آشنایی با خردل و خواص و فواید فوق العاده آن + ارزش غذایی

آنچه در این مقاله میخوانید
در این مطلب از مجله اینترنتی مثبت 1، شما را با خواص و ارزش غذایی فوق العاده خردل آشنا میکنیم. با ما تا انتهای این مطلب همراه باشید.
معمولاً همه ما از خردل به دلیل طعم بی نظیر، قوی و تندش به عنوان چاشنی در هات داگ، سالاد، ساندویچ و برگر استفاده میکنیم اما از مزایای سلامتی آن بی خبریم. همین ابتدای کار باید بگویم خردل علاوه بر سرشار بودن از پروتئین، فیبر، ویتامین C و ویتامین B کمپلکس، فواید بهداشتی مانند تسکین دردهای عضلانی، اختلالات تنفسی و درمان سرطان و دیابت دارد.
قسمتهای مختلف گیاه خردل در انواع موضوعات مربوط به سلامتی مفید است. این شامل تسکین دردهای عضلانی تا درماتیت است. همچنین مشخص شده است که دانه و برگ خردل، جدا از بهبود سلامت قلب، دارای خاصیت ضد دیابت است. در طب عامیانه، دانهها برای مخلوط شدن با ماده خنک کننده برای پوست و مو مفید تلقی میشوند. بگذارید این مزایا را با جزئیات بررسی کنیم.
آشنایی بیشتر با خردل و انواع آن
گیاه خردل شبیه کلم بروکلی و کلم است و بومی مناطق معتدل اروپا، میباشد. هزاران سال گیاه خردل در آفریقای شمالی، آسیا و اروپا حتی در بین یونانیان باستان و رومیان محبوب بوده است. در حال حاضر، خردل در بیش از 21 کشور با تولید عمده در اروپا، نپال، کانادا، اوکراین و هند کشت میشود. خردل با توجه به عطر و طعم و طبیعت درمانیاش در سراسر جهان مصرف عمدهای دارد.
تصویر گیاه خردل
خردل یک گیاه چند وجهی است که دارای چندین نوع مختلف است. سه نوع خردل سفید (Brassica alba)، خردل سیاه (Brassica nigra) و خردل قهوهای (Brassica juncea) محبوبیت بیشتری نسبت به سایرین پیدا کردهاند و به صورت تجاری کاشته میشوند. خردل سفید (گاهی اوقات خردل زرد نیز نامیده میشود) طعم مطبوعتری دارد و به طور معمول در تهیه چاشنی سس استفاده میشود. خردل سیاه رایحه و عطر و طعم قوی دارد و همین باعث محبوبیت زیاد آن شده است. خردل قهوهای، که برای تهیه خردل دیژون نیز استفاده میشود، طعم تندی دارد.
ارزش غذایی خردل
دانه خردل منبع غنی از مواد معدنی مانند کلسیم، منیزیم، فسفر، پتاسیم، فولات و ویتامین A است. برگ گیاهان خردل، منبع عالی مواد معدنی از جمله پتاسیم، کلسیم، منیزیم و فسفر هستند. این ویتامین علاوه بر دوز سالم فیبر غذایی، حاوی ویتامینهای A، K و C نیز میباشد. روغن خردل از دانه خردل درست میشود. یک قاشق غذاخوری روغن خردل معمولاً حاوی 124 کالری است که اگرچه کالری زیادی دارد اما به دلیل وجود اسیدهای چرب امگا 3 برای قلب مفید است.
خواص خردل برای سلامتی
1. خاصیت خردل برای اسپاسم عضلات
خردل به دلیل سرشار بودن از پتاسیم و کلسیم به تسکین هر نوع اسپاسم عضلانی کمک میکند. مصرف یک قاشق چایخوری پودر خردل زرد به تقویت استخوانها، مفاصل و عضلات کمک میکند.
2. بهبود اختلالات تنفسی از خواص خردل
خردل یک ضد احتقان شگفت انگیز است که به پاکسازی مخاط موجود در مجرای ریهها کمک میکند. استنشاق بخار دانه خردل یا غرغره کردن آن به بیرون راندن مخاط از گلو و ریهها کمک میکند.
3. رفع بوی بد دهان از خواص خردل
خردل زرد یک درمان خانگی مؤثر برای از بین بردن بوی بد دهان است. یک قاشق چایخوری روغن خردل را در دهان خود حدود یک دقیقه بچرخانید سپس دهان خود را کاملاً با آب بشویید.
4. جلوگیری از سرطان از خواص خردل
خردل حاوی مواد شیمیایی گیاهی فراوانی به نام گلوکوزینولات است که از نظر علمی ثابت شده با انواع مختلف سرطان مانند سرطان مثانه، دهانه رحم و روده بزرگ مبارزه میکند.
تمام خواص خردل
5. خردل، تقویت کننده مو
خردل زرد مملو از بتاکاروتن، پروتئین، آهن و کلسیم است که به رشد مو کمک کرده و آنها را سالم نگه میدارد. ماساژ منظم پوست سر با روغن خردل، با افزایش گردش خون در پوست سر باعث تقویت و رشد سریعتر مو میشود.
6. تقویت استخوانها و دندانها با خردل
کلسیم، فسفر، منگنز و منیزیم موجود در خردل برای رشد و نمو استخوانها و دندانها حیاتی است.
7. خردل، تسکین دهنده سرماخوردگی و سرفه
دانه خردل یک ضد احتقان و خلط آور فوق العاده محسوب میشود. در طی حمله آسم، ماساژ دادن ترکیبی از روغن خردل و مقداری کافور باعث راحتی تنفس میشود. از زمانهای بسیار قدیم از دانههای خردل برای تسکین برونشیت و تحریک گردش خون سالم در بدن استفاده میشده است.
روغن خردل به لطف خاصیت تندی که دارد، با پاکسازی بینی و قفسه سینه درمان موثری برای سرماخوردگی و سرفه است. علاوه بر این مالیدن خردل یا روغن آن روی سینه و پوشاندن آن با پارچه گرم به تسکین سرماخوردگی کمک میکند.
8. برطرف کردن علائم پسوریازیس از خواص خردل
دانههای خردل ریز در برابر پسوریازیس (یک اختلال التهابی مزمن خودایمنی)، مؤثر است. دانه خردل به عنوان یک ماده ضد التهاب و به عنوان بخشی از درمانهای پسوریازیس به کار میرود.
9. تسکین درماتیت تماسی
دانه خردل تسکین دهنده درمانی درماتیت تماسی (شرایطی که هنگام تماس پوست با ماده حساسیت زا، دچار خارش و قرمزی میشود) است. مصرف دانه خردل به بهبود علائم مرتبط با درماتیت تماسی از جمله ترمیم بافت ها و کاهش تورم کمک میکند.
آشپزی و سایر موارد مصرف خردل
- خردل جایگزینی کم کالری برای چاشنی چربی مانند سس مایونز است. دانههای خردل از چند طریق میتواند به رژیم غذایی روزانه شما اضافه شود. میتوانید آنها را در شیر خیس کنید، آنها را به صورت خمیر درآورده و از آن برای تهیه ادویه استفاده کنید.
- یک افزودنی سالم به سالادها: برگ خردل را میتوان به صورت خام یا پخته مصرف کرد و به صورت سوپ، سالاد و خورشت به رژیم غذایی اضافه کرد.
- روغن خردل به عنوان روغن پخت و پز برای سرخ کردن عمل میکند. البته به نوع روش استخراج روغن بستگی دارد.
- آرد خردل زرد دارای خصوصیات عالی امولسیون کننده و تثبیت کننده است که برای تهیه سوسیس و کالباس بسیار مناسب است.
- خردل از فساد محصولات گوشتی از زمانهای بسیار قدیم جلوگیری میکرده است.