بیماری ها

طرز تهیه دمنوش سماق برای کبد چرب

سماق ادویه‌ای مشهور است که سالهاست در مدیترانه و خاورمیانه به دلیل خواص دارویی و کاربرد آن در آشپزی استفاده می‌شود. سماق گونه‌ای از درختچه‌های گلدار است که در آب و هوای نیمه گرمسیری و معتدل رشد می‌کند. شهرت سماق از لحاظ انواع مواد مغذی و ترکیبات آنتی اکسیدانی برای کنترل قند خون و تسکین درد عضلانی به قدری زیاد است که بیش از 200 گونه مختلف سماق وجود دارد و تقریباً در تمام کشورها استفاده می‌شود.

ادویه هزار ساله سماق را می‌توانید در فروشگاه‌ها، بازارهای مواد غذایی و ادویه فروشی‌ها در سراسر جهان برای مصارف دارویی و آشپزی خریداری کنید. اما بیشترین سهم دارویی سماق در بیماران مبتلا به بیماری کبد چرب و بهبود وضعیت گلیسمی آن‌ها است. اگر می‌پرسید سماق چه ربطی به کبد چرب دارد، در این مطلب، شما را با فواید و طرز تهیه دمنوش سماق برای کبد چرب آشنا می‌کنیم.

سماق چه فوایدی برای بدن دارد؟

  • مواد مغذی سماق شامل فیبر، چربی‌های سالم و ویتامین‌های C، B6، B1 و B2 است.
  • سماق سرشار از ترکیبات آنتی اکسیدانی برای پیشگیری از بیماری‌های التهابی مانند بیماری قلبی و سرطان است.
  • سماق ابزاری مؤثر برای مدیریت قند خون در افراد مبتلا به دیابت نوع 2 است.
  • سماق درد عضلانی ناشی از ورزش را به میزان قابل توجهی کاهش می‌دهد.
  • سماق دارای خواص ضد باکتریایی و ضد قارچی است که برای سلامت پوست، عفونت و زخم‌ها مفید است.
  • سال‌هاست که از سماق به عنوان درمان طبیعی دیابت استفاده می‌کند.
  • سماق خاصیت ضد سرطانی دارد و برای شیمی درمانی مناسب است.

طرز تهیه دمنوش سماق برای کبد چرب

روش اول

مواد لازم

  • 2 فنجان آب
  • مقداری پودر سماق
  • عسل یا شربت افرا به دلخواه

دستور تهیه

سماق را یک شب در 2 فنجان آب خیس کنید، سپس از صافی رد کنید و در صورت تمایل با عسل و شربت افرا میل کنید.

روش دوم

مواد لازم

  • سماق تازه
  • آب

دستور تهیه

ابتدا آب را روی حرارت قرار دهید، بعد از جوش، حرارت را خاموش کرده و سماق را به آن اضافه و هم بزنید، اجازه دهید به مدت 15 دقیقه در آب داغ بماند تا دم بکشد. سپس میل کنید.

روش سوم

مواد لازم

  • 2 قاشق غذاخوری سماق آسیاب شده
  • 1 لیتر آب
  • عسل، شکر، شربت افرا و غیره به میزان لازم

دستور تهیه

سماق آسیاب شده را به آب اضافه و خوب هم بزنید سپس به مدت 12 الی 16 ساعت در یخچال قرار دهید. بعد از این مرحله مایع را از صافی رد کنید، چند تکه یخ به لیوان‌های سرو اضافه و آب سماق را روی آن بریزید. البته به دلخواه خود می‌توانید این دستور را با شیرین کننده دلخواه خود سرو کنید.

این دمنوش را می‌توان به مدت 2 تا 3 روز در یخچال در ظرف شیشه‌ای درب دار نگهداری کرد.

موارد مصرف سماق

  • مزه دار کردن مرغ، ماهی یا گوشت
  • پاشیدن روی انواع سالاد
  • استفاده در انواع سس‌های سالاد و پنیر دیپ
  • مخلوط و سرو کردن با برنج یا کینوآ
  • مزه دار کردن کدو، کلم بروکسل یا سیب زمینی شیرین
  • روی سبزیجات کبابی بریزید
  • مخلوط با انواع پنیر فتا، پنیر خامه‌ای و پنیر بز
5/5 - (1 امتیاز)

کتاب الکترونیکی (182 صفحه)

فایل صوتی کتاب (132 دقیقه)

کتاب الکترونیکی 14 تمرین مکمل

برنامه تمرینی 4 هفته ای

موسیقی درمانی سابلیمینال

اطلاعات بیشتر
منبع
foodlyhealthbenefitstimeswhiskaffairfaq-bloghealthstartsinthekitchenwellnessmamapubshealthline

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا