چگونه از شر جوش های دوران بلوغ خلاص شویم

آنچه در این مقاله میخوانید
همه ما تجربه جوش های دروان بلوغ و دردسرهای بی پایان آن را داشتهایم. با اینکه ظهور جوش های دوران بلوغ از نظر بسیاری از متخصصان طبیعی و براساس تغییرات هورمونی است اما تقریباً 85 درصد از همه نوجوانان دوست دارند، بدانند چگونه از شر جوش های دوران بلوغ خلاص شویم. جواب این سؤال و دستورالعملهای رهایی از جوش های دوران بلوغ را می توانید در این مقاله بخوانید.
چگونه سر و کله جوش های دوران بلوغ پیدا میشود؟
آکنه معمولاً در سالهای بلوغ یا نوجوانی که بدن هورمونی به نام آندروژن تولید میکند، اتفاق می افتد. آندروژن با تولید یک ماده روغنی به نام سبوم سبب تجمع سلولهای مرده پوست میشود که این باعث التهاب پوست و در نتیجه ظهور جوش های سرسیاه، سرسفید و حتی کیست میشود. در نتیجه میتوان جوش های دوران بلوغ را نوعی بیماری التهابی مزمن پوستی دانست که سالانه 50 میلیون نفر را تحت تأثیر قرار میدهد. دلایل و عواملی که باعث ظهور جوش های دوران بلوغ می شوند:
- استرس، تولید روغن در پوست را افزایش و عامل بروز جوش های دوران بلوغ است.
- ژنتیک
- نوسانات هورمونها
- آب و هوای مرطوب و گرمسیری جوش های دوران بلوغ را بدتر میکند و باید از لوسیون های ضد آفتابهای بدون روغن استفاده کنید.
- رژیمهای غذایی سرشار از قند، غذاهای فرآوری شده، لبنیات و شکلات، دونات، آب نبات، ماکارونی و نان سفید باعث بروز جوش های دوران بلوغ هستند.
چگونه از شر جوش های دوران بلوغ خلاص شویم؟!
1. شستن صورت دو بار در روز
شستن صورت، چربی و روغن اضافی صورت را ازبین میبرد به همین دلیل، بهتر است یک بار صبح و یک بار عصر صورت خود را با آب گرم و پاک کننده مخصوص پوست چرب بشویید. پس از شستن پوست، به آرامی با یک حوله تمیز روی پوست خود ضربه بزنید و از مالیدن حوله خودداری کنید زیرا باعث تحریک پوست و جوش ها میشود.
توجه کنید شستن صورت بیش از دو بار در روز، پوست را خشک و باعث تولید بیش از حد غدد چربی میشود که رشد جوش ها را بدتر میکند.
2. استفاده از بنزوئیل پراکسید و اسید سالیسیلیک
بنزوئیل پراکسید و اسید سالیسیلیک دو ماده رایج در درمانهای جوش های دروان بلوغ است. اسید سالیسیلیک در شویندههای بدن و صورت و مرطوب کنندهها یافت میشود، اسید سالیسیلیک نیز سلولهای مرده پوست که منجر به جوش های غیر التهابی میشود را ازبین میبرد.
در نتیجه یکی از پاسخها به این سؤال که چگونه از شر جوش های دوران بلوغ خلاص شویم، استفاده از شویندههای صورت یا لوسیونهایی با حداکثر 10 درصد بنزوئیل پراکسید است. بنزوئیل پراکسید ممکن است باعث قرمزی پوست شود که در این صورت باید از اعمال آن خودداری کنید.
3. استفاده از محصولات غیر کومدون زا
محصولات صورت غیر کومدون زا برای پوستهای مستعد جوش به ویژه جوش های دوران بلوغ ضروری است، هنگام خرید محصولات شستشوی صورت، مرطوبکنندهها، کرمهای ضد آفتاب و محصولات آرایشی به غیر کومدون زا بودن آنها توجه کنید. اصطلاح “غیر کومدون زا” به این معنی است که منافذ پوست شما مسدود نمیشود.
4. استفاده هفتهای یکبار از لایه بردار
جدای از شستشوهای صبح و شب، لایه برداری هفتگی به باز کردن منافذ پوست و خلاص شدن از شر سلولهای مرده پوست کمک میکند. بهتر است از لایهبردارهای حاوی اسید سالیسیلیک یا آلفا هیدروکسی اسید استفاده کنید.
5. استفاده روزانه از ضد آفتاب
کرم ضد آفتاب به جلوگیری از آکنههایی که گاهی به دلیل آفتاب سوختگی ایجاد میشود، کمک میکند.
6. هرگز با آرایش نخوابید
هر شب آرایشتان را پاک کنید. خوابیدن با آرایش، منافذ پوست را مسدود و جوش ها به ویژه جوش های دوران بلوغ را بدتر میکند.
7. مراجعه به متخصص پوست
با یک متخصص پوست در مورد درمانهای زیر کمک بگیرید:
- درمان با لیزر یا نور، مانند درمان فتودینامیک.
- لایه برداری شیمیایی.
- استخراج جوش های سر سیاه و سرسفید.
- میکرودرم ابریژن