خورش‌ها و قلیه‌ها

طرز تهیه خورش آلو و اسفناج ایرانی؛ خوشمزه و مجلسی

خورش آلو و اسفناج یکی از انواع خورش‌های ایرانی است که به‌عنوان یک خورش مجلسی شناخته می‌شود. این خورش علاوه بر اینکه طعم بسیار خوبی دارد به دلیل وجود سبزیجات مقوی مانند اسفناج برای بدن نیز بسیار مفید است.

اسفناج خواص بسیار زیادی دارد که با تهیه این خورش می‌توانید از این خواص بهره‌مند شوید. از مهم‌ترین خواص اسفناج می‌توان به محافظت از بدن در مقابل سرطان، تقویت ایمنی بدن، محافظت از سلامت چشم، استخوان‌ها و پوست اشاره کرد.

خورشت آلو و اسفناج به‌صورت متداول با گوشت قرمز طبخ می‌شود ولی می‌توان آن را با گوشت‌های سفید مانند گوشت مرغ و بوقلمون هم تهیه کرد. ضمن اینکه این خورش خوشمزه را می‌توانید بدون گوشت و به‌صورت کاملاً گیاهی هم تهیه کنید.

با موادی که در این دستور آشپزی قرارگرفته است می‌توانید برای ۴ نفر خوش آلو و اسفناج تهیه کنید. درصورتی‌که می‌خواهید مقداری کمتر یا بیشتری خورش تهیه کنید کافی است مقدار مواد را ضرب یا تقسیم کنید.

مواد لازم برای ۴ نفر

مواد لازم خورش آلو و اسفناج

  • گوشت خورشتی: ۳۰۰ گرم
  • اسفناج: ۵۰۰ گرم
  • تره: ۲۰۰ گرم
  • سیر: ۲ حبه
  • پیاز متوسط:۲ عدد
  • آلو خورشتی: ۲۰۰ گرم
  • روغن مایع: به‌اندازه کافی
  • نمک، فلفل سیاه و زردچوبه: به‌اندازه کافی

ابتدا یکی از پیازها را به‌صورت خلالی خردکنید سپس یک قابلمه مناسب روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن داخلش بریزید. پس‌ازاینکه روغن داغ شد پیاز خردشده را به قابلمه اضافه کنید و کمی تفت دهید تا نرم و شفاف شود.

پس‌ازاینکه پیاز نرم شد مقداری زردچوبه اضافه کنید و با پیاز تفت دهید تا پیاز و زردچوبه باهم یکدست شوند. در مرحله بعدی گوشت خورشتی را پس از شستشو به‌صورت قیمه‌ای (مانند خورش قیمه) خردکنید و به قابلمه اضافه کنید.

گوشت را خوب تفت دهید تا سرخ شود و رنگش تغییر کند سپس چند لیوان آب جوش اضافه کنید و اجازه دهید گوشت به‌طور کامل بپزد. در مرحله بعدی پیاز باقیمانده را به همراه سیرها خردکنید و در یک تابه جداگانه تفت دهید تا نرم شوند.

در همین حین اسفناج و تره را به‌صورت ساطوری خردکنید و به تابه اضافه کنید. سبزیجات را چند دقیقه تفت دهید تاکمی سرخ شوند سپس از روی حرارت بردارید و کنار بگذارید. پس‌ازاینکه گوشت نیم‌پز شد سبزیجات را به قابلمه اضافه کنید.

حرارت زیر قابلمه را کم کنید و اجازه دهید خورش با حرارت پایین جا بیفتد. این خورش باید در زمان سرو آب خیلی کمی داشته باشد و کاملاً روغن انداخته باشد. پس‌ازاینکه گوشت به‌طور کامل پخت مقداری نمک و فلفل سیاه به خورش اضافه کنید.

آلوها را به مدت ۲۰ دقیقه در آب سرد بخیسانید و در ۳۰ دقیقه پایانی پخت خورش به قابلمه اضافه کنید. برای طعم دهی بهتر می‌توانید مقداری آب‌غوره یا آب‌لیمو هم به خورش اضافه کنید. پس‌ازاینکه خورش آماده شد آن‌ها به همراه برنج سرو کنید.

نکات پخت خورش آلو و اسفناج

خورش آلو و اسفناج با مرغ

اگر نمی‌خواهید از گوشت قرمز برای تهیه خورش آلواسفناج استفاده کنید و تمایل دارید از گوشت مرغ برای تهیه آن استفاده کنید کافی است گوشت خورشتی را از مواد لازم حذف کنید و ۶۰۰ تا ۸۰۰ گرم گوشت مرغ اضافه کنید. دستور پخت خورش با گوشت یا مرغ باهم تفاوتی ندارد.

خورش آلو و اسفناج را می‌توانید مانند خورش آلو مسما با گوشت مرغ یک‌تکه هم طبخ کنید. به این صورت که برای دستور بالا ۴ تکه ران یا سینه مرغ سرخ‌کنید سپس در مراحل پخت به خورش اضافه کنید. با این روش خورش شما مجلسی‌تر خواهد شد.

استفاده از گردو و رب انار

اگر بخواهید خورش آلو و اسفناج خود را به سبک شمالی (گیلانی) طبخ کنید می‌توانید از گردوی سابیده شده و رب انار هم استفاده کنید. برای دستور بالا ۲۰۰ تا ۳۰۰ گرم مغز گردو و ۲ قاشق غذاخوری رب انار نیاز است.

جالب است بدانید که خورش آلو و اسفناج شمالی شباهت زیادی به خورش فسنجان دارد. رب انار و گردوی سابیده شده را پس از اضافه کردن گوشت به خورش اضافه کنید و با دیگر مواد تفت دهید، سپس مراحل دیگر را مانند دستور بالا ادامه دهید.

درصورتی‌که این خورش را با گردو درست کنید مانند خورش فسنجان روغن زیادی می‌اندازد. برای اینکه تمام روغن موجود در گردوها را خارج کنید هر نیم ساعت کمی آب‌خنک به خورش اضافه کنید. این کار باعث شوک به گردو می‌شود و روغنشان را خارج می‌کند.

پکیج دانلودی درمان دائمی زود انزالی

برنامه جامع کنترل انزال شامل کتاب الکترونیکی + فایل صوتی دوره + برنامه تمرینی + آموزش تصویری تمرینات + موسیقی تراپی + پشتیبانی 35 روزه

اطلاعات بیشتر
منبع
ostadpaz

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا