خانواده

علت و روش های درمان وابستگی شوهر به مادرش

در این مطلب از مجله اینترنتی مثبت 1، به روش های درمان وابستگی شوهر به مادرش میپردازیم. با ما تا انتهای این مطلب همراه باشید.

تبلیغات

ازدواج با پسری که به طور ناسالم به مادرش وابسته است مشکلات و مزیت‌هایی به همراه دارد، تحقیقات نشان داده پسران و مردانی که با مادران خود رابطه قوی دارند از لحاظ روحی سالم‌تر، همدل‌تر و روابط بهتری با زنان دارند. مشکلات وابستگی و رفع آنها در ازدواج کار دشواری است و این نکته را در نظر داشته باشید که بین دلبستگی های طبیعی و ناسالم تفاوت قائل شوید و روابط سالم در ازدواج را فراموش نکنید. شوهر مامانی با قرار دادن مادر خود در اولویت اول، باعث می‌شود شما در زندگی احساس ثانویه داشته باشید و به طور طبیعی، شما نسبت به مادرشوهرتان احساس دشمنی و حسادت می‌کنید.

اصطلاح وابستگی شوهر به مادرش یا “مرد مادر دوست”

اصطلاح “پسر مامانی” به طور عامیانه به مردی گفته میشود که وابستگی ناسالم تا بزرگسالی به مادرش دارد و مستقل و متکی به خود نیست. روانشناسان و متخصصان معتقداند نوع رفتار مادر اغلب با مسائل روانی در کودکان، به ویژه در پسران ارتباط دارد. امروزه، متخصصان بر این باورند دلبستگی سالم پسران و مردان برای کارآمدی ذهنی‌شان ضروری است.

چرا مردان به مادرشان وابسته می‌شوند؟

برخی مردان برای تأمین نیازهای عملی، مالی، عاطفی و اجتماعی خود به مادرشان اتکا میکنند که تأثیرات روانی بالقوه منفی دارد. به عنوان مثال، طبق تحقیقات پسرانی که موفق به برقراری روابط امن با مادران خود نمی‌شوند، به احتمال زیاد در کودکی پرخاشگر و از نظر عاطفی از بزرگسالی دور می مانند.

بنابراین روابط سالم بین مادر و پسر مهم است و پسرانی که روابط خوبی با مادرانشان دارند به احتمال زیاد احساس امنیت، اعتماد به نفس و روحیه عاطفی قوی‌تری دارند. در حالی که پسرانی که روابط سختی با مادران خود دارند در دوران نوجوانی بیشتر در معرض بزهکاری قرار می‌گیرند. با این حال، چیزی که مهمه ارتباطات سالم است، زیرا که مشکلات وابستگی در روابط یا ازدواج اختلال ایجاد می‌کند. بعضی از این تأثیرات منفی وابستگی بیش از حد به مادر و نادیده گرفتن نیازها و خواسته‌های همسر است که در نهایت منجر به احساس رنجش و مشکلات ارتباطی بین زوجین می‌شود.

تبلیغات

راهکارهای درمان وابستگی شوهر به مادرش

اگر شما نیز در رابطه با شوهرتان با این مشکل مواجه شده‌اید برای بهبود اوضاع راه کارهای زیر را امتحان کنید:

درمان وابستگی شوهر به مادرشروش های درمان وابستگی شوهر به مادرش

1. درمان وابستگی شوهر به مادرش با تعیین مرز

برخی مردان وابسته عادت دارند مادرشان هر نیاز و خواسته آنها را عملی می‌کند، در این صورت باید شما حد و مرزهایی را تعیین کنید به عنوان نمونه به او بگویید باید با شما مانند یک بزرگسال مستقل رفتار کند نه رفتاری که با مادرش دارد و اجازه ندهید شما را با عباراتی چون دوستش ندارید و نمی‌گذارید بهترین کار را انجام دهد، متهم کند. مطالعات نشان داده کنترل مرزها در ازدواج برای یک رابطه موفقیت آمیز مهم است.

2. پرهیز از رویارویی

هیچ وقت به صورت رو دررو به مادر شوهرتان نگویید از زندگی شما بیرون رود. در عوض در مورد شرایط و مسئل زندگی خود و شوهرتان صحبت کنید و به او یادآوری کنید که مادرش را دوست دارید و او نباید به دلیل تنها بودن در رابطه شما اختلال ایجاد کند.

3. سنجش وابستگی

اگر مادرشوهر در همه موارد تصمیم گیری مانند نوع لباس پوشیدن، غذا و حتی حرفه همسرتان دخیل باشد، زمینه ساز اختلافات زناشویی خواهد بود. بنابراین مادر شوهر شما نباید بخشی از تصمیمات شخصی شما در مورد امور مالی، شغل، فرزند آوری یا مسافرت و غیره باشد. شما شریک زندگی شوهر خود هستید. شما تنها کسی هستید که در همه فراز و نشیب‌های زندگی همسرتان سهیم خواهید بود. مادرش نیست، او در بهترین حالت می‌تواند از شوهر شما حمایت معنوی کند. اما مادرشوهر شما اینگونه فکر نمی‌کند و بر شوهر شما احساس سلطه دارد که او هنوز پسر بچه اوست.

4. وارد رابطه شوهرتان با مادرش نشوید

هرگز سعی نکنید که به رابطه محبت آمیز همسرتان با مادرش وارد شوید. در عوض بگذارید شوهرتان وقت خود را با مادرش بگذراند.

تبلیغات

اما وقتی شوهرتان مادرش را بر شما ترجیح دهد باید سخت گیری کنید و از او بخواهید که اگر می‌خواهد شما را پیش مادرش ببرد، از قبل به شما اطلاع دهد.

خلاصه
مادر شوهر شخص قابل احترامی است اما اگر همسر شما بیش از حد به مادرش وابسته است، باید بررسی کنید که این امر چگونه به ازدواج شما آسیب می‌رساند و باید زودتر آن را رفع یا هموار کنید. برای حل مشکلات پیرامون این مسئله نیز می‌توانید از مشاوران حرفه‌ای کمک بگیرید.

5/5 - (1 امتیاز)

منبع
verywellmindmentalhelpbreezystorm

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا