گیاهان دارویی

تمام خواص برگ بو و روغن برگ بو + عوارض جانبی برگ بو

برگ بو یا غار با نام علمی لائوروس نوبیلیس (Laurus nobilis) نام گونه‌ای از سرده برگ بو است. گیاهی خوشبو و همیشه‌سبز است که اصل آن از منطقهٔ مدیترانه است و در تمام مدیترانه به‌عنوان عطر غذا از آن استفاده می‌شود. در متون قدیمی‌تر برای برگ بو نام‌های دیگری نیز استفاده می‌شد که از آن جمله‌اند: غار، حب‌الغار، شجرالغار، دهم، دهم است، رند، عمار، و ذاقی.

تمام خواص برگ بو

1-خواص برگ بو  باعث کاهش اضطراب می‌شود

زمانی که شما برگ لاورل می‌خورید، زمانی که در دهانتان می‌جوید باعث ترشح موادی در دهان می‌شوند که می‌توانند همانند یک مسکن بی‌ضرر در بدن مؤثر باشند و استرس را به‌طور چشمگیری کاهش دهند. بااین‌حال مراقب باشید که تا مقدار معینی از این گیاه بخورید، زیرا زمانی که بیشتر از حد معین بخورید ممکن است برای شما منجر به ایجاد برخی مسائل فیزیکی شود.

2- خواص برگ بو التهاب را کاهش می‌دهد

برگ لاورل شامل مقداری اژنول می‌باشد که از این ترکیب به‌عنوان یک ضدالتهاب قوی یاد می‌شود. بنابراین با استفاده از برگ بو می‌توانید التهاب را ازجمله در مفاصل بدن کاهش دهید.

برگ بوخواص و فواید برگ بو

3- خواص برگ بو سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کند

برگ لاورل همچنین می‌تواند سیستم ایمنی بدن را تقویت کند. این نیز به دلیل وجود اژنول در برگ بو است که به‌عنوان آنتی‌اکسیدان نیز کاربرد دارد. بنابراین می‌توانید برگ لاورل را نیز به این دلیل استفاده کنید.

4-خواص برگ بو مناسب برای درمان دیابت

بر اساس نتایج تحقیقات انجام‌شده در ایالات‌متحده، مصرف 1 تا 3 گرم برگ بو در هرروز ممکن است در افراد مبتلابه دیابت نوع 2 مفید باشد.

5- خواص برگ بو برای تقویت سیستم تنفسی

برگ بو قادر به باز کردن راه‌های تنفسی در بدن می‌باشند. در ادامه این مقاله ما به شما دستورالعملی را آموزش خواهیم داد که به کمک آن می‌توانید با برگ بو به سیستم تنفسی خود کمک نمایید و مشکلات تنفسی خود را رفع کنید.

مواد لازم:

  • 1 قاشق چای‌خوری برگ لاورل خشک (5 گرم)
  • 1 فنجان روغن بادام (200 گرم)
  • 1 شیشه که گنجایش 200 میلی‌لیتر دارد

طرز تهیه:

  1. ابتدا شیشه را کاملاً بشویید، سپس برگ‌های لاورل را اضافه کنید و قبل از اضافه کردند مطمئن شوید که آن‌ها را شسته‌اید.
  2. سپس روغن بادام را اضافه کنید.
  3. درب بطری شیشه‌ای را ببندید و اجازه دهید تا 40 روز استراحت کند و بعدازاین مدت باید استفاده کنید.

6. برگ بو؛ ادویه‌ای سرشار از ویتامین و املاح

برگ سبز این گیاه بسیار خوشبو است و در زمانی هم که خشک می‌شود با رایحه‌ای دل‌پذیر همراه است. این گیاه ادویه‌ای حاوی مقادیر قابل‌توجهی از مواد معدنی و ویتامین‌هاست که در سلامت انسان نقش مهمی را بر عهده‌دارند.

ویتامین C که در دفع رادیکال‌های آزاد و تقویت سیستم ایمنی بدن نقش مهمی دارد از مهم‌ترین ترکیب‌های موجود در این ادویه است.

باید توجه داشت که برگ‌های خشکانده این درخت در آشپزی استفاده می‌شود و نه برگ‌های سبز آن، زیرا برگ‌های سبز ممکن است خواص منفی داشته باشند.

همچنین ویتامین A موجود در این ادویه به قدرت بینایی فرد کمک می‌کند و در پیشگیری از ابتلا به سرطان ریه و دهان نقش دارد.

وجود تعدادی از ویتامین‌های ب کمپلکس نظیر نیاسین، پیریدوکسین، پنتوتنیک و ریبوفلاوین در این ادویه در سنتز آنزیمی و عملکرد سیستم عصبی و تنظیم متابولیسم بدن نقش دارد.

از سوی دیگر این ادویه منحصربه‌فرد حاوی مقادیر قابل‌توجهی از مواد معدنی نظیر مس، پتاسیم، کلسیم، منگنز، آهن، سلنیوم، روی و منیزیم است که در سلامت فرد نقش حیاتی بر عهده‌دارند.

7. برگ بو دشمن سرطان

منبع غنی ویتامین C، A، آهن، منگنز، کلسیم، پتاسیم و منیزیم است. مصرف منظم آن در غذاها به سلامت جسم کمک می‌کند.

دارای خاصیت ضدالتهابی، آنتی‌اکسیدانی، ضد باکتریایی و ضد قارچی است. خاصیت ضد آنتی‌اکسیدان آن با کمک کردن به بدن در تولید انسولین کافی، می‌تواند در درمان بیماری‌هایی مانند دیابت نیز مؤثر باشد.

