خواص دمنوش و چای ریحان + طرز تهیه دمنوش
خوردن سبزیجات تازه در کنار برخی غذاها لذت فراوانی دارد. یکی از محبوبترین سبزیجات در میان سبزیجات تازه ریحان است. این سبزی خوشمزه و بسیار ظریف را میتوان به اشکال دیگر نیز استفاده کرد. دمنوشهای گیاهی فراوانی را شاید تاکنون امتحان کرده باشید و از خوردن آنها لذت بردهاید؛ اما این بار دمنوشی متفاوت از یک سبزی خوشطعم و محبوب را به شما معرفی میکنیم. با خواص دمنوش ریحان آشنا شوید.
آشنایی با خواص دمنوش ریحان
این بار میخواهیم یک دمنوش گیاهی دیگر را معرفی کنیم، دمنوش گیاه ریحان دارای خواص بسیار زیادی است، پیشنهاد میکنیم گاهی این دمنوش را جایگزین چای سیاه کنید.
خواص درمانی دمنوش ریحان
این بار میخواهیم یک دمنوش گیاهی دیگر را معرفی کنیم، دمنوش گیاه ریحان دارای خواص بسیار زیادی است، ازجمله: آرامبخش و نشاطآور، برطرفکننده گلودرد، ضد دلپیچه و تهوع و مناسب برای دستگاه گوارش. پیشنهاد میکنیم گاهی این دمنوش را جایگزین چای سیاه کنید.
طرز تهیه دمنوش ریحان
برای تهیه این دمنوش چند برگ ریحان را در یک قوری آب با ۸۰ درجه بریزید تا به مدت ۴ الی ۵ دقیقه دم بکشد، حالا دمنوش ریحان آماده است. در صورت تمایل به شیرین کردن میتوانید از مقداری عسل استفاده کنید.
خواص دمنوش و چای ریحان
مشخصات دمنوش ریحان
دمنوش ریحان بارنگی شبیه به دمنوش رز ماری و عطری فوقالعاده دلنشین میتواند یه پیشنهاد خوب برای یک روز شلوغ و پراسترس باشد. طعم این دمنوش اغلب سلیقهها را راضی نگه میدارد. دقت داشته باشید که میزان برگ ریحانی که برای تهیه دمنوش از آن استفاده میکنید بر روی میزان تندی آن تأثیر مستقیم دارد. پیشنهاد میکنیم در صورت تمایل برای شیرین کردن آن از عسل کمی استفاده کنید تا از طعم اصلی آن بیشتر لذت ببرید.
فواید و خواص درمانی ریحان را بشناسید
ریحان گیاهی معطر و بادشکن است. اگرچه بیشتر بهعنوان سبزیخوردن یا طعمدهنده به غذا، مورداستفاده قرار میگیرد ولی خواص درمانی خاصی هم دارد که از آن جمله:
1) ریحان آرامشدهندهٔ اعصاب است و برای درمان سردردهای عصبی بسیار مؤثر است. اگر ۲۰ تا ۵۰ گرم ساقهٔ ریحان که دارای برگ و گل است را در یک لیتر آب جوش بریزید و ۱۲ دقیقه دمکنید. سپس آن را صاف و شیرین نمایید و پس از هر غذا ۱ فنجان بنوشید که غم و اندوه و افسردگی را برطرف میکند.
2) ریحان گیاهی نشاطآور است. دمکردهٔ ۵۰ گرم ریحان که شیرین شده باشد پس از هر غذا برای معالجهٔ سردردهای یکطرفه (میگرن) و سردردهای عصبی مفید است. حتی استنشاق بوی ریحان له کرده سردردهای ناشی از سفر را برطرف میکند.
3) دمکردهٔ ۵۰ گرم ریحان که با عسل شیرین شده باشد برای برطرف کردن گلودرد و آنژین مؤثر است. برای درمان آسم نیز میتوان جوشاندهٔ غلیظی از ریحان تهیه کرد و روزی چند مرتبه دهان را با آن شستشو داد. جوشاندهٔ سرد آن نیز تب بر است. پس در بیماریهای تورمی گلو و سرماخوردگی حتماً از ریحان استفاده کنید.
4) دانهٔ ریحان نیز به علت داشتن لعاب فراوان نرمکننده است و در رفع ورم کلیه و ترشحات زنانگی مفید است.
5) ریحان ضد دلپیچه است، پس چه خوب است افرادی که دستگاه گوارش حساس دارند و سریع نفخ میکنند با غذا ریحان مصرف کنند.