابراین نیازی به جوشاندن آن نیست، ضمن آن که جوشاندن مجدد شیر پس از پاستوریزه شدن باعث از بین رفتن برخی ویتامینهای آن میشود. جوشاندن شیر ضمن ایجاد تغییرات عمده در ترکیبات شیر و از بین بردن ویتامینهای حساس به حرارت موجود درآن، باعث کاهش جذب میزان کلسیم محلول در آن میگردد.
طریقه جوشاندن شیر
طریقه جوشاندن شیر به این ترتیب است که بهاندازه یکچهارم شیر، آب به آن اضافه کنید. سپس در حرارت ملایم بجوشانید تا آب اضافه شده، تبخیر شود.
یکی از مهمترین دلایل ابتلا به اسهال درکودکانی که نوشیدنی سرد بویژه شیر میخورند، کاهش انرژی معده و اختلال در عملکرد این عضو است.
وقتی شیر را از یخچال درمیآورید و به کودک میدهید و او بیوقفه مینوشد، حجم زیادی شیر سرد وارد معده میشود و معده پیش از آن که مشغول هضم و جذب شود، بخش زیادی از انرژی را به دلیل سردی شیر از دست میدهد. پس انرژی کمتری برای هضم و جذب آن ذخیره میکند.
شیر دارای سه جزء مائیت (جزء آبی) که دارای طبیعت سرد و تر است، دُهنیت (جزء دَسِم و چرب) که گرم و خشک است و جُبنیت (جزء پنیری) آن که سرد و خشک است. طبیعت شیرهای مختلف بستگی به غلبه هر کدام از این اجزا در شیر دارد و بهتر است شیر گرم میل شود تا موجب سرعت نفوذ آن شده و زودتر از معده عبور کند.
خواص شیر گاو
ــ معتدل در گرمی و سردی و تری، یعنی سه جزء آبی, جزء دَسِم و چربی و جزء پنیری شیر گاو به حد اعتدال و تساوی است.
شیر گاو سریع الهضم است و ارزش غذایی بالایی دارد.
ــ چاق کننده بوده و قوه جنسی را تقویت کرده و باعث ازدیاد منی بهویژه اگر با خرما و گردو مصرف شود.
ــ شیر گاو تقویت کننده مغز بوده و رطوبت آن را زیاد میکند.
ــ برطرف کننده فراموشی، مالیخولیا و وسواس بوده و مقوی قلب است.
ــ شیر گاو برای افراد سوداوی و مزاج خشک مفید بوده و ملین شکم است. مصلح آن در گرممزاجان، شکر و در سردمزاجان، عسل است.
خواص شیر گوسفند
ــ شیر گوسفند چربی و قسمت پنیری آن از شیر گاو بیشتر بوده، همچنین غلیظتر از شیر گاو است.
خواص شیر بز
ــ جزء آبی شیر بز بیشتر است و تقریباً شبیه شیر مادر است.
ــ معتدلترین شیر حیوانات است و لطیفتر از شیر گاو است.
شیر چه خواصی دارد؟
خواص شیر
شیر دشمن دیابت نوع دوم است. محققان به این نتیجه دست یافتهاند که مصرف منظم لبنیات و شیر کم چرب میتواند خطر بروز دیابت نوع دوم را در بزرگسالان پایین آورد.
* با شیر به جنگ سرطان برویم. تحقیقات زیادی وجود دارد که نشان دهنده تأثیر شیر بر پیشگیری از سرطان بودهاند. نقش خوردن شیر در پیشگیری از سرطانهای پستان و روده بزرگ به اثبات رسیده است. طبق تحقیقات دانشمندان سوئدی، مردانی که روزانه 5/1 لیوان شیر میخورند، 35 درصد کمتر احتمال دارد که به سرطان روده بزرگ مبتلا شوند.
* یک رژیم غذایی خوب و سالم نقش مهمی در سلامت سالمندان دارد و حتی به آنها کمک میکند که برای مدت طولانیتری زندگی شاد و فعالی داشته باشند و از شر بسیاری از بیماریها در امان بمانند.
مصرف روزانه شیر در دوران نوجوانی و کودکی پایه گذار استخوانهایی محکم بوده و از عوامل اصلی پیشگیری کننده پوکی استخوان و زندگی سالمندی فعالتر محسوب میشود.
* همان طور که می دانید در دوران بارداری و شیردهی، نیازهای غذایی مادر افزایش پیدا میکند، بنابراین مادران باردار در این دوران مخصوصاً در سه ماهه دوم و سوم باید میزان بیشتری کالری، پروتئین، انواع ویتامین و کلسیم مصرف کنند.
شیر از آن دسته مواد غذایی است که مادران باردار به آن نیاز بیشتری دارند.
دوره دانلودی آموزش مکالمه عربی لهجه اماراتی (خلیجی) برای مهاجرت، مسافرت، مترجمی و آموزش
اطلاعات بیشتر...