آنزیم‌های موجود در آن با شکستن پروتئین‌ها و کمک به هضم غذا، علائم اختلالات گوارشی را کاهش می‌دهد و ناراحتی معده را درمان می‌کند.

ترکیبات موجود در آن، سردرد و حتی میگرن را درمان می‌کند.

اسیدفولیک موجود در آن مانع نقص جنین می‌شود.

آهن موجود در آن برای تولید گلبول‌های قرمز لازم است.

خواص و مزایای روغن برگ بو:

روغن برگ بو برای پوست بسیار مناسب است. روغن لاورل به دلیل غنی بودن از ویتامین‌ها، مواد معدنی، آنتی‌اکسیدان‌ها و اژنول برای پوست بسیار مناسب هستند.

علاوه بر این روغن لاورل دارای خواص ضدالتهابی و ضد میکروبی نیز می‌باشد. بنابراین اگر می‌خواهید پوست خود را کاملاً پاک‌کنید و از پیری و چروک نجات دهید می‌توانید از این روغن به‌خصوص استفاده نمایید.

8- خواص روغن گیاه برگ بو می‌تواند تب را کاهش دهد

اگر سرماخورده‌اید یا دچار آنفولانزا شده‌اید می‌توانید از روغن لاورل استفاده کنید و می‌تواند در این امر برای شما بسیار مؤثر باشد.

9- خواص روغن برگ بو برای تنظیم دمای بدن

همچنین با استفاده از روغن لاورل می‌توانید به تنظیم دمای بدنتان کمک کنید و همچنین با استفاده از این روغن پرفایده می‌توانید گردش خون بدن را نیز تنظیم کنید و برای بدن بسیار مناسب و عالی می‌باشد.

همچنین اگر اعضای بدن شما دچار گرفتگی شده باشد می‌توانید با استفاده از روغن لاورل، قسمت مربوطه را ماساژ دهید و آن‌ها را رفع نمایید.

برگ بوبرگ بو چه خواصی دارد؟

دیگر خواص دارویی برگ بو

  1. این گیاه استفاده‌ی گیاهی و دارویی زیادی دارد. در پزشکی برای تقویت معده و به‌عنوان اشتهاآور و نیز برای هضم غذا و به‌عنوان ادرارآور استفاده می‌شود.
  2. از جوشانده و روغنی که از آن تهیه می‌شود در تورم‌های موضعی استفاده می‌کنند.
  3. برگ بو در مورد گریپ و یا عفونت روده‌ای ضدعفونی‌کننده خوبی است.
  4. برای درمان برونشیت مزمن مورداستفاده قرار می‌گیرد.
  5. دم‌کرده آن که با جوشاندن ۳ برگ در یک لیوان تهیه می‌شود، تعریق ایجاد می‌کند و تب را کاهش می‌دهد.
  6. دستمال خیس شده در دم‌کرده آن را روی قفسه سینه قرار دهید تا از عفونت‌های تنفسی، سرفه، سرماخوردگی و آنفلوانزا رهایی پیدا کنید.
  7. برای جلوگیری از تخمیر غذا در معده مفید است؛ دم‌کرده آن هضم غذا را آسان می‌سازد و گاز و نفخ معده را خارج می‌کند.
  8. نوشیدن دو تا سه فنجان از شربت برگ بو قبل از غذا برای درمان بی‌اشتهایی مفید است. این گیاه را به غذاهای سنگین اضافه کنید یا دم‌کرده آن را بنوشید تا به هضم غذا کمک کند.
  9. ماساژ دادن روغن طبیعی آن ورم و درد ایجادشده از پیچ‌خوردگی، آرتروز، دردهای عمومی، سردرد و میگرن را تسکین می‌دهد.
  10. چند قطره روغن آن را به شامپو بیفزایید تا از شوره سر رهایی پیدا کنید.
  11. آنزیم‌های موجود در آن با شکستن پروتئین‌ها و کمک به هضم غذا، علائم اختلالات گوارشی را کاهش می‌دهد و ناراحتی معده را درمان می‌کند

استفاده از برگ بو در آشپزی

باید توجه داشت که برگ‌های خشکانده این درخت در آشپزی استفاده می‌شود و نه برگ‌های سبز آن، زیرا برگ‌های سبز ممکن است خواص منفی داشته باشند.

چنانچه برای طعم و عطر بخشیدن به غذا به‌ویژه غذاهای گوشتی و ماهی از این گیاه استفاده می‌کنید، لازم است برگ خشکیده آن را به‌صورت درسته و کامل در غذا بیندازید و پیش از سرو غذا آن را از ظرف خارج کنید؛ زیرا خوردن این برگ معمول نیست و دارای طعمی قوی است.

عوارض جانبی و احتیاط ها

  • استفاده‌ی زیاد از این گیاه (بیش از چند برگ در غذا) ایجاد مسمومیت می‌کند.
  • از سوی دیگر خطر سقط‌جنین ناشی از مصرف این ادویه باعث شده تا زنان باردار از خوردن آن بر حذر شوند.
به این مطلب امتیاز دهید

کتاب الکترونیکی (182 صفحه)

فایل صوتی کتاب (132 دقیقه)

کتاب الکترونیکی 14 تمرین مکمل

برنامه تمرینی 4 هفته ای

موسیقی درمانی سابلیمینال

اطلاعات بیشتر
منبع
wikipedianamnakyjcگردآوری، ویرایش و بازنگری، تحریریه مثبت 1

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا