گیاهان دارویی

خواص روغن آووکادو؛ طریقه مصرف روغن آووکادو

روغن آووکادوی بکر دارای مزایای زیادی است. اسید اولئیک آن پوست را مرطوب می‌کند، علائم پیری را کاهش می‌دهد، شوره سر، آکنه و پسوریازیس را درمان می‌کند. ویتامین E روغن آووکادو آسیب اشعه UV خورشید را کاهش می‌دهد. کاروتنوئیدهای آن به کاهش درد و التهاب، بهبود سلامت چشم و پیشگیری و درمان سرطان کمک می‌کند. روغن آووکادو انتخابی خوب برای افرادی که می‌خواهند وزن کم کنند و یا کلسترول بالایی دارند محسوب می‌شود.

روغن آووکادو یک پدیده تازه شناخته‌شده نیست. برنابه کوبو مورخ قرن شانزدهم اسپانیا که از سال 1596 میلادی به آمریکا سفرکرده بود، طبق شواهد از روغن آووکادو برای پخت‌وپز استفاده می‌کرد. مزایای روغن آووکادو برای پوست و مو و سلامتی به‌قدری زیاد است که پیشنهاد می‌کنیم از آن حتماً استفاده کنید. پس در ادامه با ما باشید تا با این مزایای شگفت‌انگیز آشنا شوید.

روغن آووکادو از خود گوشت میوه و نه از هسته آن گرفته می‌شود. برای استخراج روغن بهتر است آر روش‌های سرد استفاده شود زیرا گرما ممکن است برخی از مواد مغذی آن را از بین ببرد. پخت‌وپز با روغن آووکادو شاید این روزها چندان مرسوم نباشد اما این روغن در صنعت لوازم‌آرایشی و بهداشتی پرکاربرد است. به دلیل مزایای فراوانش بسیاری از کرم‌ها، پاک‌کننده‌ها، مرطوب کننده‌ها و کرم‌های ضد آفتاب حاوی این روغن هستند.

خواص روغن آووکادو

1. مرطوب‌کننده عمیق

زیباییروغن آووکادو دارای خواص مرطوب کنندگی

روغن آووکادو می‌تواند به لایه دوم پوست هم نفوذ کند و با اسید اولئیک و فیتوسترول ها آن را مرطوب نگه دارد. افرادی که دارای پوست خشک و حساس هستند معمولاً به آنان توصیه می‌شود که از روغن‌های غنی از اسید اولئیک استفاده کنند. لسیتین روغن آووکادو باعث تقویت کلاژن می‌شود و ترکیبات آنتی‌اکسیدانی قوی و طبیعی بسیاری دارد. خصوصیات آن باعث می‌شود روغن آووکادو یک کرم شب ایده آل باشد زیرا به روند بازسازی پوست کمک می‌کند. برخلاف بسیاری از کرم‌های شب، حاوی ویتامین E است که برای خنثی کردن اثرات نامطلوب نور خورشید در طول روز ضروری است. اثرات مخرب نور خورشید می‌تواند پس‌ازآنکه شما در معرض آن قرار گرفتید هم ادامه یابد.

پس از پاک کردن صورت خود، روغن آووکادو بکر را روی صورت ماساژ دهید و صبح آن را بشویید تا منافذ پوستتان مسدود نشود.

2. جلوگیری از آسیب‌های پوستی

برای اکثر مردم، قرار گرفتن در معرض نور مضر خورشید، غیرقابل‌اجتناب است. درنتیجه دچار پیری زودرس و دیگر آسیب‌های پوستی خواهید شد. اشعه خورشید می‌تواند به DNA پوست آسیب‌زده و موجب سرطان پوست می‌شود. لامپ‌های خورشیدی هم به همین اندازه مضر هستند. مطالعات نشان داده‌اند که می‌توانید به کمک آووکادو و روغن آووکادو آسیب‌های پوستی را درمان کنید. می‌توانید به کمک آن سلول‌های پوستی را بازسازی کنید و آسیب‌های پوستی را خنثی نمایید.

جایگزین کردن روغن آووکادو به‌جای کرم ضد آفتاب اصلاً کار عاقلانه‌ای نیست. در عوض پس از بازگشت به خانه، صورتتان را بشویید و روغن آووکادو یا پوره آووکادو را به پوست بزنید.

3. مبارزه با علائم پیری

روغن آووکادو فقط برای مبارزه با آسیب‌های خورشیدی نیست بلکه می‌توانید از آن برای مبارزه با علائم پیری پوست مانند چروک، خشکی و خستگی هم استفاده کنید. ویتامین E و لسیتین آووکادو موجب استحکام پوست می‌شوند. ویتامین E و کاروتنوئیدها همچنین از التهاب جلوگیری می‌کنند و چین‌وچروک را از پوست می‌زدایند. اسیدهای چرب روغن آووکادو به لایه دوم پوست نفوذ می‌کنند، آن را مرطوب کرده و از خشکی چروک جلوگیری می‌کنند.

روغن آووکادو سرد را روی پوست بمالید و صبح آن را بشویید. خواهید دید که پوستتان نرم و آب‌رسانی می‌شود.

4. جلوگیری و درمان جوش

آکنهخواص روغن آووکادو | رفع کننده آکنه و جوش

با استفاده از روغن آووکادو می‌توانید از بروز جوش و آکنه جلوگیری کرده و حتی آن را درمان کنید. این روغن، پوست را آب‌رسانی می‌کند بدون آنکه بیش‌ازحد چربش کند و بدین ترتیب خطر بروز جوش را کاهش می‌دهد. همچنین می‌تواند با محتوای اسید لینولئیکش در کاهش سلول‌های تولیدکننده سبوم پوست که منجر به پیدایش جوش می‌شوند، کمک کند.

5. مبارزه با اگزما و پسوریازیس

مخلوط روغن آووکادو با ویتامین B12 برای از بین بردن علائم پسوریازیس بسیار مفید است. پسوریازیس یک بیماری است که در آن سلول‌های پوستی تخریب‌شده و منجر به خشکی، پوسته‌پوسته شدن و خارش پوست می‌شود. ویتامین B12 موجود در روغن آووکادو حتی از کرم‌های ویتامین E هم بیشتر است.

6. بهبود سریع زخم

آزمایش به روی حیوانات در این مورد بسیار اثربخش بوده و شواهد نشان می‌دهند که روغن آووکادو از ژل پترولیوم هم برای بهبود زخم مؤثرتر عمل کرده است. این روغن باعث کاهش التهاب پوست شده و موجب تقویت چگالی و استحکام کششی پوست می‌شود.

7. کاهش سیاهی پوست

این‌که بتوانید یک کرم مناسب و مؤثر برای سیاهی و چروک‌های زیر چشم پیدا کنید بسیار دشوار است. روغن آووکادو می‌تواند به لایه دوم پوست نفوذ کند و برای پوست ظریف زیر چشم بسیار مفید است. همچنین ازآنجاکه دارای ویتامین A، E، C و K است می‌تواند با سیاهی دور چشم مبارزه کرده و چروک‌ها را نیز کاهش دهد.

8. کمک به رشد مو

رشد سریع موخواص روغن آووکادو | افزایش دهنده رشد مو

جدا از چربی‌های غیراشباع مانند اسید اولئیک که پوست سر را مرطوب می‌کند، روغن آووکادو حاوی ویتامین D است که برای تولید فولیکول‌های مو ضروری می‌باشد. برخی از محققین ویتامین D را برای افرادی که از ریزش مو رنج می‌برند، ضروری می‌دانند.

روغن آووکادو را به‌خوبی روی پوست سر ماساژ دهید.

9. مبارزه با شوره سر

شوره سر نتیجه خشکی پوست است. روغن آووکادو، با چربی‌های غیراشباع می‌تواند از ایجاد شوره سر با رهایی از خشکی پوست سر جلوگیری کند. همچنین غیر از پیشگیری، می‌تواند شوره سر را درمان کند. فقط به یاد داشته باشید اگر شوره سرتان ناشی آر درماتیت سبورئیک است از این روغن استفاده نکنید.

10. بهبود سلامت ناخن

اگر ناخن‌هایی خشک، خشن و شکننده دارید، روغن آووکادو ممکن است برایتان مفید باشد زیرا می‌تواند به لایه‌های داخلی کوتیکول ناخن نفوذ کند و باعث تغذیه مناسب ناخن شود. روغن آووکادو بکر را روی ناخن‌ها بمالید.

11. کاهش خطر بیماری قلبی

نارسایی قلبیخواص روغن آووکادو | افزایش سلامت قلب

اگر شما به آووکادوی تازه دسترسی ندارید و یا طعم میوه‌اش را نمی‌پسندید، غذاهای خود را با روغن آووکادوی بکر تهیه نمایید. درحالی‌که فرایند استخراج روغن ممکن است ویتامین‌های محلول در آب و فیبر را حذف کند اما روغن همچنان حاوی مقدار زیادی چربی‌های غیراشباع مفید است. تنها یک قاشق غذاخوری از این روغن دارای 14 گرم چربی است. از این روغن برای پخت‌وپز کوتاه و سالاد استفاده کنید. البته نقطه دود آن بسیار بالاتر از روغن‌زیتون است و می‌توانید برای سرخ کردن هم از آن بهره ببرید.

اسیدهای چرب و استرول‌های گیاهی در روغن آووکادو برای افرادی که دارای کلسترول بالا هستند، بسیار مفید است به‌طوری‌که کلسترول خوب را افزایش می‌دهد و باعث کاهش تری گلیسیرید می‌شود. برای افرادی که سطح کلسترول مناسب دارند هم می‌تواند بین HDL و LDL تعادل ایجاد کند. روغن آووکادو همچنین با التهاب بدن مبارزه می‌کند و درنتیجه خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی را کاهش می‌دهد.

12. مبارزه با التهاب

همان‌طور که قبلاً ذکر شد اکثر چربی موجود در روغن آووکادو، اسید اولئیک است که باعث کاهش التهاب بدن می‌شود. اثر ضدالتهابی این روغن خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی را کاهش می‌دهد و درد ناشی از آرتروز را بهبود می‌بخشد.

13. بهبود علائم آرتروز

حتی خوردن میوه آووکادو به‌طور منظم به دلیل ترکیبات مفیدش می‌تواند علائم آرتروز را کاهش دهد. آرتروز یک بیماری دردناک است که باعث التهاب مفاصل می‌شود. در مطالعه‌ای اثبات شد که مخلوط روغن آووکادو و روغن دانه سویا می‌تواند به جلوگیری از التهاب، کاهش التهاب سلول‌های مفصل و حتی بازسازی طبیعی بافت همبند کمک کند. این ترکیب می‌تواند بیماری آرتروز را درمان کند.

14. افزایش جذب برخی از مواد مغذی

این در صورتی جواب می‌دهد که روغن آووکادو را با چیزی مفید ترکیب کنید به‌طور مثال آن را روی سالاد میوه بزنید یا هویج را در روغن بزنید و بخورید. آنتی‌اکسیدان کاروتنوئید در مواد غذایی نیاز به یک پایه روغنی دارد تا جذب بدن شود. روغن آووکادو می‌تواند در این امر مفید باشد. مطالعات نشان می‌دهد که افزودن روغن آووکادو به سالاد می‌تواند جذب آلفا کاروتن، بتا کاروتن و لوتئین را به‌طور قابل‌توجهی افزایش می‌دهد.

15. بهبود سلامت چشم

چشمخواص روغن آووکادو | افزایش سلامت چشم

لوتئین و گزانتین برای بینایی مفید هستند. درواقع کمبود لوتئین در رژیم غذایی ممکن است باعث اختلال چشم شود اما رژیم‌های غذایی حاوی اسیدهای چرب غیراشباع دارای اثر محافظتی در برابر این اختلال هستند زیرا به جذب کاروتنوئید کمک می‌کنند.

16. کمک به کاهش وزن

هنگامی‌که رژیم هستید و می‌خواهید وزن کمک کنید بهترین انتخاب این است که پخت‌وپز خود را با یک روغن مناسب انجام دهید. اکثر مواد مغذی به‌غیراز فیبر باعث کاهش وزن می‌شوند. روغن آووکادو، مقدار زیادی اسید اولئیک دارد که می‌تواند متابولیسم شمارا افزایش دهد. همچنین با افزایش حساسیت به انسولین در بدن و بهبود متابولیسم گلوکز، به توزیع چربی در سراسر بدن و نه‌فقط در شکم کمک می‌کند.

17. کمک به پیشگیری و درمان سرطان

اسید اولئیک در روغن آووکادو و همچنین کاروتنوئیدها و ویتامین E می‌تواند رشد سلول‌های پیش سرطانی و سرطانی را بررسی و حتی باعث مرگ سلول‌های غیرطبیعی شود. کاروتنوئیدها، عوارض جانبی شیمی‌درمانی را نیز کاهش می‌دهند.

به یاد داشته باشید حتماً روغن آووکادوی بکر بخرید. از آن در پخت‌وپز استفاده کنید و یا آن را به مو و پوست خود بزنید.

طریقه مصرف روغن آووکادو

باوجوداین همه خواص شما می‌توانید از روغن آووکادو برای مراقبت از پوست، به روش‌های مختلفی استفاده کنید. شما می‌توانید این روغن را روی پوست خود ماساژ دهید، با دیگر مواد ترکیب کرده و به‌عنوان ماسک استفاده کنید و یا آن را به لوسیون خود اضافه کنید. شما می‌توانید هر روز یا چند بار در ماه، بدون هیچ‌گونه عوارض جانبی از این روغن به روش‌های زیر استفاده کنید.

به‌عنوان لوسیون برای چرب کردن پوست:

ماساژ مقداری روغن آووکادو روی پوست پس از حمام کردن می‌تواند پوست را چرب و مرطوب کند. شما می‌توانید از روغن آووکادو به‌تنهایی استفاده کنید یا چند قطره از آن را به لوسیون بدنی که روزانه مصرف می‌کنید، اضافه کنید.

به‌عنوان کرم مرطوب‌کننده:

2/3 از یک بطری 1 اونسی را با روغن آووکادو پرکنید. مقداری از یکی از روغن‌های تغذیه‌کننده مانند تامانو یا روغن شترمرغ را به آن اضافه کنید. سه تا چهار قطره اسانس اسطوخودوس یا گل رز داخل بطری بریزید. سپس مواد را با تکان دادن بطری مخلوط‌کنید. کمی از این ترکیب روغنی را روی کف دست ریخته و با انگشتان دست آن را روی صورت خود بمالید. شما می‌توانید از این ترکیب به‌عنوان یک مرطوب‌کننده دست نیز استفاده کنید. اگر بطری دور از نور خورشید باشد می‌توانید تا یک سال آن را نگهداری کنید.

به‌عنوان ماسک خانگی:

نصف یک آووکادو رسیده را خردکرده و مقدار کمی روغن آووکادو به آن اضافه کنید. با کمک چنگال یا قاشق آووکادو را له کنید. این ماسک را روی صورت بمالید و 10 تا 15 دقیقه صبر کنید. با توجه به نوع پوستتان می‌توانید ماسک آووکادو را با آب گرم یا تمیزکننده صورت تمیز کنید.

به‌عنوان کرم طبیعی ضد پیری پوست:

1/4 فنجان روغن آووکادو را با 2 قاشق غذاخوری روغن نارگیل، 2 قاشق غذاخوری روغن موم، 1/2 قاشق چای‌خوری روغن ویتامین E و 1 قاشق غذاخوری کره شیا در یک شیشه مخلوط‌کنید. شیشه را بدون درب در قابله پر از آب در حال جوش قرار دهید. بگذارید حرارت تمام روغن را آب کرده و ترکیب کند. هنگامی‌که روغن‌ها ذوب شدند، کرم را درون یک ظرف کوچک‌تر بریزید و بگذارید در جای خنک تا سفت شود. این کرم را باید در جای خنک نگه‌دارید.

2/5 - (3 امتیاز)

منبع
7ganjگردآوری، ویرایش و بازنگری، تحریریه مثبت 1

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا