دسر

طرز تهیه دیگچه مشهدی مجلسی برای 30 نفر

دسرها از وعده‌های غذایی هستند که بعد از وعده اصلی غذا مصرف می‌شوند و افراد به خوردن دسرهایی با طعم‌های متنوع و عالی علاقه زیادی نشان داده‌اند. دیگچه نیز از دسرهای خوشمزه و مخصوص شهر مشهد محسوب می‌شود که سالهای سال است در این شهر مرسوم است که مورد علاقه بسیاری از افراد است و غیر از مشهد در شهرهای دیگر نیز تهیه می‌شود. این دسر به لطف وجود هل و زعفران و گلاب لذیذ‌تر، خوش‌عطر و به لحاظ ارزش غذایی مغذی‌تر خواهد بود. دیگچه یا همان کته زعفرانی دستور پختی مشابه شیر برنج دارد و برای استفاده در ماه رمضان یا ایام عزاداری ماه محرم و صفر مناسب است. دیگچه را می‌توانید به عنوان دسر خوشمزه و یا وعده صبحانه در کنار خانواده نوش جان کنید.

در این مطلب از مجله اینترنتی مثبت 1، طرز تهیه دیگچه مشهدی مجلسی برای 30 نفر را برای شما آماده نموده ایم.

طرز تهیه دیگچه مشهدی مجلسی و خوشمزه برای 30 نفر

مواد لازم برای تهیه دیگچه مشهدی برای 30 نفر:

  • برنج ایرانی نیمه دانه 3 کیلوگرم
  • شیر پر چرب 18 لیتر
  • شکر 3 کیلوگرم
  • گلاب سنگین 12 پیمانه
  • هل 12 قاشق غذا خوری
  • کره 300 گرم
  • وانیل یک و نیم قاشق چایخوری
  • خامه (در صورت چرب نبودن شیر) 600 گرم
  • زعفران دم کرده 18 قاشق غذا خوری (یک لیوان سرخالی)

طرز تهیه دیگچه مشهدی خوشمزه:

ابتدا برنج را داخل قابلمه ریخته و چندین بار بشورید و خوب چنگ بزنید تا آب برنج کاملاً شفاف و زلال شود سپس حدود دو ساعت با آب ولرم خیس کنید. سپس برنج را با میزان مناسب آب روی حرارت بگذارید تا به جوش بیاد کف روی برنج را بگیرید و بگذارید برنج کاملاً شکفته و نرم شود.

نصف شیر گفته شده را به برنج در حال پخت اضافه کنید و هم بزنید تا مخلوط سفت و غلیظ شود سپس بعد از حدود نیم ساعت مابقی شیر را اضافه کنید و مدام هم بزنید تا ته نگیرد یا سر نرود و برنج کاملاً له و پخته شود.

شکر را در ادامه اضافه کنید و هم بزنید وقتی شکر حل شد به ترتیب گلاب و زعفران و هل را بریزید و مدام هم بزنید و بعد چند ملاقه از مخلوط مواد را داخل یک کاسه بریزید و به آن خامه اضافه کنید و هم بزنید تا یکدست شود سپس مخلوط بدست آمده را به مایه قابلمه اضافه کنید.

وقتی گلاب و خامه را اضافه می‌کنید مجدد مایه رقیق می‌شود پس باید مدام هر ۵ دقیقه هم بزنید تا مجدد به غلظت برسد مواد دیگ باید مانند ماست غلیظ و چکیده شود در انتها کره را افزوده و هم بزنید و بعد به مدت ۳۰ دقیقه مواد دیگچه را روی شعله پخش کن قرار دهید و دم بگذارید سپس به مدت ۲ ساعت داخل دمای محیط قرار دهید تا سرد شود سپس تزئین و سرو کنید. نوش جان

نکات کلیدی در تهیه دیگچه مشهدی

  • می‌توانید مواد دیگچه را قبل از افزودن زعفران سه رنگ کنید و جدا جدا دم بگذارید.
  • می‌توانید مواد را داخل قالب پیرکس ریخته و در فر گذاشته تا دم بکشد.
  • میزان افزودن شکر کاملاً سلیقه‌ای می‌باشد شما می‌توانید کم یا زیاد بریزید.
  • در ریختن زعفران دست و دلباز باشید تا دیگچه مشهدی خوش رنگ شود.
5/5 - (1 امتیاز)

کتاب الکترونیکی (182 صفحه)

فایل صوتی کتاب (132 دقیقه)

کتاب الکترونیکی 14 تمرین مکمل

برنامه تمرینی 4 هفته ای

موسیقی درمانی سابلیمینال

اطلاعات بیشتر
منبع
parsidayghazaland

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا