طرز تهیه دمنوش عناب برای سرماخوردگی
عناب گیاهی 4000 ساله است که درمانی سنتی و نوشیدنی فوق العاده سالم است. کرهایها با پی بردن به خواص عناب از آن به عنوان دارو برای مبارزه با افسردگی، گردش خون، تقویت دندانها و استخوانها استفاده میکنند. گیاه عناب، بومی شمال هند و مناطق چین است. این میوه به خرمای چینی یا خرمای قرمز نیز معروف است. بزرگترین مزیت عناب برای درمان سرماخوردگی است به همین دلیل اگر یک سرچی در اینترنت در مورد عناب انجام دهید، متوجه خواهید شد عبارت طرز تهیه دمنوش عناب برای سرماخوردگی بیشترین جستجو را دارد.
دمنوش عناب چه مزایایی برای بدن دارد؟
آنتی اکسیدان
عناب دارای آنتی اکسیدان زیادی است که به کاهش التهاب و استرس اکسیداتیو در بدن کمک و خطر ابتلا به بیماریهای مزمن را کاهش میدهد.
درمان یبوست
عناب با اثرگذاری بر روی سیستم گوارشی علائم تحریک کننده یبوست، سندرم روده تحریک پذیر و سایر مشکلات رایج معده را تسکین میدهد.
کاهش اضطراب
هزاران سال است که به طور سنتی از دمنوش عناب برای تسکین بدن و ذهن از طریق کاهش هورمون استرس، اضطراب و نوسانات خلقی استفاده میشود.
درمان سرماخوردگی
عناب با تقویت سیستم ایمنی بدن به تسکین سرماخوردگی، علائم آنفولانزا و تب کمک میکند. ویتامین C موجود در عناب باعث تولید گلبولهای سفید خون (که خط دفاعی اولیه بدن است) میشود و اثرات ضد التهابی آن گلودرد را تسکین میدهد.
بهبود سلامت استخوان
آهن، کلسیم و فسفر موجود در دمنوش عناب در آن به بهبود تراکم استخوان و مبارزه با پوکی استخوان کمک میکند.
خواب بهتر
دمنوش عناب ذهن را آرام و به خواب راحت کمک میکند.
کاهش مشکلات قلبی عروقی
عناب دارای مقادیر زیادی آهن است که برای گردش خون و فعالیت گلبولهای قرمز عالی است و با اکسیژن رسانی و وجود پتاسیم موجود در آن به کاهش فشار خون کمک میکند.
چطور از عناب استفاده کنیم؟
به جای سیب یا خرما و کشمش میتوانید از عناب تازه استفاده کنید، همچنین میتوانید آنها را به دسر و مربا، سوپ و چاشنی اضافه و میل کنید.
عناب به خوبی با آجیلهایی مانند بادام، پسته و گردو مصرف میشود. همچنین میتوانید آنها را در کنار شیرین کنندههایی مانند شکر قهوهای، شکلات یا عسل استفاده کنید.
طرز تهیه دمنوش عناب برای سرماخوردگی
روش اول
مواد لازم
- 6 عدد عناب بدون هسته
- 4 تکه ریشه زنجبیل تازه
نحوه تهیه
زنجبیل و عناب را به همراه نیم لیتر آب در ظرفی بریزید و حدود 15 دقیقه بجوشانید تا رنگ آن قرمز روشن شود. بعد از این حرارت را خاموش کرده و دمنوش را از صافی رد کنید و در بطری تمیز در یخچال نگه دارید. میتوانید این دمنوش را به چای یا آب میوه مورد علاقه خود اضافه و میل کنید. بهترین روش نوشیدن این دمنوش صبح تا ظهر است.
روش دوم
مواد لازم
- چهار عدد عناب خشک
- مقداری زنجبیل پوست کنده
- 6 لیوان آب
- 1 عدد چوب دارچین
نحوه تهیه
عنابها را خوب بشویید هر عناب را برش دهید و هستههای آن را جدا کنید، سپس زنجبیل، چوب دارچین و آب را به همراه عنابها در ظرفی اضافه کنید و روی حرارت ملایم به مدت 30 دقیقه قرار دهید.
حرارت را کم کرده و به مدت 1 ساعت اجازه دهید جوشانده شود، بعد از این مدت میتوانید دمنوش را سرو کنید.
روش سوم
مواد لازم
- مقداری عناب خشک
- ریشه زنجبیل تازه
- چند عدد چوب دارچین
- یک عدد گلابی پوست کنده
نحوه تهیه
در ظرفی آب بریزید و به آن ریشه زنجبیل، دارچین و برشهای گلابی را اضافه کنید بعد از به جوش آمدن آب عنابها را به ظرف اضافه کنید و اجازه دهید 4 ساعت بجوشد، سپس میل کنید. باقیمانده دمنوش را میتوانید 10 روز در یخچال نگه داری کنید.
عوارض جانبی دمنوش عناب
علیرغم فواید فراوان عناب، برخی عوارض جانبی برای افراد باردار و تداخلات دارویی با برخی داروها وجود دارد. مانند هر دمنوش گیاهی از دمنوش عناب فقط در حد اعتدال استفاده کنید. اگر دیابتی هستید، این دمنوش فقط قند خون شما را کاهش میدهد و باید اقدامات احتیاطی را در نظر بگیرید. البته توجه داشته باشید، قبل از مصرف این دمنوش به برنامه روزانه خود، با پزشک صحبت کنید.