تغذیه

خواص و فواید پیازچه؛ روش های افزودن آن به رژیم غذایی

در این مطلب از مجله اینترنتی مثبت 1، خواص و فواید پیازچه و روش های افزودن آن به رژیم غذایی را بیان میکنیم. با ما تا انتهای این مطلب همراه باشید.

پیازچه گیاهی چندساله با نام علمی Allium schoenoprasum از همان خانواده سیر، موسیر و پیاز است که عمدتاً در مناطق مختلف اروپا، آسیا و آمریکای شمالی یافت می‌شود. مدت استفاده از پیازچه به 5 هزار سال قبل برمی گردد و از زمان قرون وسطی کشت می‌شده و برای دفع کرم‌های انگلی و کاهش خطر سرطان، تهیه دارو و طعم دهی غذا مورد استفاده قرار می‌گرفته است.

فواید تغذیه‌ای پیازچه

  • پیازچه کالری کمی دارد و هر وعده پیاز کوهی فقط یک دهم گرم چربی تأمین می‌کند.
  • پیازچه حاوی مقدار زیادی ویتامین A به شکل بتاکاروتن است.
  • یک چهارم فنجان پیازچه 26 میکروگرم ویتامین K است. این ویتامین آنزیم‌های مورد نیاز برای استخوان و رشد سلول‌ها را فعال می‌کند.
  • کوئرستین و ویتامین K دو آنتی اکسیدان اصلی در پیازچه هستند که به جلوگیری از سرطان‌های پستان، روده بزرگ، پروستات، تخمدان‌ها، آندومتر و ریه‌ها کمک می‌کند. علاوه بر این، پیازچه حاوی کاروتن، زاگزانتین و لوتئین است که از سرطان‌های ریه و دهان جلوگیری می‌کند.

خواص و فواید پیازچه برای سلامت بدن

1. درمان مشکلات گوارشی

سولفیدهای آلیل و سایر ترکیبات آلی منحصر به فرد در پیازچه فوایدی مشابه سیر دارد و به طور مؤثر ناراحتی‌های گوارشی را تسکین می‌دهد. علاوه بر این، دارای کیفیت ضد باکتری جهت جلوگیری از آسیب به سیستم گوارشی است.

2. بهبود سلامت قلب

یکی از مهمترین ترکیبات آلی موجود در پیازچه، آلیسین است که با کاهش سطح LDL یا کلسترول بد در بدن و بهبود سلامت قلب در ارتباط است. همچنین آلیسین تأثیر عمده‌ای در کاهش فشار قلبی عروقی و سطح کلسترول و پلاک در رگها دارد. که این امر به جلوگیری از تصلب شرایین و کاهش خطر سکته مغزی و حملات قلبی کمک می‌کند.

خواص و فواید پیازچهخواص و فواید پیازچه چیست؟

3. تقویت سیستم ایمنی بدن

مقادیر بالای ویتامین C موجود در این گیاه از طریق تولید گلبول‌های سفید خون و تحریک تولید کلاژن، که یک جزء اساسی در ایجاد رگ‌های خونی، سلول‌ها، بافت ها و بافت های جدید است به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می‌کند.

4. بهبود سلامت استخوان‌ها

با افزایش سن، تراکم مواد معدنی استخوان ما شروع به کاهش می‌کند، که منجر به شرایطی مانند پوکی استخوان و تشدید شرایط التهابی مانند آرتروز می‌شود. مقادیر بالای ویتامین K، در این گیاه به حفظ تراکم مواد معدنی در استخوان‌ها کمک می‌کند.

5. دارای پتانسیل ضد سرطانی

ترکیبات گوگرد موجود در پیازچه در کاهش فعال سازی زیستی مواد سرطان زا و تغییرات اکسیداسیون بدن مفید است.

6. جلوگیری از نقایص مادرزادی

یکی دیگر از مواد مغذی ضروری پیاز کوهی، اسید فولیک است که برای مادران بارداری که می‌خواهند از رشد سالم نوزاد خود اطمینان حاصل کنند ضروری است. در حقیقت اسید فولیک از نقص لوله عصبی در نوزادان تازه متولد شده جلوگیری می‌کند.

7. خاصیت سم زدایی بدن

پیازچه یک روش عالی برای سم زدایی بدن با تحریک ادرار برای دفع، با خروج سموم بیش از حد، خلاص شدن از شر نمک، آب، و حتی چربی بدن است.

8. تقویت پوست از خواص و فواید پیازچه

پیازچه منبع خوبی از بتاکاروتن است، آنتی اکسیدانی که باعث درخشندگی و سلامت پوست می‌شود و مزایای ضد پیری دارد و به کاهش خطوط و چین و چروک، برخی از برجسته‌ترین علائم پیری، کمک می‌کند.

برای این منظور می‌توانید از ماسک صورت پیازچه استفاده کنید. پیازچه له شده را به صورت خود بمالید و بعد از 30 دقیقه بشویید.

9. کمک به بهبود سلامت مو از خواص و فواید پیازچه

پیازچه رشد مو را تحریک و ریشه مو را تقویت می‌کند و از شکستگی مو جلوگیری می‌کند.

ماسک موی پیازچه: پیازچه را حدود 30 ثانیه در آب بجوشانید و سپس پیازچه‌ها را له کنید و با نصف فنجان روغن زیتون، پوره درست کنید و به پوست سر بمالید، بعد از 30 دقیقه با آب و شامپو شستشو دهید.

خواص و فواید پیازچهخواص و فواید فوق العاده پیازچه

چگونه پیازچه را در رژیم غذایی بگنجانیم؟

  • میل کردن به عنوان صبحانه
  • پیازچه خرد شده را به پوره سیب زمینی اضافه کنید.
  • خوردن پیازچه با پنیر خامه‌ای
  • افزودن پیازچه به تخم مرغ
  • افزودن پیازچه به ماست به عنوان سس سالاد
احتیاط: پیازچه ممکن است باعث ناراحتی معده شود؛ همچنین اگر به پیازچه حساسیت دارید، قبل از افزودن آن به رژیم غذایی با پزشک مشورت کنید.
5/5 - (1 امتیاز)

منبع
webmdorganicfactsstylecraze

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا